Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

România, condiţii la superlativ în cantonamentul din Germania: “Am plătit 2 milioane de euro!”. Gigantul căruia “tricolorii” i-au luat faţa. Episodul 9

Episodul 9 al serialului "Hai la Euro!" vă prezintă condiţiile de lux din cantonamentul "tricolorilor" în Germania, cât a costat cu totul şi gigantul rămas pe dinafară.
03.06.2024 | 11:00
Romania conditii la superlativ in cantonamentul din Germania Am platit 2 milioane de euro Gigantul caruia tricolorii iau luat fata Episodul 9
România, condiţii la superlativ în cantonamentul din Germania: "Am plătit 2 milioane de euro!". Gigantul căruia "tricolorii" i-au luat faţa. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

România revine la Campionatul European după o pauză de opt ani. Oficialii FRF şi staff-ul echipei naţionale s-au pregătit din timp şi în ceea ce priveşte cantonamentul din Germania, încercând să găsească cele mai bune condiţii.

România, condiţii la superlativ în cantonamentul din Germania

Horia Ivanovici şi Andrei Vochin discută în episodul 9 al serialului: “Hai la Euro!” despre condiţiile, la superlativ, pe care le au “tricolorii” în Germania. Unde vor sta cantonaţi “tricolorii”, cât a costat totul şi ce echipă gigant a Europei a trebuit să îşi caute altă bază de pregătire:

ADVERTISEMENT

“Vom discuta despre cantonamentul echipei naţionale în Germania. Va fi unul dintre cele mai interesante episoade, cu multe lucruri de culise care nu se ştiu. Pentru a câştiga un război, contează strategia. 

Veţi afla de ce am luat acest cantonament, în faţa cui am luat acest cantonament. Trebuie să fii atent la fiecare detaliu dacă vrei să câştigi în viaţă”, a fost introducerea făcută de Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

“Cătălin Gheorghiu a luat decizia cu Edi Iordănescu, să meargă şi să vadă bazele oferite de UEFA încă dinainte să fim calificaţi”

Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF a povestit că organizarea cantonamentului a început încă dinainte de obţinerea calificării la turneul final, Cătălin Gheorghiu inspectând 20 de baze din Germania când România încă se afla în lupta pentru calificare:

“Îţi trebuie o organizare foarte bună. Şi vorbesc şi din calitate de jurnalist şi ca oficial. La Federaţie s-a investit foarte mult în resursa umană. Avem ofiţeri de securitate, toate cerinţele.

ADVERTISEMENT

Suntem în situaţia ca la acest turneu final am ştiut încă dinainte să ne calificăm cum să procedăm ca să avem cât mai multe avantaje după tragerea la sorţi. Cătălin Gheorghiu a luat decizia cu Edi Iordănescu, să meargă şi să vadă bazele oferite de UEFA încă dinainte să fim calificaţi.

În catalogul respectiv au fost vreo 50 de locaţii, Cătălin a putut să facă vreo 20 dintre ele, nu puteau să facă mai multe, dar erau suficiente, erau din toate zonele Germaniei”, a povestit Vochin.

ADVERTISEMENT
Piscina de la Melchior Park, hotelul unde sunt cazaţi tricolorii
Piscina de la Melchior Park, hotelul unde sunt cazaţi tricolorii

Am luaţi faza Belgiei: “Ca să îşi facă aceleaşi condiţii de aici, au trebuit să scoată din buzunar 800.000 de euro”

Datorită bunei organizări, România a reuşit să fie mai rapidă decât Belgia la închirierea Melchior Park din Wurzburg, iar belgienii au fost nevoiţi să scoată 800.000 de euro din buzunar pentru a crea condiţii similare într-un alt loc:

“A aplicat şi la UEFA este principiul primul venit, primul servit. Noi am ştiut chestia asta din 2016, am aplicat foarte repede, încă dinainte să fim calificaţi. Foarte mulţi s-au dus abia după calificare.

