Sport

România pierde în premieră în fața Georgiei! Gruzinii, victorie cu 2-1, după un amical cu penalty ratat și două eliminări. Video

FANATIK.RO vă oferă toate amănuntele necesare referitoare la meciul amical România - Georgia, care are loc miercuri, 2 iunie, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti
02.06.2021 | 23:38
Romania pierde in premiera in fata Georgiei Gruzinii victorie cu 21 dupa un amical cu penalty ratat si doua eliminari Video
ADVERTISEMENT
02-06-2021
17:19

România își măsoară forțele cu Georgia

România – Georgia 1-2 (Ivan 78 / Mikautazde 61, Aburjania 72) – VIDEO AICI

Echipele de start:

România: Vlad – Sorescu, Chiricheș (c), Nedelcearu, Ganea – Olaru(Cicâldău 57), Marin(Stanciu 77), Maxim(Budescu 57) – Hagi(Keșeru 77), Alibec(Ivan 57), Tănase; Rezerve: Niță, Iacob, Rus, Cicâldău, Ivan, Moruțan, Keșeru, Păun, Budescu, Camora, Stanciu, Al. Băluță; Selecționer: Mirel Rădoi

Georgia: Kupatadze – Chabradze, Khocholava, Kverkvelia, Azarov – Shengelia(Lobzhanidz 57), Kvekveskiri(Kiteishvilli 57), Aburjania(Gvilia 80), Okriashvilli, Daushvilli – Mikautazde(Zivzivadze 80); Rezerve: Loria, Mamardashvili, Kakabadze, Kasia, Gvilia, Zivzivadze, Kiteishvilli, Lobzhanidze, Kukhianidze, Davitsashvilli, Jigauri, Dvali; Selecționer: Willy Sagnol

FINAL DE MECI! România pierde în premieră în fața gruzinilor.

Min. 78 – GOOOL România!!! Andrei Ivan marchează în premieră la echipa națională, din pasa debutantului Sorescu!

Min. 72 – GOOOL Georgia!!! „Tricolorii” sunt în genunchi! Aburjania îl învinge și el pe Vlad, cu primul gol la națională.

Min. 66 – Răzvan Marin ratează de la punctul cu var! Mijlocașul lui Cagliari trimite peste transversală!

Min. 65 – Penalty pentru România! Kverkvelia îl faultează în careu pe Ivan și este eliminat după ce vede al doilea cartonaș galben.

Min. 61 – GOOOL Georgia!!! Surpriză la Ploiești! Mikautazde deschide scorul cu primul său gol la echipa națională.

Min. 45 – O nouă ocazie de gol pentru Denis Alibec! Vârful lui Kayserispor trage la colțul scurt, dar este anticipat de portarul gruzin.

Min. 43 – Florin Tănase vede cartonașul roșu!!! Căpitanul lui FCSB este eliminat direct după ce și-a lovit cu brațul în piept un adversar.

Min. 41 – O nouă șansă de gol pentru România! Mingea șutată de Alibec se duce puțin pe lângă poartă.

Min. 37 – Ratări monumentale ale „tricolorilor”! Mai întâi, Ianis Hagi șutează în transversală din lovitură liberă, iar apoi, Denis Alibec, din pasa aceluiași Hagi, nu reușește să înscrie din 6 metri! Este blocat in extremis de Kupatadze!

Min. 28 – Ianis Hagi ratează prima ocazie mare de gol a României! Ganea îi centrează foarte bine fotbalistului lui Rangers, care reia cu stângul peste poarta adversă.

Min. 1 – A început meciul!

Meciul amical România – Georgia are loc miercuri, 2 iunie, cu începere de la ora 21:45, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi este primul joc de verificare din această săptămână pentru tricolori, pentru că duminică, 6 iunie, ei vor da replica la Middlesbrough naţionalei Angliei, una dintre cele mai puternice reprezentative de pe continent.

