Fotbal intern

Euro 2020 la Bucureşti: Un ŞEF al UEFA dă cu Naşu’ şi Burleanu de PĂMÎNT: “N-au niciun merit!”. Reacţia lui Mircea Sandu

UPDATE / Mircea Sandu a vorbit despre organizarea EURO 2020 la Bucureşti la Look TV: "Bella Kassai are multe merite, unul dintre ele fiind acela că l-a pus pe Lupescu acolo unde e. Acţiunea a...
Euro 2020 la Bucuresti Un SEF al UEFA da cu Nasu si Burleanu de PAMINT Nau niciun merit Reactia lui Mircea Sandu

UPDATE / Mircea Sandu a vorbit despre organizarea EURO 2020 la Bucureşti la Look TV: “Bella Kassai are multe merite, unul dintre ele fiind acela că l-a pus pe Lupescu acolo unde e. Acţiunea a început în noiembrie 2012, cu scrisoarea pe care am adresat-o secretarului general şi preşedintelui UEFA. Domnul Lupescu nu ştie asta. Răspunsul lui Infantino a venit pe 14. După ce am primit acceptul lui Sorin Oprescu, m-am adresat şi Guvernului României. Ne-am apucat sub conducerea lui Gabi Oprea să alcătuim grupul de lucru. Grup pe care Guvernul l-a aprobat, dîndu-i o importanţă naţională! Sigur, domnul Lupescu era la UEFA, nu avea cunoştinţe despre aceste demersuri… România a mai organizat Campionatul Euopean de tineret în 1998, apoi în 2011, cînd s-au modernizat bazele de la Berceni şi Chiajna iar în 2012, finala Ligii Europa. Acest eveniment este unul de o amploare extrem de mare! Trebuie dezvoltată infrastructura generală, în frunte cu autostrăzile, căile ferate de viteză. Sînt proiecte mai vechi, uşor realizabile, dacă ştim să accesăm fonduri, să facem un buget bun”.

“Apoi totul va rămîne pentru cetăţeni. Distanţa dintre Bucureşti şi Timişoara se va parcurge în trei ore jumate… Astea sînt avantajele organizării unei asemenea competiţii. Eu nu mă mai gîndesc la conducerea FRF, pentru că am 50 de ani de activitate în fotbal şi am realizat tot ce se putea. Am o carte de vizită care mă mulţumeşte. În 2020 îmi voi petrece timpul cu nepoţii, care sper să fie mîndri de realizările mele. Eu ştiu ce am tras, ce am muncit şi ce am creat. Ar fi ruşinos ca în 2018 sau 2019 să ne ia UEFA dreptul de a organiza Campionatul European! Cred că marţi dimineaţă ne vom vedea cu primarul general al Capitalei şi vom mai discuta pe acest subiect. Copenhaga, Bucureşti şi Budapesta au avut punctaj sub un alt concurent, dar Danemarca şi România au reprezentanţi în Comitetul Executiv. E un mare avantaj să fii acolo, să discuţi direct şi nu prin documente trimise, aşa că îi poţi convinge mult mai uşor să-i convingi”, a mai adăugat Mircea Sandu.

UPDATE / Ionuţ Lupescu s-a arătat deranjat de atitudinea celor doi oameni din vechea şi actuala conducere a FRF, Mircea Sandu şi Răzvan Burleanu. Şeful Comisiei Tehnice a UEFA este de părere că niciunul dintre cei doi nu ar trebui să-şi aroge merite pentru organizarea EURO 2020.

“Nu e nici meritul vechii conduceri, dar nici al celei de acum. Să-şi vadă de treburile lor că au destule de făcut în fotbalul românesc. Să nu-şi mai aroge merite pentru Euro 2020, nu e cazul”, a declarat Lupescu la digisport.

–––––

UPDATE România a fost votată ca una din cele 13 ţări gazdă ale Campionatului European 2020. În cazul în care se vor califica la turneul final, echipa naţională va disputa două jocuri din faza grupelor pe Arena Naţională.

