Sport

România, gazda unui important eveniment sportiv! Când are loc și care este bugetul total alocat

România va fi gazda unui important eveniment multi-sportiv în 2027. Bugetul total alocat este de aproximativ 17,5 milioane de euro.
07.06.2024 | 17:45
Romania gazda unui important eveniment sportiv Cand are loc si care este bugetul total alocat
România va găzdui un eveniment important în 2027. Bugetul este de 17,5 milioane de euro. Foto: COSR.
ADVERTISEMENT

România va fi gazda ediției de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European în 2027. Va fi pentru a doua oară când evenimentul multi-sportiv destinat tinerilor are loc în România după ediția din 2013. Guvernul României a sprijinit inițiativa Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

România, gazda unui important eveniment sportiv! Când are loc FOTE 2027

România va găzdui cea de-a XVIII-a ediţie de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European, care va avea loc în 2027. Premierul Marcel Ciolacu a aprobat organizarea evenimentului multi-sportiv la Brașov, după ratificarea venită de la Adunarea Generală a Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene.

ADVERTISEMENT

Va fi pentru a doua oară când România va găzdui ediția de iarnă a FOTE, după cea din 2013, care a avut loc tot la Brașov. ”Ediţia FOTE Braşov 2013 a fost un mare succes şi beneficiem deja de infrastructură îmbunătăţită pentru organizarea Festivalului, peste patru ani.

Avem sprijinul Gvernului României şi al autorităţilor locale din regiunea Braşov”, a declarat Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român. În urmă cu 11 ani, sportivii români au cucerit trei medalii, la FOTE Brașov 2013: o medalie de aur – Emil Imre, short-track 1000 m, şi două medalii de argint – Dorottya Buzas – biatlon 6 km sprint şi Emil Imre -short-track 1000 m, potrivit news.ro.

ADVERTISEMENT

Bugetul alocat pentru organizarea FOTE 2027

Una dintre principalele misiuni prin organizarea FOTE 2027 la Brașov este atragerea tinerilor către sporturile de iarnă. Totodată, un astfel de eveniment multi-sportiv destinat tinerilor (14-18 ani) membri ai Comitetelor Naţionale Olimpice şi ai Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene, poate avea un impact semnificativ asupra turismului și dezvoltării comunității.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului, bugetul total estimat al organizării FOTE 2027 la Brașov este de 17,5 milioane de euro. „Bugetul total estimat este de 17,5 milioane de euro, acoperind cheltuieli de organizare şi modernizare a infrastructurii sportive, finanţate din subvenţii EOC, bugetul de stat, bugetele locale, taxe de participare şi sponsorizări”, se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 10 discipline sportive vor avea loc în cadrul FOTE 2027 de la Brașov, atât competiții la masculin, cât și feminin: schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, snowboard, biatlon, schi alpinism, patinaj artistic, short-track, hochei pe gheaţă şi curling.

fote 2013 brasov

Șase sporturi individuale și un sport de echipă la FOTE 2027

Competițiile de la FOTE 2027 vor avea loc în diverse locații, precum Braşov, Poiana Braşov, Predeal, Râşnov, Cheile Grădiştei, Cârţa, Sf. Gheorghe sau Miercurea Ciuc. Programul sportiv va cuprinde cel puțin 6 sporturi individuale și un sport de echipă.

ADVERTISEMENT

Festivalul Olimpic al Tineretului European programează atât ediții de vară, cât și ediții de iarnă și se desfășoară sub egida Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Competiția se întinde pe parcursul a 8 zile și reunește într-un Sat al Sportivilor tineri din 50 de țări europene.

ADVERTISEMENT