Sport

România, cu 10 jucători pe teren în momentul intonării imnului! Edi Iordănescu a fost șocat: “Mi-a căzut cerul în cap”

România a câștigat cu 1-0 în fața Finlandei, însă jucătorii i-au dat emoții lui Edi Iordănescu încă din momentul intonării imnului. Deian Sorescu și Andrei Rațiu au sângerat puternic înainte de confruntare.
12.06.2022 | 12:07
Romania cu 10 jucatori pe teren in momentul intonarii imnului Edi Iordanescu a fost socat Mia cazut cerul in cap
Emeric Dembrovszki a pus lupa pe naționala lui Edi Iordănescu. Ce îl nemulțumește pe fostul atacant. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a obținut trei puncte importante în fața Finlandei și revine în lupta pentru primele locuri din grupa de Liga Națiunilor. “Tricolorii” au înscris unicul gol al meciului prin Nicușor Bancu, în prima repriză.

România, cu 10 jucători pe teren în momentul intonării imnului: “Ne-am blocat cu toții”

Însă, jucătorii i-au dat emoții lui Edi Iordănescu încă dinainte de startul partidei. Deian Sorescu a lipsit de la momentul intonării imnului. După încălzire, jucătorul lui Rakow a început să sângereze puternic, iar medicii nu au putut opri hemoragia:

ADVERTISEMENT

„Înainte de meci, am avut probleme cu doi jucători, sângerau din nas. Deian s-a lovit ieri la antrenament, dar n-a mai arătat nicio problemă. Era și pe final de antrenament, ce-i drept. Când a venit de la încălzire însă, îi curgea sânge din nas, ne-am blocat cu toții! Doctorul nu reușea să-i oprească sângele. 

Când nouă ne cânta imnul, el era jos, la scări, erau 3-4 persoane în jurul lui încercând să-l ajute. Nu aveam niciun semn dacă poate continua sau nu, eram intr-o situația ingrată, mă gândeam că pot pierde o schimbare încă din primul minut. A arătat mult caracter și a intrat bine”, a spus Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

“Când l-am văzut și pe Rațiu sângerând, mi-a căzut cerul în cap!”

Dar, Sorescu nu a fost singurul “tricolor” care sângera înainte de meci. Acelaşi lucru s-a întâmplat cu fundaşul dreapta Andrei Raţiu. El a participat la imn, însă a avut un şerveţel în nas pentru a opri sângerarea:

“Când l-am văzut și pe Rațiu sângerând, mi-a căzut cerul în cap! Jucătorii de la Finlanda se uitau la noi cu stupoare. Vom analiza ce s-a întâmplat, Rațiu și Deian au făcut un efort deosebit aseară”, a spus Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Edi a răsuflat uşurat: “Clasamentul este mult mai dulce decât a fost cu trei ore în urmă”

Deian Sorescu a evoluat timp de 79 de minute, în timp ce Raţiu a fost integralist. România a reuşit să obţină primele trei puncte în grupă şi după remiza dintre Muntenegru şi Bosnia, clasamentul s-a strâns:

“Clasamentul este mult mai dulce decât a fost cu trei ore în urmă”, a spus Edi Iordănescu. Cu o victorie în faţa naţionalei din Muntenegru, România poate chiar egala liderul grupei, dacă Bosnia şi Finlanda vor încheia la egalitate.

ADVERTISEMENT

Confruntarea dintre România şi Muntenegru se va disputa marţi, de la ora 21:45. Este ultimul meci din “maratonul” de patru meciuri internaţionale progrmate în luna iunie. Liga Naţiunilor îşi va desfăşura ultimele două etape în luna septembrie.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la meciul România – Muntenegru. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT