Fotbal intern

România, fără reprezentant în sezonul viitor al cupelor europene? Scenariul luat în calcul de UEFA

28.03.2020 | 13:11
Romania fara reprezentant in sezonul viitor al cupelor europene Scenariul luat in calcul de UEFA
ADVERTISEMENT

UEFA ar putea decide excluderea, din sezonul viitor al cupelor europene, echipelor din ligile care nu se vor încheia „pe teren” din cauza pandemiei de coronavirus.

UEFA, măsură radicală

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice în aproape toate țările europene, cu singura excepție Belarus, iar momentul în care campionatele se vor relua este incert în aceste momente, totul depinzând de evoluția situației cauzate de COVID-19.

ADVERTISEMENT

În acest context, UEFA ar putea lua o măsură radicală în cazul echipelor provenite din țările în care primele ligi nu se vor încheia până la startul următorului sezon de cupe europene.

Chris Williams, jurnalist britanic, colaborator, printre altele, al celebrei publicații Forbes, transmite că UEFA ar putea decide ca ligile ale căror sezoane nu vor fi încheiate să nu aibă reprezentant în cupele europene.

ADVERTISEMENT

Decizia ar afecta granzii Europei

Italia și Spania sunt țările europene cel mai afectate de pandemia de coronavirus, cu mii de decese confirmate, iar reluarea fotbalului în Peninsule este puțin probabilă, spre imposibilă, în perioada următoare.

Astfel, dacă UEFA ar lua o astfel de decizie radicală pentru sezonul european al cupelor europene, s-ar putea ajunge în situația ca echipe uriașe, precum Barcelona, Real Madrid sau Juventus, să nu participe în ediția viitoare a Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În România, în momentul suspendării campionatului, CFR Cluj ocupa primul loc din play-off, ce aducea calificarea în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce FCSB și Universitatea Craiova erau pe doi, respectiv trei, poziții ce asigură prezența în calificările pentru grupele Europa League.

De asemenea, câștigătoarea Cupei României, unde FCSB, Dinamo, Sepsi și Poli Iași sunt calificate în semifinale, ar urma să reprezinte Liga 1 în cupele europene, dacă nu va încheia pe unul dintre primele trei poziții din campionat, situație în care s-ar putea regăsi doar FCSB, singura echipă din play-off dintre cele rămase în Cupă.

ADVERTISEMENT