Ceea ce ne-a surprins a fost la Belgia, cu care am căzut în grupă. Au ales şi ei Wurzburg, acolo unde vom sta noi, la Melchior Park, numai că au fost pe locul doi. Când s-a tras la sorţi, s-a spus că România e locul 1 în această bază.

Iar Belgia e locul 2. Am aplicat aici, Edi a fost la tragerea la sorţi, era în legătură cu Cătălin şi echipa lui. Au plecat imediat după tragerea la sorţi şi a rămas asta. Consecinţa care a fost. Belgia a trebuit să îşi găsească o altă bază, unde nu existau condiţiile de aici.

Ca să îşi facă aceleaşi condiţii de aici, au trebuit să scoată din buzunar 800.000 de euro. Aici e piscină, acolo nu era piscină. Belgienii voiau piscină, şi-au instalat aer condiţionat în hotel. 

“Şi noi trebuie să investim în baza respectivă, dar aproximativ 50-60.000 de euro”

Pentru noi contează extraordinar de mult să poţi să economiseşti bani ca să poţi să îi întorci în fotbalul românesc. Federaţia e o societate non-profit, ar trebui să termine pe zero la finalul anului.

Dar să nu faci rabat de la calitate. Asta nu se întâmplă. Şi noi trebuie să investim în baza respectivă, dar aproximativ 50-60.000 de euro. La terenul din oraş, care e la 15 minute de mers cu autocarul de hotel, se organizează o sală de forţă cu spinning, pentru încălzire şi pregătirea pentru antrenament.

Am amenajat acolo lucrul ăsta. Au fost mici lucrări de întreţinere la suprafaţa de joc, tot felul de chestiuni de reglat. În hotel e vorba de viteza de internet, că există o problemă. Nu este ca la noi. 

Peste tot pe unde mergi sunt probleme. Nu s-a putut mări mai mult viteza decât doi. Am făcut un internet separat pentru staff, ei folosesc foarte multă analiză. Investiţia noastră totală în a customiza baza a fost la 50-60.000 de euro faţă de 800.000 cât au dat belgienii”, a spus Andrei Vochin.

Melchior Park, locul în care vor sta
Melchior Park, locul în care vor sta “tricolorii”

“Cu tot cu charterul de la Bucureşti, totalul duce spre 2 milioane de euro”

Andrei Vochin a dezvăluit costurile totale pentru delegaţia României în Germania, iar toată deplasarea de la turneul final va costa 2 milioane de euro, cu hotel, charter şi alte cheltuieli:

“Cu totul, cu cazările din oraşele în care jucăm, pentru că eşti obligat să ajungi cu o zi înainte în oraşul în care joci: Munchen, Frankfurt, Koln, chiar dacă eşti la o oră cu autocarul de Frankfurt, cu tot cu charterul de la Bucureşti, duce spre 2 milioane de euro. 

Avioane, cazări, cantonament, cred că se include şi diurna în toată chestia asta. Suma va fi publică. Ea trebuie votată. În jur de 2 milioane de euro. Încasăm aproximativ 9 milioane.

Din această sumă, 2 milioane costă deplasarea, 3,5 milioane de euro sunt primele echipei şi staff-ului. Noi, din administraţie, n-am primit niciun leu deocamdată. Banii vin în două tranşe. Prima parte vine în februarie. 

“Vom avea o garnitură specială care va pleca din gara din Wurzburg la meciul de la Munchen, cu Ucraina şi la al doilea meci, cel de la Koln”

Wurzburg este un oraş în mijlocul Germaniei, aflat la o oră de mers de Frankfurt. De aici, ca să ajungi la Koln faci două ore, la Munchen două ore, ambele cu trenul. Doar la Frankfurt mergem cu autocarul.

