Sport

România, eșec usturător cu Danemarca la revenirea Cristinei Neagu în națională. ”Tricolorele” tremură pentru calificarea la Euro 2020

Echipa națională de handbal feminin a României a fost învinsă, la Mioveni, scor 28-35, de reprezentativa Danemarcei, în etapa a treia a preliminariilor Euro 2022.
02.03.2022 | 19:33
Romania esec usturator cu Danemarca la revenirea Cristinei Neagu in nationala Tricolorele tremura pentru calificarea la Euro 2020
România - Danemarca Live video ora 18:05 preliminarii EURO 2022. Victorie pentru calificare. Foto: România handbal feminin Facebook
ADVERTISEMENT
02-03-2022
16:02

România - Danemarca 28-35

Final de meci – Danemarca se impune cu un categoric 35-28 și este liderul grupei cu trei victorii din tot atâtea meciuri. România se va lupta cu Austria pentru locul secund care asigură calificarea la turneul final.

han

Min. 54 – Jocul se apropie de final pe aceleași coordonate.

Min. 49 – Danezele revin în forță și măresc diferența la 8 goluri.

Min. 42 – România are o răbufnire de orgoliu și reduce din diferență.

Min. 36 – Tot Danemarca începe mai bine și repriza a doua, iar avantajul crește în continuu.

Min. 30 – România a făcut o primă repriză slabă și intră la pauză cu un deficit de 6 goluri.

Min. 24 – Echipa lui Adi Vasile încearcă sa facă un joc curajos, dar adversarele sunt superioare.

Min. 18 – Danezele se află la conducerea jocului și își măresc avansul.

Min. 12 – Fetele noastre marchează primele goluri, dar se păstrează avansul de trei goluri al nordicelor.

Min. 6 – România a început modest meciul de la Mioveni și încă nu a reușit să marcheze.

A început meciul România – Danemarca.

Meciul România – Danemarca are loc miercuri, 2 martie, cu începere de la ora 18:05, în cadrul etapei a 3-a din grupa 2 a preliminariilor EURO 2022 la handbal feminin, al cărui turneu final va avea loc între 4-20 noiembrie în trei țări: Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord.

Unde se joacă meciul România – Danemarca din preliminariile EURO 2022 la handbal feminin

Întâlnirea România – Danemarca se dispută miercuri, 2 martie, de la ora 18:05, în Sala Sporturilor din Mioveni, în etapa a 3-a a grupei a 2-a din preliminariile EURO 2022 la handbal feminin. Înaintea acestui meci, Danemarca are punctaj maxim, 4 puncte, iar România are 3 puncte. Primele două echipe din fiecare grupă se califică la turneul final.

ADVERTISEMENT

Decizia Federației Române de Handbal de a pune acest meci deosebit de important la Mioveni, unde există o echipă în prima divizie care luptă pentru evitarea retrogradării, este destul de ciudată, pentru că la aceeași oră tot la Mioveni se joacă, de la ora 17:30, și partida de fotbal dintre echipa locală și Universitatea Craiova. La sală au acces doar 35 la sută din capacitatea tribunelor, cu condiția ca spectatorii să prezinte certificatul COVID sau testul negativ PCR sau antigen.

Cine transmite la TV partida România – Danemarca

Partida România – Danemarca se joacă miercuri, 2 martie, de la ora 18:05, în Sala Sporturilor din Mioveni, contând pentru etapa a 3-a din grupa 2 a preliminariilor EURO 2022 la handbal feminin și este transmisă în direct și în exclusivitate pe canalul TVR 2, dar o mai puteți viziona și dacă intrați pe FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este un meci extrem de greu pentru echipa pregătită de antrenorul echipei CSM București, Adi Vasile, pentru că Danemarca este o forță în acest sport, chiar dacă nu a mai reușit să câștige un trofeu major din 2004, când a ieșit campioană olimpică la Atena. La această oră, urmare a faptului că lotul nostru se află în perioadă de reconstrucție, danezele par a fi echipa superioară valoric.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România – Danemarca

Selecționerul Adi Vasile are câteva absențe la acest meci, destul de importante, cum ar fi cele ale portarului Denisa Dedu, ale Elizei Buceschi, jucătoarea Rapidului și din sezonul viitor a CSM-ului, Sonia Seraficeanu, pozitivă la COVID, Cristina Laslo, accidentată la gleznă, și Alina Ilie, bolnavă de bronșită.

ADVERTISEMENT

Vestea cea mare este însă decizia celei mai bune handbaliste române din toate timpurile, Cristina Neagu, de a reveni la echipa națională, după ce se retrăsese temporar, înainte de turneul final al CM, unde România a avut o evoluție modestă, terminând pe locul 13.

Cristina Neagu e încrezătoare în reconstrucția naționalei

Cristina Neagu nu este speriată de faptul că din lotul echipei naționale mai sunt foarte puține jucătoare din generația care câștiga medalia de bronz în 2015 la CM și pierdea dramatic în semifinale, după prelungiri, în fața Norvegiei.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, noua echipă a României nu mai are ca puncte de referință, în afara lui Neagu, decât pe portarul Iulia Dumanska, pivotul Crina Pintea și poate interul Bianca Bazaliu, deși aceasta încă nu a explodat la valoarea pe care o anticipa multă lume.

Cote la pariuri la jocul România – Danemarca

Pentru casele de pariuri, faptul că meciul are loc la Mioveni, în România, nu pare a conta prea mult. Danemarca este favorită destul de clar, la cota de 1,40 față de 3,75 cât au primit tricolorele. Și cota la șansă dublă 1X are cotă excelentă, 2,30.

Istoricul meciurilor directe este favorabil României, cu șapte victorii, un egal, cinci eșecuri, ultimul succes pentru noi fiind cel din 2016, de la turneul final al JO din Brazilia, de la Rio de Janeiro. În grupa noastră România a învins Insulele Faroe cu 26-19 și a făcut egal sinucigaș în Austria, 33-33 după un meci pe care ar fi trebuit să îl câștige lejer.

ADVERTISEMENT