Fotbal intern

România – Danemarca, mutat de la Craiova la Ploiești! Motivul din spatele deciziei luate de FRF

10.03.2020 | 16:50
Romania  Danemarca mutat de la Craiova la Ploiesti Motivul din spatele deciziei luate de FRF
ADVERTISEMENT

Meciul dintre România și Danemarca, din preliminariile de calificare la EURO 2021 U21, se va disputa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Programat inițial la Craiova, Federația Română de Fotbal ar fi decis schimbarea locului de disputare pentru a reduce costurile, încasările fiind reduse drastic de faptul că partida se va juca fără spectatori.

România – Danemarca, la Ploiești

România va juca împotriva Danemarcei, liderul grupei 8 de calificare la EURO U21, pe 31 martie, în runda a șasea a preliminariilor, dar locul de disputate al partidei se va schimba, conform Oltenia TV.

ADVERTISEMENT

Programat inițial pe „Ion Oblemenco”, din Craiova, debutul lui Adrian Mutu pe banca tricolorilor mici se va produce la Ploiești, pe arena „Ilie Oană”.

Motivul din spatele deciziei luate de Federația Română de Fotbal ar fi factorul financiar. Indiferent de arenă, partida dintre România și Danemarca se va juca fără spectatori, pentru a diminua răspândirea coronavirusului, factor ce reduce semnificativ încasările FRF.

ADVERTISEMENT

Astfel, cu disputarea meciului la Ploiești, costurile de deplasare și cazare ar fi reduse.

Debutul lui Adrian Mutu

Meciul cu Danemarca va fi primul pentru Adrian Mutu pe banca naționalei de tineret a României. „Briliantul” a fost soluția aleasă de Federația Română de Fotbal pentru a-l înlocui pe Mirel Rădoi, cel care a devenit selecționerul primei reprezentative după demiterea lui Cosmin Contra.

Cu cinci etape deja disputate în grupa de calificare la Campionatul European din vara anului 2021, care se va juca în Slovenia și Ungaria, „tricolorii mici” ocupă poziția secundă în grupa a opta de calificare, cu 10 puncte.

ADVERTISEMENT

Liderul grupei este chiar Danemarca, primul advers din 2020, care a avut un parcurs perfect în toamnă, reușind cinci victorii din tot atâtea posibile.

În meciul tur, jucat în Danemarca, nordicii au învins România cu 2-1, Florinel Coman ratând șansa de a aduce un punct naționalei, după ce nu a transformat un penalty.

ADVERTISEMENT
  • 5 puncte este diferența dintre Danemarca și România