Sport

Eşec dulce! România, antrenament pentru optimi împotriva Franţei!

FANATIK.RO este la Campionatul Mondial de handbal! România a cedat în ultimul meci al grupei A împotriva Franţei, dar a încheiat pe locul 1 şi va evolua împotriva Cehiei în optimile de finală.
08.12.2017 | 21:08
Esec dulce Romania antrenament pentru optimi impotriva Frantei
ADVERTISEMENT

România a pierdut ultimul meci al grupei A, 17-26 împotriva Franţei, dar încheie pe primul loc seria de la Trier şi intră ca favorită în confruntarea din optimi împotriva Cehiei. Pentru tricolore, s-a simţit încă din start că este o confruntare fără miză şi că gândul nostru este la optimi. 

Atmosferă a fost la cote maxime, însă. Peste 500 de fani români au creat un vacarm în Arena Trier. Franţa a avut la rându-i câteva sute de fani prezenţi la meci, puţin dezamăgiţi de faptul că vicecampioana olimpică nu mai poate încheia prima în grupă.

ADVERTISEMENT

Fără Neagu pe teren 

Pentru franţuzoaice, miza meciului era importantă. Un eventual eşec ar fi putut trimite echipa pe locul 4, ceea ce era echivalent cu un duel împotriva Norvegiei în optimile de finală. Şi, sub nicio formă, nu vrei să joci împotriva nordicelor primul meci eliminatoriu la ce formă arată.

În echipa României au fost operate mai multe schimbări. În primul rând, am început fără Neagu. Cumva logic. Cristina a dus greul în meciurile precedente şi a fost singura care nu a intrat pe parcursul primei reprize.

ADVERTISEMENT

În „primul 7”, s-au regăsit mai multe jucătoare cu mai puţine minute: Cynthia Tomescu sau Cristina Laslo. În locul Cristinei Neagu a jucat Cristina Florianu. La fel ca şi în meciurile trecute, galeria şi-a început recitalul exact în momentul în care arbitrul a fluierat debutul meciului.

Emoţii cu Dumanska 

Primele 5 minute au fost solide în apărare, fără gol primit. În minutul 2 am trecut prin mari emoţii, Dumanska fiind lovită violent în abdomen de o minge şi a rămas la pământ mai mult de două minute, interval în care a avut nevoie de îngrijiri medicale. Din fericire, Yulia s-a ridicat pe picioarele ei şi a fost înlocuită cu Denisa Dedu.

ADVERTISEMENT

Denisa a intrat bine în meci şi a avut două intervenţii bune, dar apoi au pus stăpânire pe joc. Adversarele noastre au  jucat în 4 din primele 10 minute în superioritate. Ne-am pripit în atac de multe ori, iar fără Neagu parcă am fost fără imaginaţie pe faza ofensivă.

În minutul 12, franţuzoaicele s-au desprins la 5-2, România având o perioadă de secetă de 10 minute fără gol marcat. La 6-2, Ambros a cerut time out, însă situaţia nu s-a schimbat.

ADVERTISEMENT

Tricolorele parcă au intrat într-un blocaj, scorul fiind 2-7 la jumătatea primei reprize. Florianu a rupt seria fără gol marcat care a ţinut 13 minute, dar s-a simţit ca o veşnicie.

10 goluri deficit la pauză 

Franţa a plimbat bine mingea pe 9 metri şi a condus cu 8-3 după 19 minute, înainte ca Florianu să reducă din handicap tot de la 7 metri. Senzaţia pe durata primei reprize a fost că am făcut o mulţime de eforturi să înscriem, dar golurile le luam foarte rapid. Franţuzoaicele au profitat de şansele avute şi şi-au creat un avantaj mare, 12-5.

Prima parte parcă a fost una de antrenament. Multe jucătoare schimbate, câteva scheme exersate, asta în timp ce franţuzoiacele, ajunse cu cuţitul la os, au pedepsit orice greşeală. Şi, din păcate au fost multe. Astfel că, la pauză, scorul a fost 17-7, unul destul de dur.

Dar nu contează scorul. Contează ca fetele să fie în formă maximă la următorul meci, primul eliminatoriu. Repriza secundă a început cu Dumanska în poartă. Yulia ne-a arătat încă din primele minute ale reprizei că este unul dintre cei mai valoroşi portari de la această competiţie reuşind două parade superbe.

Valuri mexicane în tribune 

Indiferent de scor, galeria României era la datorie. Celebrul „Allez les Bleus” cântat de francezi, a fost destul de palid pe lângă tobele şi „Heyyyy-ul” românesc. Puţine goluri în primele minute ale reprizei secunde. După 6 minute a fost 18-9.

La Gabi Szucs s-a văzut lipsa minutelor la acest turneu final, jucătoarea noastră nefiind în ritm de meci. Ambros a fost calm pe tot parcursul meciului, singurele momente de nervozitate fiind induse de deciziile arbitrilor. Ritmul a mai scăzut în partea secundă. Nici franţuzoaicele nu au mai jucat la limită, având în permanenţă un avans de 10-11 goluri.

În schimb, în tribune a fost sărbătoare. Sala a fost arhiplină, în tribune fiind 3824 de fani. Fanii noştri au pornit şi celebrele valuri mexicane.

La final, scorul a fost 26-17 pentru Franţa, echipă care evită locul 4 în grupă. Pentru noi a fost un antrenament, însă de sâmbătă începe adevărata competiţie, în faza eliminatorie. România jo

 

 


ADVERTISEMENT