Sport

Coşmar la Leipzig! Fanii români au izbucnit în plâns ca nişte copii!

România - Cehia se joacă luni, de la ora 18:30, în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin din Germania. Adversarele jucătoarelor antrenate de Ambros Martin s-au confruntat cu o problemă majoră înainte de a ajunge la Leipzig.
11.12.2017 | 11:11
Cosmar la Leipzig Fanii romani au izbucnit in plans ca niste copii

VEZI MECIUL ROMÂNIA – CEHIA LIVE VIDEO AICI 

UPDATE, ora 20:03 / Cehia ne-a bătut cu gol în ultima secundă! Mulţi dintre fanii români aflaţi în tribunele sălii din Leipzig au izbucnit în plâns! Momente sfâşietoare!

UPDATE, ora 19:51 / Trăim cu emoţii finalul de meci. 25-25 cu 5 minute înainte de final. Fanii români strigă mai tare ca niciodată. 


UPDATE, ora 19:36 / 1003 fani sunt la acest meci. Destul de puţini, având în vedere că sala are o capacitate de 7000 de locuri


UPDATE, ora 19:15 / Start în repriza a doua. Ai noştrii cântă “Heyyy-ul” celebru din meciurile de la Trier 


UPDATE, ora 19:00 / La pauză, România-Cehia este 17-14. Cristina Neagu a reuşit 8 goluri din 9 şanse.  Tricolorele s-au apărat bine, mai ales că au suferit 5 eliminări pe parcursul primei părţi, o treime din prima parte fiind disputată în inferioritate. 


UPDATE, ora 18:40 / În minutul 10, scorul este 4-4. Cristina Neagu are procentaj maxim, 4 din 4


UPDATE, ora 18:30 / Start de meci în România – Cehia


UPDATE, ora 18:27 / Aproximativ 100 de fani români au cântat imnul naţional desfăşurând un steag uriaş la tribuna 1. Suporterii noştri asigură atmosfera în Am Sportforum 2 din Leipzig. 


UPDATE, ora 18:20 / Fanii români, deşi nu sunt veniţi în număr mare, asigură atmosfera în arena din Leipzig. Tricolorii au venit cu tobe şi cu un steag uriaş, care a fost prezent şi la Trier 


UPDATE, ora 18:00 / Aproximativ 100 de fani români sunt în sală cu 30 de minute înainte de startul meciului. Câteva zeci sunt şi la casele de bilete 


UPDATE, ora 17:43 / Jucătoarele au ajuns în Arenă şi se pregătesc de încălzire. Aproximativ 50 de fani români sunt în tribune în aceste momente. 


UPDATE, ora 17:24 / IHF a dat publicităţii foii de joc a meciul România – Cehia din optimile de finală ale Campionatului Mondial. 


UPDATE, ora 16:33 / Iveta Luzumova este principalul pericol pentru apărarea românească. Centrul naţionalei Cehiei evoluează la Thuringer şi a arătat o formă foarte bună până acum. 

Ambros Martin a avertizat înaintea meciului că Luzumova ne poate pune multe probleme: “Este o jucătoare foarte bună, dar nu putem să ne concentrăm doar pe ea. Au multe jucătoare foarte bune la aruncare, cum este şi Luzumova. Calitatea jocului ei va conta foarte mult, dar nu va fi totul


UPDATE, ora 15:45 / La această oră în Leipzig a început ploaia, iar suporterii nu au ieşit pe străzi. La arena din Leipzig este încă linişte, cu aproximativ trei ore înaintea marelui meci România – Cehia.


UPDATE, ora 14:50 / Isabelle Gullden, care s-a calificat în sferturi cu Suedia după victoria clară împotriva Sloveniei, a vorbit pentru FANATIK.RO şi despre meciul România – Cehia. “Nu cred că va fi nicio problemă cu Cehia. Aveţi jucătoare mult mai valoroase. Vă urez multă baftă! Aveţi un public minunat. Chiar mă aclamau la meciul nostru. Am rămas surprinsă“, a declarat jucătoarea de la CSM Bucureşti.


UPDATE, ora 13:31 / Martin Ambros a făcut la ora 11 o ultimă şedinţă video cu fetele înaintea meciului de la 18:30 cu Cehia. După vizionare, Cristina Neagu şi colegele sale au luat prânzul, apoi au mers la odihnă. Înainte de plecarea la sala din Leipzig, vor mai lua o gustare. Aşa arată programul până la debutul partidei din optimile de finală.


UPDATE, ora 12:35 / ”Tricolorele” au fost cazate în localitatea Paunsdorf, aflată la 20 de kilometri de Leipzig. Fetele lui Ambros Martin au mers  la culcare duminică seară la ora 23:30 pentru a fi pregătite azi de întâlnirea cu formaţia Cehiei. La antrenamentul de ieri, care a avut loc la sal Am Sportforum 2 din Leipzig, au fost prezente câteva sute de români care au desfăşurat un steag tricolor la tribuna 1.


Cehoaicele au jucat în Grupa B, meciurile disputându-se în Bietigheim-Bissingen. Vineri, imediat după confirmarea calificării în optimile de finală, Jan Basny, selecţionerul Cehiei a fost pus în faţa unei situaţii delicate.

Adversarele de luni ale României trebuiau să facă deplasare spre Leipzig cu avionul. Nimic deosebit, însă problema a fost că decolarea era programtă pentru ora 4:00 dimineaţa, la opt ore după terminarea ultimului meci din grupă. Situaţia l-a făcut să-i critice destul de dur pe organizatorii turneului final.

Nervi înainte de România – Cehia

“Prima dată am crezut că este vorba de ora patru după-amiaza. Când am aflat că vorbim de ora patru dimineaţa am refuzat să plecăm cu avionul. Nu ar fi fost sănătos ca jucătoarele să nu doarmă toată noaptea. Nu a fost corect ce au făcut organizatorii. Nu este corect ca după ce am jucat cinci meciuri în şapte zile să apelăm la această variantă. Este inadmisibil ce s-a întâmplat. Am decis să mergem cu trenul”, a declarat Jan Basny pentru presa din Cehia.

Marketa Jerabkova a comentat la rândul ei situaţia în care a fost pusă ea şi colegele ei. “Preferăm să dormim, decât să riscăm. Mergem cu autocarul şi apoi cu trenul. Nu e situaţie prea fericită, însă trebuie să acceptăm ceea ce se întâmplă”.