Sporturi

Zi perfectă pentru România în Fed Cup. Halep și Begu, 2-0 cu Elveția

21.04.2018 | 16:45
ADVERTISEMENT

Update, ora 16:54 / Irina Camelia Begu câștigă și ea partida, contra celei mai bune jucătoare a Elveției, Timea Bacsinszky, scor 6-4, 6-1. România are 2-0 după prima zi și mai avem nevoie de un singur punct pentru accederea în Grupa Mondială.

“A fost un meci greu din punct de vedere emoțional. Am început să simt mai bine mingea și să variez, așa cum am discutat cu echipa. Vă mulțumesc, voi, publicul, faceți aceste momente atât de speciale”, a spus Begu.

ADVERTISEMENT

6-1. Set Begu și 2-0 pentru România.

5-1. Irina Begu își face serviciul și este aproape de victorie.

4-1. Begu face un nou break.

3-1. Begu își consolidează avantajul.

2-1. Break Begu.

1-1. Game și pentru Begu.

0-1. Game Bacsinszky.


6-4. Game la zero și set Begu.

5-4. Un nou break făcut de Begu.

4-4. Bacsinszky face rebreak.

4-3. Irina reușește să facă break.

3-3. Begu egalează din nou.

2-3. Bacsinszky își face serviciul.

2-2. Begu își face serviciul.

1-2. Break reușit de Begu.

0-2. Break reușit de jucătoarea din Elveția.

0-1. Bacsinszky își face serviciul.

“A fost foarte dificil, de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne. Nu pot să descriu aceste emoții. A fost un moment deosebit la ceremonie. Mulțumesc, Cluj. Mă bucur că am obținut această victorie cu ajutorul vostru”, a spus Halep.

6-1. Simona Halep face 1-0 pentru România.

5-1. Un nou break reușit de Simona.

4-1. Simona Halep își face serviciul, după unele proteste ale adversarei, taxate de public.

3-1. Golubic își face serviciul.

3-0. Game Halep, după câteva execuții de excepție.

2-0. Simona face break după un game prelungit.

1-0. Simona Halep își face serviciul fără probleme.


1-6. Golubic face set la 1.

1-5. Al patrulea game la rând făcut de Golubic.

1-4. Un nou game reușit de Golubic.

1-3. Golubic reușește să facă break.

1-2. Golubic își face serviciul.

1-1. Simona își face serviciul.

0-1. Golubic întrerupe seria Simonei.


6-3. Simona face cinci game-uri consecutive și închide primul set.

5-3. Un nou break reușit de Simona.

4-3. Simona își face serviciul.

3-3. Simona face primul ei break.

2-3. Își face și Simona serviciul.

1-3. Game Golubic.

1-2. Simona Halep face primul ei game.

0-2. Golubic își face serviciul.

0-1. Golubic începe cu break.

România – Elveția Live Fed Cup Simona Halep – Viktorija Golubic. Doar câteva ore ne despart de prima zi a întâlnirii de Fed Cup dintre România şi Elveţia, confruntare foarte interesantă prin prisma componenţei celor două echipe şi forma actuală a jucătoarelor prezente la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Tragerea la sorţi efectuată în decursul zilei de vineri la Cluj a adus o mare surpriză cu sine, referindu-ne, evident, la alegerea căpitanului nejucător, Florin Segărceanu, de a miza doar pe 2 jucătoare dintre cele 4 pe care le are la dispoziţie în acest weekend. Segărceanu a descris această decizie ca fiind una “tactică”. “A fost o decizie dificilă. Am ales tactic. Și din punct de vedere al jocului, cred că acest teren este puțin mai bun pentru Irina, pentru stilul ei”, a fost declaraţia căpitanului nejucător al echipei de Fed Cup a României.

Simona Halep porneşte ca principală favorită în duelul cu Viktorija Golubic, locul 115 WTA, care vine după 2 înfrângeri în circuit, la Kovinic şi Lepchenko. Elveţianca stă mai bine în proba de dublu, acolo unde este clasată pe locul 71 WTA. Liderul mondial nu va trata această partidă cu indiferenţă, întrucât elveţiencele sunt foarte motivate să facă o figură cât mai frumoasă la Cluj, iar acest lucru este bine cunoscut în tabăra tricolorelor.

ADVERTISEMENT

“O să fie un meci dificil, cu multe emoţii. Sper să câştig şi să îmi treacă emoţiile până la start. Îmi doresc să câştig ambele partide”, a fost declaraţia sinceră a Simonei Halep, care va juca în Fed Cup pentru prima dată din postura de lider mondial. De partea cealaltă, Golubic a părut extrem de amuzată la conferinţa de presă de după tragerea la sorţi, atunci când a fost întrebată dacă se simte capabilă să o învingă pe Simona Halep. Evident, acest lucru este, cel puţin teoretic vorbind, foarte dificil. “Voi încerca”, a spus elveţianca fără prea mare convingere. Partida este programată să înceapă la ora 13:00, ora României.

România – Elveția Live Fed Cup Simona Halep – Viktorija Golubic. Prima zi a Fed Cup, una specială

În cea de-a doua confruntare a zilei, Irina Begu va încerca să aducă şi ea un punct câştigător care poate cântări decisiv în final. Românca de pe locul 38 WTA, care este actualmente cea de-a treia rachetă a României după Sorana Cîrstea, o va întâlni pe cea mai bună jucătoare din lotul Elveţiei, Timea Bacsinszky, locul 46 WTA. Elveţianca este o jucătoare redutabilă pe zgură, anul trecut ajungând până în semifinala de la Roland Garros, acolo unde a fost învinsă de cea care avea mai apoi să o învingă în ultimul act pe Simona Halep, Jelena Ostapenko.

ADVERTISEMENT

Irina-Camelia Begu şi Timea Bacsinszky s-au mai întâlnit până în prezent de 4 ori şi şi-au împărţit victoriile în mod egal, ultimele două partide fiind câştigate de româncă. Va fi o încercare importantă pentru ambele jucătoare, care se află în acest moment departe de forma lor cea mai bună.

România – Elveția Live Fed Cup Simona Halep – Viktorija Golubic. Prima zi a Fed Cup este specială din mai multe motive. Pe lânga programul foarte atractiv al partidelor, o altă surpriză îi aşteaptă pe suporterii care vor fi prezenţi la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. “Primăria Municipiului Cluj-Napoca şi Federaţia Română de Tenis pregătesc o coregrafie unicat pentru meciul de Fed Cup, România – Elveţia”, se arată într-un comunicat pe pagina oficială a Federaţiei Române de Tenis.

România – Elveția Live Fed Cup Simona Halep – Viktorija Golubic. “Astfel, toți cei care au bilete la meciurile de sâmbătă, 21 aprilie, sunt rugați să fie prezenți în sală, și așezați pe locurile lor, cel mai târziu la ora 12:15”. Se anunţă a fi un moment emoţionant şi este aşteptat cu nerăbdare de toată lumea, mai ales de fetele noastre care vor încerca să obţină o victorie facilă în acest weekend.

ADVERTISEMENT