Fotbal international

ROMÂNIA-ELVEŢIA. Sfatul fostului antrenor: “Noi aşa i-am BĂTUT”

ROMÂNIA-ELVEŢIA. Naţionala lui Anghel Iordănescu întîlneşte în această seară, de la ora 19:00, reprezentativa Ţării Cantoanelor, în al doilea meci de la EURO 2016....
15.06.2016 | 13:43
ROMANIAELVETIA Sfatul fostului antrenor Noi asa iam BATUT

ROMÂNIA-ELVEŢIA. Naţionala lui Anghel Iordănescu întîlneşte în această seară, de la ora 19:00, reprezentativa Ţării Cantoanelor, în al doilea meci de la EURO 2016.

ROMÂNIA-ELVEŢIA. Ultima confruntare dintre cele două selecţionate s-a produs acum patru ani, pe 30 mai 2012, la Lucerna.

România, care îl avea selecţioner pe Victor Piţurcă, s-a impus la limită, scor 1-0, prin golul lui Gicu Grozav, aflat la debutul la prima reprezentativă. Succesul de atunci a fost  al doilea din istoria directelor cu Elveţia, cu menţiunea că precedentul succes data de pe vremea generaţiei lui Dobrin, Dinu şi Lucescu, în 1969.

Din loturile de acum ale celor doua naţionale se regăsesc destui jucători. La noi, Răzvan Raţ, Valerică Găman, Vlad Chiricheş, Gabi Torje şi Alex Chipciu. La elveţieni, Sommer, Lichsteiner, Djorou, Granit Xhaka, Mehmedi, Derdiyok.

FANATIK.RO a vorbit cu fostul antrenor secund a lui Victor Piţurcă de la naţională, Gabi Boldici despre victoria din anul 2012 obţinută de România împotriva Elveţiei.

Bună ziua! Sunteţi unul din oamenii care aţi stat pe bancă la ultimul meci al naţionalei cu Elveţia. Vă mai amintiţi acea victorie?

– Cum să nu. A fost un meci foarte greu. Atunci, Elveţia a fost ca şi noi în reconstrucţie, dar Piţurcă a pregătit meciul în detaliu. A marcat Gicu Grozav parcă, dar a fost un meci foarte dificil.

Sînt asemănări între naţionala lor de atunci şi cea de azi?

– Da. Mulţi jucători de atunci sînt oameni de bază în naţionala Elveţiei. Şi atunci, erau foarte bine organizaţi şi asta e una dintre principalele lor calităţi. Va fi un meci greu de tot.

Cum i-aţi bătut?

– Am fost foarte organizaţi. Aşa cum vă spuneam, Piţi a pregătit acel meci cu mare atenţie. Au trecut cîţiva ani de atunci, dar ţin minte că am făcut puţine greşeli şi nu le-am dat şanse.

Cum vi se pare România?

– Îmi dă mari speranţe echipa asta a noastră. E şi nea Puiu acolo, care ştie ce face. Cu Franţa, echipa a arătat foarte bine şi eu cred că ne vom califica. Păcat de ghinionul cu Franţa, că a fost ghinion. Gol discutabil la Tătăruşanu şi băiatul ăla, Payet, a prins şutul vieţii cu piciorul stîng, el fiind dreptaci.

Nu am luat un punct, dar cu o victorie azi ştergem amintirile urîte cu Franţa, nu?

– Da. Ar fi superb să cîştigăm, dar să nu uităm că nici cu albanezii nu va fi uşor. Am jucat în urmă cu vreo 2 ani un amical şi nu a fost uşor deloc. S-au calificat direct, Portugalia i-a învins în prelungiri, nu e o echipă de ici de colo. Ne vom califica, jocul nostru îmi dă speranţe.

Un pronostic pentru diseară?

2-0 pentru România. Mă bazez pe mobilizarea băieţilor, care dacă vor fi organizaţi, pot să învingă echipa Elveţiei.