Sport

România a fost umilită de Danemarca în ultimul meci de la turneul Golden League. Dezastru pentru fetele noastre

24.03.2019 | 17:13
Romania a fost umilita de Danemarca in ultimul meci de la turneul Golden League Dezastru pentru fetele noastre

Meciul România – Danemarca a avut loc duminică după-amiază, în cadrul ultimei runde a puternicului turneu internațional de handbal feminin Golden League, găzduit de Franța. În primele două meciuri fetele pregătite de spaniolul Ambros Martin au pierdut: 18-28 în prima zi, în fața Franței și 27-31 în al doilea meci în fața Norvegiei, care astfel și-a reluat revanșa după eșecul din grupă de la turneul final al CE din decembrie trecut.


FINAL DE MECI: Dezastru pentru România la turneul Golden League. Fetele noastre au fost umilite în această după-amiază de Danemarca, scor 23-36.


România – Danemarca LIVE Stream ONLINE TVR 1 și TVR HD

Partida România – Danemarca se joacă duminică, 24 martie, de la ora 16:00, în Sala Sporturilor din orașul Clermont-Ferrand și este ultima apariție a tricoloarelor la această ediție a Golden League. Jocul va putea fi vizionat pe micul ecran în exclusivitate pentru România pe TVR 1 și pe TVR HD. De asemeni, puteți intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări partida în format LIVE VIDEO.

Cele două eșecuri erau în bună măsură previzibile, întrucât Ambros Martin a deplasat un lot alcătuit din foarte multe jucătoare, în special tinere, din campionatul intern, pe care a dorit să le vadă la lucru în astfel de examene deosebit de puternice. Și în acest meci Danemarca pleacă favorită certă, mai ales că a reușit să producă o mare surpriză în al doilea meci, învingând Franța, după ce cedase la 11 goluri derbyul cu Norvegia.

România - Danemarca închide seria participării noastre la Golden League
România – Danemarca închide seria participării noastre la Golden League

Danezele au învins Franța în meciul anterior

Selecționerul Ambros Martin nu a avut-o la dispoziție pe cea mai bună handbalistă a lumii pentru a patra oară, Cristina Neagu, accidentată la turneul final al CE, spre finalul meciului cu Ungaria. Nici Eliza Buceschi nu a fost selecționată pentru acest turneu deosebit de puternic. În schimb,  însă, cele două portărțite tinere și foarte talentate, Iulia Dumanska și Denisa Dedu, Crina Pintea, unul dintre cei mai buni pivoți din lume, Ana Maria Drăguț-Savu sau Gabriela Perianu au răspuns prezent acestei acțiuni.

Ultimul meci al turneului va avea loc de la ora 19:15, între Franța și Norvegia, până acum doar România fiind singura echipă învinsă pe linie. În rest, celelalte trei echipe, Franța, Norvegia și Danemarca, au fiecare câte o victorie. Cota la victorie a danezelor este de 1,30 iar a României 4,50. Egalul are cotă 10,00. Interesant este că în meciul Franța – Norvegia, deși Franța este gazdă, Norvegia e favorită cu cotă 1,50, față de 3,30 pentru gazdele competiției.