Fotbal intern

România e abia pe locul 33 în lume la salarii. Cât câștigă un fotbalist din Liga 1

26.11.2018 | 18:46
România, locul 33 în lume în topul salariilor date fotbaliștilor

România ocupă locul 33 în lume în ceea ce privește salariile pe care le primesc fotbaliștii, cu o medie de 90.000 de euro pe sezon. Cei mai bine plătiți fotbaliști sunt în Premier League, unde media este de 3,5 milioane de euro, în timp ce în Primera Division un jucător primește anual, în medie, 2,5 milioane.

Salariile din fotbal au crescut foarte mult în ultimii ani, odată cu sumele de transfer. Cluburile sunt dispuse să scoată sume uriașe din vistierii pentru a-și asigura serviciile celor mai buni jucători din lume, însă banii pentru transferuri nu sunt singura problemă de rezolvat pentru cei care vor performanță. Jucătorii trebuie motivați nu doar prin condițiile oferite în momentul în care semnează cu o echipă, ci și cu bani mulți. Unii au clauze incredibile în contracte sau primesc bonusuri dacă își salută fanii la final de meci, cum ar fi cazul lui Neymar. Marile cluburi au atras sponsori care au pompat bani serioși, în timp ce unii investitori au fost dispuși să plătească oricât pentru a-și umple vitrinele cu trofee.

România, locul 33 în lume în topul salariilor date fotbaliștilor

România e abia pe locul 33 în lume la acest capitol. Salariul mediu pentru un fotbalist din Liga 1 Betano este de 90.000 de euro, adică de 39 de ori mai puțin decât media din Premier League și de 28 de ori mai puțin decât în Primera Division. Polonia, Croația, Danemarca, Israel și Australia sunt țări în care fotbaliștii câștigă mai bine decât în România, în timp ce sub țara noastră se află țări precum Cipru, Norvegia, Cehia, Bulgaria, Serbia și Slovacia.

În coada clasamentului se află fotbaliștii din San Marino, care câștigă, în medie, doar 2.500 de euro pe an, adică de 36 de oari mai puțin decât în Liga 1 Betano, de 1.000 de ori mai puțin decât în Spania și de 1.400 de ori mai puțin decât în Anglia.