Acest cantonament are încă un avantaj. Are gara lângă. Vom avea o garnitură specială care va pleca din gara din Wurzburg la meciul de la Munchen, cu Ucraina şi la al doilea meci, cel de la Koln. Doar la Frankfurt mergem cu autocarul.

Am impresia că transportul local este asigurat. Toate trenurile care vor purta echipele la acest turneu final vor avea regim special, adică pot să întârzie toţi, doar echipa să nu întârzie. Se dă toată lumea la o parte”, a povestit Vochin.

Edi Iordănescu s-a asigurat că
Edi Iordănescu s-a asigurat că “tricolorii” vor avea toate condiţiile în Germania. Sursa: sportpictures.eu

Ce mănâncă “tricolorii”: “Se consumă foarte multe paste, un peşte bun, carne de vită”

În ceea ce priveşte alimentaţia, chef-ul Universităţii Craiova, Andrei Voica va fi în Germania şi se va asigura că jucătorii naţionalei au parte de mese la superlativ, calitatea mâncării fiind foarte importantă, în special la un turneu final:

“Avem hotel, sunt vreo 3-4 săli de mese. Un etaj este al jucătorilor, bucătarul nostru este acolo, dar este bucătăria hotelului. Se consumă foarte multe paste, un peşte bun, carne de vită…

Chef-ul nostru, Andrei Voica este şi şeful de la Universitatea Craiova. Nu a putut să dea toţi jucătorii, dar dă medicul, dă kinetoterapeutul, celebru Bamse şi îl dă şi pe chef-ul Andrei, băiat de fotbalist.

Sunt convins că, la un moment dat, la un barbeque va merge şi un cârnat, fiind în Germania. Aşa, mai avem sală de forţă reorganizată. Ducem foarte multe materiale, biciclete de spinning. 

“Avem nişte instrucţiuni foarte clare, unde şi când putem interacţiona cu jucătorii, unde şi la ce antrenamente putem să participăm”

Partea de recuperare este foarte importantă: saună, jacuzzi, tot felul de aparatură. Edi şi staff-ul cer, iar preşedintele nu ezită să nu ofere la acest capitol. Orice a cerut staff-ul, s-a făcut.

Este o zonă liniştită, hotelul este de patru stele, puţin în exteriorul oraşului. Sunt 3-4 săli de şedinţe. În cantonament nu au acces fanii. Dar antrenamentele vor fi deschise, UEFA a cerut să fie deschise cel puţin 15 minute.

Acolo va fi interacţiunea. Avem nişte instrucţiuni foarte clare, unde şi când putem interacţiona cu jucătorii, unde şi la ce antrenamente putem să participăm. Noi, cei din board-ul federaţiei. Hai România!”, a povestit Vochin în finalul episodului 9 al serialului “Hai la Euro!”.

România, condiţii la superlativ în cantonamentul din Germania: "Am plătit 2 milioane de euro!". Gigantul căruia "tricolorii" i-au luat faţa. Episodul 9

ADVERTISEMENT
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum...
Nicolae Stanciu, monolog dur, precum Gică Hagi, după România - Ucraina: „Până acum am tăcut. Ne-ați jignit! Ce i-ați făcut lui George...”
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României...
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României la finalul meciului cu Ucraina: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei...
VIDEO EXCLUSIV Mesaje impresionante de la rude, prieteni și antrenori pentru jucătorii naționalei și selecționer. ”Faceți istorie!”. Am strâns emoțiile de la Euro într-un clip de poveste pentru România!
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat...
Cum a marcat-o pe Mihaela Borcea divorțul dureros de Cristi Borcea! A dat cărțile pe față, la 13 ani de la separare
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
AVEM deciziile pentru PENSIONARI! CINE ia BANI în PLUS la PENSIE
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis...
Edi Iordănescu, primele declarații după VICTORIA ROMÂNIEI de la München. Ce a transmis antrenorul
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Urmează zile teribile în România. Anunț alarmant de la ANM
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României