Ţara noastră va fi gazda a trei partide din faza grupelor plus un meci din optimile de finală. Aşa cum este regulamentul UEFA, nici una din ţările alese prin vot de Comitetul Executiv al UEFA nu se va califica direct la EURO 2020.

Echipele vor fi împărţite în 10 grupe de calificare, din care la turneul final vor merge ocupantele primelor două poziţii. Ultimele patru locuri de la EURO 2020 vor fi date prin intermediul Ligii Naţiunilor, noua competiţie UEFA care va debuta în 2018.

buc

Ce este Liga Naţiunilor

* Reprezentativele Europei vor fi împărţite în 4 divizii de cîte 12-14 formaţii pe baza coeficientului.
* Fiecare divizie va fi împărţită în 3 sau 4 grupe cu cîte 3 sau 4 echipe, care vor juca între ele tur retur în perioada septembrie – decembrie 2018.
* Cîştigătoarele grupelor din divizia A se vor califica la turneul “Final 4”, iar cîştigătoarele diviziilor B, C şi D vor obţine promovarea în următoarea divizie. De asemenea, ultimele clasate din grupe vor retrograda.
* Cele mai bune 4 echipe din divizia A, care nu vor fi calificate la EURO 2020 vor juca un play-off. Astfel, cele 4 echipe  vor fi calificate la turneul final alături de cele 20 calificate din preliminarii.

2082037_w2

 

**********************************************************************************************************

Michel Platini a anunţat cele 13 ţări care vor găzdui meciuri la Euro 2020. Printre ele e şi Naţional Arena din Bucureşti, care va găzdui 3 meciuri din faza grupelor şi un meci din optimi. Dacă România se va califica la Euro 2020, va juca 2 meciuri pe teren propriu

Stadioanele vor organiza meciuri:

1. Copenhaga, Bucureşti, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles şi Glasgow vor organiza 3 meciuri din faza grupelor şi o optime de finală

2. Baku, Munchen, Sankt Petersburg şi Roma vor organiza 3 meciuri din grupe şi unul din sferturi

3. Londra va găzdui semifinalele şi finala Euro 2020

***********************************

UPDATE 14:18 / Amsterdan, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles şi Glasgow sînt ultimele ţări care organizează 3 meciuri din faza grupelor plus o optime de finală

UPDATE 15:16 / BUCUREŞTI  ORGANIZEAZĂ 3 MECIURI DIN FAZA GRUPELOR ŞI UNUL DIN FAZA OPTIMILOR

UPDATE 14:15 / Încep emoţiile pentru noi: Copenhaga organizează o optime şi 3 meciuri din grupe

UPDATE 14:14 / Roma organizează un sfert de finală şi 3 meciuri din grupă

UPDATE 14:12 / Sankt Petersburg, 3 meciuri din faza grupelor şi unul din sferturi 

UPDATE 14:12 / Baku şi Munchen vor organiza 3 meciuri din grupă şi unul din sferturi

UPDATE 14:11 / OFICIAL: Semifinalele şi finala Euro 2020 se joacă în Londra

lond

UPDATE 14:10 / Michel Platini va dezvălui cele 13 ţări care vor fi organiza Euro 2020

platini

UPDATE 14:00 / Ultimele informaţii de la Geneva relevă faptul că ţara noastră va găzdui 4 meciuri la Euro 2020. Anunţul oficial va fi făcut în cîteva minute, dar mai multe zvonuri spun că România a reuşit în detrimentul Bulgariei să fie una din cele 13 ţări gazdă. 

romania

A început ceremonia. Semifinalele şi finala vor fi găzduite de stadionul Wembley din Londra, conform ultimelor zvonuri. 

**************************************

Capitalei României îi va fi acceptată candidatura pentru disputarea EURO 2020, urmînd ca patru partide să aibă loc pe Arena Naţională, conform dolcesport.ro. Bucureştiul este printre cele 19 oraşe candidate la găzduirea Campionatului European din 2020. 

Stadionul_National_-_National_Arena

Anunţul oficial va fi făcut de UEFA de la Geneva, în jurul orei 14. Arena Naţională a mai găzduit şi finala Ligii Europa din 2012.

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!