Fotbal intern

România e obligată să învingă la scor Malta! Toate calculele la jumătatea preliminariilor

06.09.2019 | 23:16
Romania e obligata sa invinga la scor Malta Toate calculele la jumatatea preliminariilor

Echipa națională a României e obligată să învingă la scor reprezantiva Maltei în meciul de pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în preliminariile Campionatului European din 2020. ”Tricolorii” au fost învinși de Spania joi seară pe Arena Națională și au coborât pe locul 4 în clasamentul Grupei F.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 39,00 este cota pentru scor corect 7-0 în meciul România – Malta. Vezi toate cotele AICI

România e obligată să învingă la scor Malta

Calculele calificării la Euro 2020 sunt tot mai complicate în grupa României, iar ”tricolorii” au nevoie nu numai de o victorie în meciul cu Malta, ci sunt obligați să învingă și la scor. Suedia se profilează drept principalul rival al României în lupta pentru locul 2 care duce la turneul final, iar în acest moment ”tricolorii” au 7 puncte și golaveraj +5, în timp ce nordicii au 10 puncte și golaveraj +5.

În varianta în care cele două echipe obțin un număr egal de puncte din partidele cu Spania, Norvegia, Insulele Feroe și Malta, iar ”tricolorii” înving cu 2-1 pe teren propriu Suedia, vom ajunge la egalitate de puncte cu nordicii. Primul criteriu de departajare, rezultatul direct, se va elimina (egalitate de puncte, egalitate de goluri marcate în meciul direct, egalitate de goluri marcate în deplasare în meciul direct).

Ianis Hagi în duel pentru balon cu Pablo Sarabia la meciul România – Spania

Spania, lider autoritar în Grupa F

În aceste condiții, următorul criteriu de departajare îl reprezintă golaverajul general în grupă, capitol la care acum România și Suedia sunt la egalitate. Totuși, nu trebuie neglijată nici reprezentativa Norvegiei, care în acest moment se află pe poziția a treia a grupei, cu opt puncte. Lider autoritar este Spania, care a acumulat maximum de puncte, 15, înregistrând victorii pe linie.

Partida România – Malta, din etapa a șasea a preliminariilor Campionatului European din 2020, se va disputa duminicăm 8 septembrie, de la ora 19.00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești și va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK. De remarcat este faptul că ”tricolorii” nu au pierdut niciodată un meci jucat pe arena prahoveană.