Foto. Leipzigul sau "Berlinul mai bun", gazda optimii cu Cehia

romania-cehia, leipzig, foto, cristina neagu, cm, handbal feminin
CORESPONDENŢĂ DIN LEIPZIG - GERMANIA

FANATIK.RO este la Campionatul Mondial de handbal feminin din Germania. Leipzig va fi al doilea oraş, după Trier, în care echipa naţională a României va juca la turneul final.

Cinci meciuri a jucat România la Trier, locul unde s-au disputat partidele din Grupa A - VEZI AICI DETALII. Sâmbătă, tricolorele au părăsit orăşelul din vestul Germaniei, pentru a se deplasa în estul ţării, la Leipzig. Diferenţa dintre cele două oraşe este una colosală, acelaşi lucru putându-se spune şi despre arena unde se va disputa meciul România - Cehia. VEZI IMAGINILE SUS ÎN GALERIA FOTO.

Pentru români, Leipzig are o însemnătate aparte. În limba română, oraşul purta în trecut denumirea de "Lipsca", iar cetăţenii erau numiţi "lipscani". În secolul al XVIII-lea, comercianţii de aici veneau în Bucureşti pentru a-şi vinde mărfurile, astfel că strada pe care o ocupau a fost denumită "Uliţa Lipscanilor", ca mai târziu să devină Strada Lipscani.

România - Cehia se dispută în "Berlinul mai bun"

Prima atestare documentară a oraşului Leipzig a fost făcută în anul 1015. Oraşul din estul Germaniei este cel mai mare din Saxonia, iar din 1989 este denumit "oraş erou". În urmă cu 28 de ani, în Leipzig au început demonstraţiile împotriva guvernului RDG (Republica Democrată Germania), care mai târziu au dus la reunificarea Germaniei.

În ultimele luni ale celui de-Al Doilea Răboi Mondial, Leipzigul a fost afectat de bombardamente puternice, însă centrul istoric al oraşului nu a fost afectat aşa cum s-a întâmplat cu Dresda, oraş aflat în vecinătate.

Cei 41 de ani de comunism şi-au pus o amprentă puternică pe Leipzig, însă ultimul deceniu a adus o transformare totală. Presa din Germania foloseşte deseori termenul de "Berlinul mai bun" atunci când face referire la oraşul unde România va juca împotriva Cehiei. 

Citeste tot articolul »
viewscnt
OraPostulSportEveniment
19:00Telekom Sport 1
Liga Naţională CSM Bucureşti - CSU Danubius Galaţi
1 EUR4.6614 lei+0,0100
1 USD3.7984 lei-0,0070
1 XAU163.0820 lei+0,4074