România, deşi se numără cu Arena Naţională din Bucureşti printre gazdele turneului final EURO 2020, nu va fi prezentă la competiţia majoră a fotbalului de pe continentul nostru. Tricolorii se află acum în plină campanie preliminară pentru CM 2022, din Qatar, dar nici aici lucrurile nu stau deloc bine, pentru că după trei meciuri avem o victorie şi două înfrângeri şi ocupăm locul 4.

ADVERTISEMENT

Cum însă drumul spre Qatar este încă lung şi speranţele la poziţia a doua, care înseamnă baraj, nu au murit de tot, selecţionerul Mirel Rădoi a sunat adunarea acum la final de sezon intern, pentru ca în cele două meciuri amicale să poată vedea la lucru atât jucătorii convocaţi regulat cât şi numele noi aduse în premieră.

România – Georgia Live stream PRO TV

Rădoi admite că există încă posturi pe care nu poate spune că avem un titular cert, pe cel de fundaş dreapta încercând şapte soluţii până acum, fără succes şi pregătindu-se acum pentru a opta, cu Deian Sorescu de la Dinamo, un jucător de bandă, ofensiv, reprofilat în această poziţie.

ADVERTISEMENT

Partida România – Georgia se joacă miercuri, 2 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate numai pe programul PRO TV, dar o puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO. Arbitrul întâlnirii este grecul Anstasios Sidiropoulos.

Cum pot intra suporterii pe stadion după 565 de zile de absenţă

Va fi prima partidă a tricolorilor după nu mai puţin de 565 de zile în care fanii se vor afla în tribune. 25 la sută din capacitatea stadionului poate fi plină, însă deşi nu au mai mers de mai bine de un an şi jumătate la stadion, după izbucnirea pandemiei de coronavirus, suporterii nu s-au prea înghesuit la bilete, fiind vândute cu puţin peste 2000.

ADVERTISEMENT

Accesul pe stadion va fi el permis numai pentru persoanele care fac dovada vaccinării sau care prezintă un test negativ valabil 72 de ore. Acest lucru va limita şi mai mult prezenţa publicului, mai ales că la ora partidei se anunţă o vreme rece, maxim 14 grade şi sunt serioase şanse de a ploua.

Absenţe importante şi convocări în premieră

Mirel Rădoi se confruntă şi cu câteva absenţe importante, ca urmare a accidentărilor. Din acest motiv portarul Ionuţ Radu, fundaşul Nicuşor Bancu, înlocuit cu Mario Camora de la CFR Cluj şi atacanţii Valentin Mihăilă, Dennis Man, George Puşcaş şi Florin Andone nu au fost convocaţi, deşi se aflau în vederile selecţionerului.

ADVERTISEMENT

Acesta însă propune câteva nume noi, toate din rândul jucătorilor din campionatul intern. Sunt la prima prezenţă la lotul mare portarul Florin Iacob de la UTA, fundaşii Deian Sorescu de la Dinamo şi Tiberiu Căpuşă şi mijlocaşii Olimpiu Moruţan şi Darius Olaru de la FCSB şi Adrian Păun de la CFR Cluj.

Georgia nu ne-a bătut niciodată

De altfel sunt serioase premise ca Deian Sorescu să apară încă din formaţia de start, iar în a doua repriză ar putea fi încercat pe acelaşi post de fundaş dreapta şi Tiberiu Căpuşă. Reveniţi la lot după o perioadă de neconvocare Adrian Rus, Constantin Budescu şi Denis Alibec vor porni, cel mai probabil, din postura de rezerve.

Pentru casele de pariuri naţionala noastră porneşte favorită, cotă 1,75, faţă de 6,50 pentru gruzini şi până acum tricolorii nu au pierdut niciodată în faţa Georgiei. Oaspeţii noştri au doar un egal şi restul înfrângeri în meciurile directe, dar remiza au scos-o în 2001, în preliminarii de CM, chiar la Bucureşti.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,05 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul România-Georgia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT