Fotbal intern

România, echipament inedit la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Jucăm în alb și albastru. Foto + Video

26.11.2020 | 20:55
Romania echipament inedit la Jocurile Olimpice de la Tokyo Jucam in alb si albastru Foto  Video
ADVERTISEMENT

Echipa naţională de fotbal a României va purta la Jocurile Olimpice din 2021 de la Tokyo un echipament de joc special conceput pentru această competiţie. 

Designul kitului pe care îl vor îmbrăca jucătorii naţionalei a fost realizat cu ajutorul suporterilor, iar o comisie alcătuită din mai mulţi membri FRF, dar şi un reprezentant al sponsorului tehnic, plus artistul Horia Brenciu, a stabilit varianta câştigătoare.

ADVERTISEMENT

Au fost realizate două rânduri de tricouri, şorturi şi jambiere şi ambele variante includ o variantă stilizată a flăcării olimpice imprimată pe partea din faţă a tricoului.

Culori noi pentru echipamentul României la Olimpiadă

Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a renunţat la galbenul tradiţional pentru selecţionata României, dar şi la roşul de deplasare, şi s-a mers pe două culori atipice.

ADVERTISEMENT

Echipamentul principal de joc va fi integral alb. La baza mânecilor, gulerul, baza şortului şi logo-ul Joma, sponsorul tehnic, sunt de culoare aurie. De asemenea, la baza gâtului stă tricolorul României. Pe partea stângă a feţei tricoului, este imprimată o flacără olimpică stilizată, de culoare gri, cu marginile aurii.

Echipamentul principal este alb. FOTO: frf.ro
Echipamentul principal este alb. FOTO: frf.ro

Echipamentul de rezervă este albastru. Detaliile de la nivelul mânecilor, al gulerului şi al şortului sunt argintii. Torţa olimpică este de un albastru mai închis decât tricoul, conturat cu argintiu.

ADVERTISEMENT
Al doiea rând de echipament este albastru. FOTO: frf.ro
Al doiea rând de echipament este albastru. FOTO: frf.ro

Imaginat de un suporter

FRF a solicitat sprijinul fanilor în conceperea echipamentului de joc. În concurs, au fost înscrise 100 de propuneri, iar o comisie, formată din Vlad Munteanu (manager operaţional FRF), Alfonso Flores (manager sponsorizări Joma), Horia Brenciu, dar şi mai mulţi reprezentanţi FRF din comunicare şi marketing, a ales modelul propus de Marian Cătălin.

După 57 de ani la Jocurile Olimpice

Naţionala de fotbal a României va participa pentru a doua oară la o ediţie de Olimpiadă, după cea din 1964, când în teren se aflau jucători de legendă precum Emerich Ienei, Dan Coe, Stere Adamache sau Ion Pîrcălab.

ADVERTISEMENT

Tricolorii mici, conduşi de Mirel Rădoi, au obţinut biletele pentru Tokyo după semifinala jucată anul trecut la Europeanul de Tineret din Italia, cea mai bună performanţă din istorie.

În 2021, tinerii din autointitulata „generaţie de fier“ vor evolua la Jocurile Olimpice în noile echipamente albe, respectiv albastre. Turneul final este programat în perioada 22 iulie – 7 august 2021 şi va avea 16 echipe la start. Tragerea la sorţi pentru stabilirea grupelor se va face în luna aprilie.

ADVERTISEMENT