News

România, donații medicale pentru Republica Moldova. Anunțul oficial al premierului Ludovic Orban

30.04.2020 | 09:31
Romania donatii medicale pentru Republica Moldova Anuntul oficial al premierului Ludovic Orban
România va face mai multe donații medicale pentru Republica Moldova în încercarea de a ajuta statul vecin în lupta împotriva coronavirusului. Sursă foto: INQUAM PHOTOS Octav Ganea
ADVERTISEMENT

România va face mai multe donații medicale pentru Republica Moldova în încercarea de a ajuta statul vecin în lupta împotriva coronavirusului.

România, donații medicale pentru Republica Moldova

Premierul Ludovic Orban a fost prezent joi la Iași, acolo de unde o echipă de 42 de medici şi asistenţi medicali din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Sănătăţii, cu specializări în Anestezie şi Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgenţă şi Medicină Internă, vor pleca spre Chișinău.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în carul ședinței de Guven, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republia Moldova, materiale, medicamnete, substanțe neceare în bătălia anti-COVID”, a declarat Orban.

Șeful Executivului a precizat că pe lista de donații către Republica Moldova se află 500.000 de măști FFP2 și FFP3, 50.000 de combinezoane și medicamente Plaquenil și Kaletra.

ADVERTISEMENT

”Cel mai mult mă consumă planul de relansare economică”

Ludovic Orban este convins de faptul că românii vor fi responsabili de 1 mai și în cazul în care vor ieși din case o vor face fără să existe un risc de răspândire a virusului: ”De Paște totul a fost în regulă, nu există o creștere a numărului de cazuri. De 1 mai oamenii vor avea dorința de a ieși mai mult, dar trebuie să respecte regulile”.

Premierul a vorbit și despre relansarea economiei: ”Cel mai mult mă consumă planul de relansare economică. După ce ne vom obișnui cu virusul, este important ca economia să repornească”.

ADVERTISEMENT

La îmbarcarea cadrelor medicale au mai fost prezenți ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. De altfel, ministrul Bogdan Aurescu va efectua joi o vizită la Chişinău.

Cu prilejul vizitei, ministrul va avea şi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Oleg Ţulea, şi va fi primit de premierul moldovean Ion Chicu.

ADVERTISEMENT

Anunţul plecării cadrelor medicale a fost făcut într-o conferinţă de presă de preşedintele României, Klaus Iohannis, care consideră că România este principalul partener al Republicii Moldova.

ADVERTISEMENT