România, furnizor de armament pentru Siria şi Yemen. Cum funcţiona CARACATIŢA. Reacţia MAE

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
28/07/2016, 10:56
România, furnizor de armament pentru Siria şi Yemen. Cum funcţiona CARACATIŢA. Reacţia MAE

Mai multe ţări est-europene, inclusiv România, au vândut arme de peste un miliard de euro care au ajuns în Siria şi Yemen, potrivit unei anchete realizate de Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) şi Organised Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) şi publicate de The Guardian.

Arme de 1,2 miliarde de euro au ajuns în ultimii ani în Orientul Mijlociu, de unde se ştie că ulterior ajung în Siria. Printre ţările care au furnizat în Orientul Mijlociu se numără şi România şi Bulgaria, ţări care au livrat circa 4.700 de tone de arme, inclusiv mitraliere, lansatoare de rachete şi arme antitanc, gloanţe, mortiere, grende, rachete şi explozibili. Toate acestea ajungeau la baze militare din Iordania şi Turcia, de unde au fost trimise apoi în Siria şi Yemen, potrivit raportului.

Sursa: RomâniaTV.net

Ştirea MOMENTULUI

Virgil Postolachi a obţinut cetăţenia română! Prima reacţie a tatălui său

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×