România face spectacol la Europenele de canotaj: medalii de aur, argint și bronz

Ionut Neamţu    Claudiu Surmei   
în Sporturi
04/08/2018, 15:45
România face spectacol la Europenele de canotaj: medalii de aur, argint și bronz GALERIE FOTO
România a câștigat două medalii de aur la Campionatelel Europene de canotaj

Sportivii români au câștigat, sâmbătă, două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow. România a avut șase bărci în cursă la finalele de sâmbătă, iar duminică va alinia la start 3 ambarcațiuni.

Prima medalie a venit după prima probă a zilei la care au participat sportivi români. Mădălina Bereș și Denisa Tâlvescu au obținut medalia de aur la proba de dublu rame. Deși au avut un start slab și au fost pe ultimul loc la 500 de metri, fetele noastre au revenit și au terminat cu o secundă avans în fața Olandei. “A fost o cursă bună în ciuda startului foarte slab. A trebuit să luptăm din greu pentru acest aur”, a declarat Mădălina Bereș la finalul cursei.

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au adus cea de-a doua medalie pentru români. Au obținut bronzul la proba de dublu rame. Cei doi au început bine cursa, au stat pe poziția a doua până la jumătatea distanței, după care au pierdut teren și au terminat pe locul trei, în spatele Franței și Croației. “Cursa a fost una foarte dură. Am fost aproape de un rezultat și mai bun, dar suntem mulțumiți de rezultatul nostru. Medalia de bronz e un bonus extraordinar”, adeclarat Ciprian Tudosă.

România a câștigat două medalii de aur

Mădălina Hegheș, Iuliana Buhuș, Gabriela Cașu, Roxana Parașcanu au obținut medalia de argint la proba de patru rame. Fetele au condus cursa în primii 1.550 de metri, după care au cedat în fața Rusiei și nu au mai putut recupera până la finalul întrecerii. Astfel, după primele trei probe de sâmbătă la Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow, România a obținut tot atâtea medalii.

Imnul României s-a auzit din nou în capitala Scoției pentru băieții de la proba de patru rame, Mihăiță Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu și Ciprian Huc. Cei patru au format cea mai tânără barcă aliniată la start la Glasgow. Au pornit ca din tun, au impus ritmul și au câștigat medalia de aur de o manieră categorică. “Cursa a fost fantastică, foarte rapidă! Am plecat în cursă cu gândul că o să câștigăm și nu ne-am concentrat decât pe acest lucru”, a spus Cosmin Pascari la final.

Închide ×