News

Anunț important al ministrului energiei: ”A început exploatarea gazelor din Marea Neagră. România se va aproviziona iarna viitoare și din alte surse”

”A început exploatarea gazelor din Marea Neagră”, a anunțat marți ministrul energiei, Virgil Popescu. Acesta a subliniat și faptul că ne vom aproviziona de iarna viitoare și din alte surse.
22.03.2022 | 15:11
Anunt important al ministrului energiei A inceput exploatarea gazelor din Marea Neagra Romania se va aproviziona iarna viitoare si din alte surse
Ministrul energiei anunță că România va începe exploatarea gazelor din Marea Neagră. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a anunțat marți că România va avea de iarna viitoare gaze naturale și din alte surse, inclusiv din Marea Neagră. Compania Black Sea Oil&Gas a început deja să exploateze astfel de zăcăminte din Marea Neagră.

România a început exploatarea de gaze naturale din Marea Neagră

”România va avea gaze și din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas”, a anunțat Virgil Popescu, într-o postare pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT

Totodată, Virgil Popescu a mai precizat că se fac și teste pentru introducerea primei molecule de gaz în transportul intern.

”Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul național de transport. Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus.

ADVERTISEMENT

Cei de la Romgaz vor finaliza în cel mai scurt timp preluarea perimetrului Neptun Deep, de la cei de la Exxon.

Prin această tranzacție, cei de la Romgaz preiau și tehnologia și contractele aferente pentru începerea lucrărilor, ca în 2026 să avem deja gaze naturale, pentru a fi folosite cât mai mult în România”, a mai precizat Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, precizări despre perimetrul offshore Neptun Deep

De asemenea, Virgil Popescu a ținut să facă și o clarificare legată de perimetrul offshore Neptun Deep, pentru a se exclude propaganda pe această temă.

”Pentru a nu lăsa ca propaganda să inducă o serie de temeri vreau să atrag atenția asupra faptului că perimetrul offshore Neptun Deep nu se află în zona care a făcut obiectul procesului dintre România și Ucraina cu privire la Insula Șerpilor”, a mai punctat ministrul energiei.

ADVERTISEMENT

Perimetrul Neptun Deep ar conține rezerve de gaze naturale în jur de 100 de miliarde de metri cubi. Compania OMV Petrom este posesoarea unui procent de 50% din blocul Neptun Deep.

ADVERTISEMENT
Tags: