News

România continuă să primească sprijin extern în pandemie. Medici din Danemarca și Italia vor veni în țară

Aflată într-o perioadă dramatică, România va primi sprijin medical din alte state europene. În următoarea perioadă, Danemarca și Italia vor trimite cadre sanitare pentru a ajuta în lupta cu Covid-19.
21.10.2021 | 23:24
Romania continua sa primeasca sprijin extern in pandemie Medici din Danemarca si Italia vor veni in tara
ADVERTISEMENT

De departe cel mai afectat stat din Uniunea Europeană în acest val 4 al pandemiei de Covid-19, România primește ajutor extern de la tot mai multe țări.

După Ungaria și Polonia, alte state din blocul comunitar vor contribui la lupta pe care sistemul medical românesc o duce cu criza pandemică fără precedent.

ADVERTISEMENT

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a anunțat, joi seara, că sunt discuții cu mai multe state europene pentru a oferi ajutor României, în criza provocată de valul 4 al pandemiei.

Medici din Danemarca și Italia vor veni în România pentru a ajuta în lupta cu Covid-19. Anunțul ministrului Cseke Attila

Oficialul Guvernului a precizat că există promisiuni din partea unor state precum, Danemarca, Polonia sau Italia că ne vor ajuta cu personal medical. În același timp, Serbia ajută cu concentratoare și anticorpi monoclonali.

ADVERTISEMENT

În țara noastră au ajuns deja mai mulți medici, asistenți și paramedici de peste Prut. Republica Moldova este statul pe care România l-a ajutat în prima parte a pandemiei cu echipamente medicale și cadre sanitare.

”Avem promisiune din Danemarca de a primi două echipe medicale. Ele vor ajunge la Institutul Matei Balș. Sunt discuții cu partea italiană legat de personalul medical.

ADVERTISEMENT

Polonia a propus acest transfer, dar omologul din Polonia a spus că e posibilitatea să ne trimită personal medical. Ni s-a oferit sprijin din partea Serbiei – concentratoare și antocorpi monoclonali.

Republica Moldova a trimis medici, asistenți medicali și paramedici, care lucrează la spitalul din Lețcani”, a declarat ministrul Cseke Attila, la B1TV.

ADVERTISEMENT

România continuă să trimită pacienți în Europa

În această săptămână, România a trimis primii pacienți Covid-19 peste hotare. Peste 20 au ajuns în Ungaria, iar joi au fost trimiși pacienți și în Polonia.

Cseke Attila a anunțat că în următoarele zile și spitalele din Austria vor deschide drumul salvării pentru cetățenii români aflați în stare critică.

”Trimitem pacienți în străinătate. Am avut oferta din Ungaria, unde trimitem în continuare pacienți. Din păcate, patru persoane au decedat. În schimb, două persoane au fost detubate și au șanse să se întoarcă acasă.

Azi (n.r. joi) am făcut prima operaționalizare de transport către Polonia. Trei pacienți au ajuns la spitalul din Lodz. Mâine și poimâine vom continua. Avem 20 de paturi. Probabil mâine vom trimite pacienți din Cluj către Austria”, a mai spus ministrul la postul de știri.

ADVERTISEMENT