News

România este pe primul loc în lume la numărul de morți zilnice provocate de Covid-19. Țara noastră a depășit Rusia și SUA

Țara noastră se află pe primul loc în lume la numărul de morți provocate de Covid-19.
19.10.2021 | 07:59
Romania este pe primul loc in lume la numarul de morti zilnice provocate de Covid19 Tara noastra a depasit Rusia si SUA
ADVERTISEMENT

Țara noastră a ajuns pe primul loc în lume la numărul de morți provocate de coronavirus, arată statisticile oficiale.

România conduce topul negru al morților provocate de coronavirus

Datele privind pandemia de la nivel mondial au fost centralizate de Universitatea Oxford, iar acestea arată că în România mor zilnic cei mai mulți oameni din cauza infecției cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, țara noastră a reușit să depășească SUA și chiar Rusia, acestea fiind țări mai mari ca suprafață în comparație cu România.

În țara noastră mor zilnic 16,44 de oameni la milionul de locuitori, conform mediei din ultima săptămână. Astfel, România ocupă un rușinos loc întâi în topul deceselor provocate de Covid-19 raportate la populație.

ADVERTISEMENT

Pe al doilea loc este Rusia, care are o cifră zilnică a morților de 6,46. Aceasta este urmată şi de SUA, care înregistrează zilnic 4,91 morți provocate de infecția cu coronavirus.

Totuși, trebuie menționat faptul că în România există o populație de 19,13 milioane de locuitori, în timp ce în SUA sunt circa 332,92 de milioane de oameni, iar în Rusia 145,91 de milioane.

ADVERTISEMENT
Țara noastră se află pe primul loc în lume la numărul de morți provocate de Covid-19.
Țara noastră se află pe primul loc în lume la numărul de morți provocate de Covid-19. Foto: Johns Hopkins University

Mesajul lui Nelu Tătaru. Ce spune fostul ministru despre situația din țară privind pandemia

Fostul ministru al sănătății a publicat un mesaj pe pagina sa personală de Facebook în care precizează că spitalele din țara noastră sunt copleșite de numărul de bolnavi.

Numărul celor care au nevoie să fie în spitale este mai mare decât capacitatea unităților medicale. Tocmai de aceea asistăm la imagini ale dezastrului, cum a fost cea de luni, când o asistentă a fost surprinsă când se odihnea într-o cutie.

ADVERTISEMENT

„Ne aflăm într-o situație extrem de grea, pentru că numărul pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale este mai mare decât capacitatea de tratare a spitalelor” a scris Nelu Tătaru pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Nelu Tătaru a atras atenția că România este pe primul loc în lume în privința deceselor provocate de Covid-19.

”Nu mai suntem goi în fața bolii, așa cum eram la începutul anului 2020. Știm care sunt riscurile.

Și, totuși, suntem pe primul loc în Europa și în LUME la numărul de decese…pentru că majoritatea populației refuză singurul glonț pe care îl avem astăzi în fața acestui inamic. De ce?”, a mai scris acesta.

ADVERTISEMENT