Sport

România, în coborâre în clasamentul FIFA după ratarea calificării la CM 2022. Pe ce loc a ajuns naționala lui Rădoi

FIFA a publicat noul clasament al națiunilor, iar România a înregistrat o coborâre după ce a ratat calificarea directă, dar și barajul pentru Cupa Mondială din 2022.
19.11.2021 | 17:33
Romania in coborare in clasamentul FIFA dupa ratarea calificarii la CM 2022 Pe ce loc a ajuns nationala lui Radoi
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au remizat cu Islanda la București și au învins Liechtenstein în deplasare, dar nu a fost de ajuns pentru a prinde play-off-ul pentru turneul final de anul viitor.

După această nouă campanie ratată, selecționerul Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea de la cârma primei reprezentative.

ADVERTISEMENT

Coborâre de trei locuri pentru naționala României în clasamentul FIFA

Chiar dacă a înregistrat o victorie și o remiză în partidele disputate în luna noiembrie, echipa națională a României a coborât trei poziții în clasamentul FIFA și se află acum pe locul 44, cu 1453.18 puncte.

În schimb, Germania, care a câștigat autoritar grupa preliminară din care au făcut parte și ”tricolorii”, a urcat pe locul 11, cu 1648.33 puncte, iar Macedonia de Nord, care a ajuns la barajul pentru CM 2022, a urcat pe poziţia 67, cu 1367.23 de puncte.

ADVERTISEMENT

Următorul clasament FIFA va fi publicat la 23 decembrie. În acest moment, lider în această ierarhie este Belgia, cu 1828.45 puncte, iar primele zece poziții sunt ocupate de următoarele reprezentative:

  • 1. Belgia – 1828.45 puncte
  • 2. Brazilia – 1826.35
  • 3. Franţa – 1786.15
  • 4. Anglia – 1755.52
  • 5. Argentina – 1750.51
  • 6. Italia – 1740.77
  • 7. Spania – 1704.75
  • 8. Portugalia – 1660.25
  • 9. Danemarca – 1654.54
  • 10 Olanda – 1653.73
ADVERTISEMENT

De ce nu se grăbește FRF să pună un selecționer

Cu toate că Mirel Rădoi a anunțat că nu va mai continua la națională, Răzvan Burleanu nu se grăbește deloc să numească un nou selecționer, iar FANATIK a pus pe hârtie motivele pentru care acest lucru nu se va întâmpla prea curând.

Federația Română de Fotbal, cel mai probabil, va mai amâna momentul aducerii unui nou selecționer, mai ales că naționala nu va avea niciun meci oficial până în luna iunie a anului viitor, când vor debuta meciurile din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nu există nicio presiune pentru FRF pentru aducerea unui antrenor care oricum nu ar avea cum să pregătească următoarea campanie de calificare de care ne despart șapte luni și în care aria de selecție s-ar putea modifica destul de mult.

Rămâne Rădoi sau vine Hagi?

Tot mai multe nume mari din fotbalul românesc îl cer pe Gică Hagi în funcția de selecționer. Omul care a înregistrat cea mai mare performanță sub tricolor, Anghel Iordănescu, consideră că fostul său elev ar fi cea mai indicată alegere pentru FRF.

Fostul decar al României, omul care a dezvoltat cel mai de succes proiect din fotbalul românesc, a ținut un discurs manifest atunci când a fost întrebat dacă ar accepta păostul de selecționer în acest moment.

Însă, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, a dezvăluit că după meciul cu Liechtenstein mai mulți jucători au cerut conducerii federației să-l convingă pe Mirel Rădoi să rămână. Oficialul FRF a precizat că el și președintele Răzvan Burleanu vor mai purta o discuție cu acesta.

ADVERTISEMENT
Tags: