Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

România e peste Olanda! „Tricolorii” sunt în topul naționalelor cu cei mai mulți fani la EURO 2024

România este una dintre naționalele cu cei mai mulți suporteri la Campionatul European. Suntem chiar și peste Olanda. Cum arată topul
01.07.2024 | 06:00
Romania e peste Olanda Tricolorii sunt in topul nationalelor cu cei mai multi fani la EURO 2024
România a avut o medie de peste 30.000 de fani la fiecare meci de la EURO 2024. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a avut parte de o susținere extraordinară la cele trei meciuri cu Ucraina, Belgia și Slovacia, iar suporterii români i-au făcut pe jucătorii lui Edi Iordănescu să se simtă ca acasă în Germania. Atmosfera creată de fani a făcut valuri în toată Europa.

România, în top la EURO 2024 cu suporterii. Suntem chiar și peste olandezi

România se află pe locul patru în topul naționalelor cu cei mai mulți suporteri la meciurile de la Campionatul European din Germania. La cele trei partide, „tricolorii” au fost susținuți din tribune de 92.000 de suporteri conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Pe primul loc în acest clasament se află pe merit Turcia. Comunitatea turcă este cel mai numeros grup etnic de imigranți din Germania și reprezintă peste 5% din întreaga populație. În țara care organizează turneul final trăiesc aproximativ 7 milioane de turci, așa că această clasare nu este deloc surprinzătoare. Naționala condusă de Vincenzo Montella a avut 130.000 de fani până acum la EURO 2024.

Pe locul doi în acest clasament este chiar Germania, imediat în spatele Turciei. Reprezentativa Manschafft-ului a avut 125.000 de fani la meciurile din grupe de la EURO 2024. Nemții au avut parte de o susținere impresionantă și la partida din optimi cu Danermarca, însă și nordicii au avut mulți suporteri.

ADVERTISEMENT

Podiumul este completat de o țară care a fost deja eliminată de la EURO 2024. Este vorba de Croația. Naționala lui Luka Modric a avut la meciurile din grupe 103.000 de fani. Un număr impresionat dacă vorbim de o țară mică precum Croația.

Albania ne ia locul 4 „la mustață”, iar Olanda e abia pe 7

Albania a fost și ea eliminată de la EURO 2024, însă amprenta suporterilor pătimași a rămas. Albania a avut la cele trei meciuri nu mai puțin de 95.000 de suporteri, cu 3.000 mai mult ca România.

ADVERTISEMENT

Scoțienii au făcut și ei senzație la turneul final, puși pe glume și cu voie bună ca de obicei: „Nu e petrecere fără scoțieni”, e maxima după care se ghidează britanicii. Naționala Scoției e pe locul 6 în acest clasament cu 80.000 de fani.

Adversara noastră din optimi, Olanda, e abia pe locul 7 în topul fanilor. Suporterii „Portocalei Mecanice” au creat o atmosferă senzațională în Germania. Ajutați și de proximitatea față de țara lor, au venit în număr foarte mare la EURO 2024. Batavii au avut 80.000 de suporteri și au făcut spectacol și pe străzi înainte și după meciuri.

ADVERTISEMENT

România, peste Anglia, Polonia sau Serbia

Surprinzător, Anglia se află pe ultimul loc în topul fanilor de la EURO 2024. Naționala lui Jude Belligham condusă de Gareth Southgate a avut doar 65.000 de suporteri.

Chiar și Polonia și Serbia stau mai bine. Naționala lui Robert Lewandowski și-a luat adio de la EURO 2024 și de la cei 70.000 de fani care i-au susținut. La fel și vecinii sârbi, care sunt pe locul 8 cu 73.000 de fani.

Aceste cifre cu siguranță ne fac mândri și demonstrează că nu am ajuns întâmplător în optimi și că susținerea fanilor a contat pentru jucătorii lui Edi Iordănescu. Suporterii naționalei se întorc din nou pe Allianz Arena din Munchen, unde la meciul cu Olanda vor fi 70.000 spectatori.

FRF preconizează că România va avea peste 70.000 de fani la meciul cu Olanda

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a dezvăluit în cadrul emisiunii FANATIK EURO că suporterii români vor domina fondul sonor și la meciul din optimi cu Olanda: „Cred că vor depăși 40.000. Toți prietenii mei îmi cer bilete. De unde să le dau? Mă întreb ceilalți din România oare câți vor bilete. O să fie peste 40.000 la Munchen. Să ținem cont că Olanda nu e departe”. 

Alex Candea e manager operational UEFA Euro 2020 a vorbit și el despre acest subiect: „Dacă am fi avut stadionul de la Munchen pentru noi nu ar fi fost suficient. Eu estimez că sunt cereri la peste 70.000 de bilete. Pot fi mai multe pentru că s-a creat această emulație în jurul calificării și oamenii vor să vină la meci”. 

  • 92.000 de fani a avut România la EURO 2024, față de Olanda care a avut 80.000
ADVERTISEMENT
1,80 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „sub 2,5 goluri” în partida România - Olanda de la EURO 2024