Fotbal international

România e încă la mâna ei pentru calificarea la Euro 2020! Patru minute am stat pe locul 2! Toate calculele Grupei F + clasamentul după etapa a 8-a

16.10.2019 | 09:12
Echipa națională a României a învins în Insulele Feroe și e la mâna ei pentru calificarea la Euro 2020
ADVERTISEMENT

Echipa națională a României a învins în Insulele Feroe, scor 3-0, și e la mâna ei pentru calificarea la Campionatul European din 2020. Cu victoria de Torshavn, și înaintea partidelor Malta – Suedia și Norvegia – Spania, ”tricolorii” au urcat pe locul 2 în Grupa F, cu 13 puncte, și are nevoie de victorii în duelurile de acasă cu Norvegia și Suedia pentru a-și asigura locul la turneul final.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 9.00 este cota pentru ”x” la meciul Slovenia – Letonia. Vezi toate cotele AICI
ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 octombrie, ora 23:45 / Echipa națională a fost la doar câteva momente de a urca pe locul doi în Grupa F, dar a primit gol în minutele de prelungire cu Norvegia, scor 1-1, și a rămas pe poziția a trei, nereușind să profite de remiza scoasă in extremis de Spania pe terenul Suediei. ”Tricolorii” și-au redus șansele de a se califica la Euro 2020 din aceste preliminarii, dar sunt încă la mâna lor. Ei trebuie să învingă Suedia pe Arena Națională și să scoată punct în deplasare cu Spania, deoarece e greu de crezut că nordicii se pot împiedica acasă cu Insuelel Feroe. În acest moment, Norvegia este practic ieșită din calculele calificării, doar o minune îi mai pot duce pe elevii lui Lars Lagerback la turneul final.


UPDATE, ora 23:39 / S-au terminat meciurile Norvegia – Spania 1-1 şi Malta – Suedia 0-4 din Grupa F. În aceste condiţii, România stă în continuare la mâna ei, însă norvegienii s-au apropiat la treu puncte după remiza cu ibericii. Etapa a 8-a va fi una a “finalelor” în Grupa F, când se vor juca meciurile România – Norvegia şi Suedia – Spania. Ambele partide se vor disputa marţi, de la ora 21:45.

ADVERTISEMENT
Clasamentul Grupei F după etapa a 7-a
Clasamentul Grupei F după etapa a 7-a

România e la mâna ei pentru calificarea la Euro 2020

Succesul din Insulele Feroe a fost unul scontat și așteptat de ”tricolori”, iar România este în continuare cu șanse la calificarea la Campionatul European din 2020. Spania, cu 18 puncte, pare scăpată în câștigătoarea grupei astfel că elevii lui Cosmin Contra se luptă pentru poziția secundă cu Suedia (11 puncte) și Norvegia (9 puncte), formații pe care urmează să le întâlnească pe teren propriu.

Șase puncte din cele două meciuri cu reprezentativele nordice ar trebui să ne asigure locul 2, asta dacă scoatem din calcule surprizele. Dacă noi, Suedia și Norvegia nu vom pierde puncte cu Malta și Insulele Feroe, respectiv Spania își va câștiga toate partidele până la finalul preliminariilor, atunci am ajunge la următorul clasament, unul ideal pentru noi:

ADVERTISEMENT
  1. Spania 30 puncte
  2. România 19 puncte
  3. Suedia 17 puncte
  4. Norvegia 15 puncte
Ianis Hagi trece de Saul Niguez în meciul România – Spania

România se poate califica și cu o remiză în meciul Norvegia

Echipa națională a României are și varianta unui egal cu Norvegia, dar trebuie neapărat să învingă Suedia, 1-0 sau la două goluri diferență, pentru a prinde locul 2 şi a avea avantajul golaverajului. Și aici, e necesar ca celelalte condiții să se îndeplinească: noi, 2 victorii și o remiză, iar Spania să învingă Suedia și Norvegia. Clasamentul ar arăta astfel:

  1. Spania 30 puncte
  2. România 17 puncte
  3. Suedia 17 puncte
  4. Norvegia 16 puncte

”Tricolorii” păstrează o șansă de calificare la Campionatul European din 2020 chiar și dacă vor termina pe locul 3 în Grupa F. România poate ajunge la barajul din luna martie, dar pentru acest lucru trebuie îndeplinite câteva condiţii. FANATIK îţi prezintă toate calculele şi ce adversari am putea avea dacă ajungem să evoluăm în play-off-ul pentru calificarea la turneul final.

ADVERTISEMENT

Toate calcule pentru o calificare directă la EURO 2020

România se califică de pe locul 2 dacă:

  • vom câştiga toate cele trei meciuri rămase din Grupa F
  • vom obţine 7 puncte în ultimele trei meciuri, iar Spania bate Norvegia şi Suedia. În acest caz, România trebuie să învingă Suedia cu 1-0 sau la 2 goluri diferenţă pentru a avea avantaj la golaveraj

Clasamentul la zi al Grupei F este următorul:

Programul partidelor rămase de jucat în Grupa F din preliminariile Euro 2020 este următorul:

  • 12 octombrie 2019: Malta – Suedia, Norvegia – Spania (ora 21:45)
  • 15 octombrie 2019: Feroe – Malta, România – Norvegia, Suedia – Spania (ora 21:45)
  • 15 noiembrie 2019: Norvegia – Feroe, România – Suedia, Spania – Malta (ora 21:45)
  • 18 noiembrie 2019: Malta – Norvegia, Spania – România, Suedia – Feroe (ora 21:45).
ADVERTISEMENT