Sport

România, fără Cristina Neagu și Crina Pintea la Campionatul Mondial?! Accidentare serioasă suferită de pivotul lui Gyor

Crina Pintea a suferit o accidentare serioasă în timpul meciului România - Austria, din preliminariile Euro și riscă să rateze Campionatul Mondial din decembrie.
17.10.2021 | 21:36
Romania fara Cristina Neagu si Crina Pintea la Campionatul Mondial Accidentare serioasa suferita de pivotul lui Gyor
ADVERTISEMENT

România ar putea fi în postura de a juca la Campionatul Mondial din Spania fără două dintre cele mai bune handbaliste ale României. Crina Pintea a suferit o ruptură musculară la meciul cu Austria și este în pericol să rateze turneul final.

România, fără Cristina Neagu și Crina Pintea la Campionatul Mondial?! Pivotul lui Gyor a suferit o ruptură musculară

Asta după ce Cristina Neagu, cea mai importantă handbalistă a noastră, a anunțat că se va retrage temporar de la prima reprezentativă în 2021 și nu va evolua la Campionatul Mondial din Spania, programat în decembrie.

ADVERTISEMENT

Ruptura musculară suferită de Crina Pintea o va ține departe de parchet între 6 și 8 săptămâni, au anunțat cei de la Gyor. Medicul echipei, Peter Balogh a precizat că nu este nevoie de intervenție chirurgicală, dar procesul de recuperare este destul de complex:

“RMN-ul a arătat că este vorba de o ruptură parțială a mușchiului posterior al gambei. Operația nu este necesară, am început deja un tratament complex, dar, din păcate, reabilitarea se face pe termen mai lung. Este de așteptat să intre pe teren cel mai devreme peste 6-8 săptămâni”, a spus doctorul conform site-ului oficial de la Gyor.

ADVERTISEMENT

Pintea a ratat și Campionatul European din 2020 după ce a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus

Un ghinion uriaș pentru jucătoarea noastră, care s-a accidentat în meciul din preliminariile Euro 2022 dintre Austria și România, încheiat la egalitate, scor 33-33. Pivotul a putut evolua doar în primele minute ale meciului.

Crina Pintea a ratat și Campionatul European din 2020 după ce a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, chiar înaintea plecării delegației României în Danemarca, pentru desfășurarea turneului.

ADVERTISEMENT

România face parte din grupa C, cu Norvegia, Kazahstan și Iran!

România face parte din grupa C la Campionatul Mondial din acest an, alături de naționalele Norvegiei, Kazahstanului și Iran. Primele trei echipe se califică în grupele principale, unde vor veni, cel mai probabil: Olanda, Suedia și una dintre Puerto Rico și Uzbekistan.

Crina Pintea s-a întors în această vară la Gyor, echipă alături de care a câștigat Liga Campionilor în 2019. Au urmat apoi două sezoane alături de CSM București, acolo unde a avut un parteneriat excelent cu Neagu.

ADVERTISEMENT

Suport uriaș pentru România la Mondialul din Spania! Meciurile se joacă la Castellon

România va juca în meciurile de la Campionatul Mondial la Castellon, atât în faza grupelor, cât și în grupele principale. În acea regiune a Spaniei există o comunitate uriașă de români și, dacă turneul se va disputa cu fani, cu siguranță suportul va fi unul uriaș.

Însă, rămâne de văzut cât de departe poate ajunge România la turneul final. Dacă ieșirea din grupele preliminare este o formalitate, situația se schimbă în grupele principale, acolo unde patru formații se vor lupta pentru două locuri calificante în sferturi.

Astfel, în grupele principale, Norvegia, România, Olanda și Suedia se vor lupta pentru cele două locuri care duc în sferturile de finală. Nordicele sunt principalele favorite ale competiției, după ce au reușit să câștige titlul european în urmă cu un an. Olanda este campioana mondială en-titre. Batavele au reușit să câștige turneul din 2019, găzduit de Kumamoto, după o finală surpriză împotriva Spaniei.

  • 31 de ani are Crina Pintea
  • 12 este locul ocupat de România la ultimul turneu final mondial

 

ADVERTISEMENT