News

România, în ELITA mondială! Cea mai bună clasare din ultimii 18 ani

România continuă ascensiunea fulminantă în clasamentul FIFA. Tricolorii au urcat în această lună pe locul 7, cea mai bună clasare din ultimii 18 ani. Tricolorii sînt în acest moment pe locul...
06.08.2015 | 12:12
România, în ELITA mondială! Cea mai bună clasare din ultimii 18 ani

România continuă ascensiunea fulminantă în clasamentul FIFA. Tricolorii au urcat în această lună pe locul 7, cea mai bună clasare din ultimii 18 ani. Tricolorii sînt în acest moment pe locul 4 în Europa, devansînd forţe ale fotbalului precum, Anglia, Olanda, Franţa sau Italia. 

Tricolorii sînt neînvinşi din luna mai a anului 2014, cînd Algeria a învins cu 1-0 într-un amical. România e lider în grupa de calificare pentru Euro 2016, avînd 14 puncte, unul mai mult decît Irlanda de Nord şi trei peste Ungaria. Datorită acestui clasament, România a cîştigat statutul de cap de serie pentru preliminariile Mondialului din 2018.

În acest moment, peste România sînt doar: Argentina, Belgia, Germania, Columbia, Brazilia şi Portugalia. În calculul acestui clasament contează toate rezultatele unei echipe naţionale, inclusiv meciurile amicale. Următorul meci al naţionalei va avea loc la Budapesta pe data de 4 septembrie în preliminariile Euro 2016.

Cea mai bună clasare din istoria naţionalei României a fost în 1997 cînd a urcat pînă pe locul 3 în lume.

TOP 10 clasament FIFA: 

arg

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri