Fotbal international

România – Germania, cu fani în tribune?! Ce scenariu are Răzvan Burleanu şi când vor fi vaccinaţi tricolorii

26.01.2021 | 18:46
România - Germania, cu fani în tribune?! Ce scenariu are Răzvan Burleanu şi când vor fi vaccinaţi tricolorii
ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că discută cu Guvernul și cu UEFA posibilitatea ca fanii naționalei să vadă pe stadion meciul România – Germania.

Echipa națională de fotbal a României va disputa prima partidă, pe teren propriu, în preliminariile pentru Cupa Mondială 2022, pe 28 martie, contra Germaniei, iar șeful FRF crede că este posibil ca un număr important de fani să asiste din tribune la duelul cu cvadrupla campioană a lumii.

ADVERTISEMENT

”Discutăm în acest moment și cu reprezentanții Guvernului și cu UEFA, astfel încât la începutul lunii martie să anunțăm scenariul ales. Vrem ca primul meci al echipei naționale la care să participe suporteri să fie meciul cu Germania, unde să avem o capacitate de 30%”, a declarat Răzvan Burleanu.

Program infernal pentru România la startul campaniei de calificare

”Tricolorii” vor debuta în preliminariile Cupei Mondiale din 2022, găzduită de Qatar, în a doua jumătate a lunii martie, când vor disputa nu mai puțin de trei meciuri în șapte zile.

ADVERTISEMENT

Primul adversar al naționalei României va fi Macedonia de Nord, meciul fiind programat pe 25 martie. Trei zile mai târziu trupa lui Mirel Rădoi va înfrunta Germania, la București, pentru ca în ultima zi a lunii să evolueze în deplasare, cu Armenia.

De altfel, campania de calificare va fi una extrem de condensată și se va încheia în luna noiembrie, atunci când România va întâlni, cel mai probabil la București, naționala Islandei, cea care ne-a eliminat din cursa de calificare la Euro 2021.

Burleanu crede că începând din vară arenele ar putea fi pe jumătate pline

Șeful Federației Române de Fotbal a declarat recent că este optimist în ceea ce privește derularea campaniei de vaccinare anti-COVID, în țara noastră, și că începând cu luna iunie suporterii echipei naționale ar putea popula jumătate din arenele de fotbal.

ADVERTISEMENT

”Lucrăm la acest scenariu cu reprezentanții UEFA care s-au ocupat de organizarea Supercupei Europei. Ne dorim ca la București, în luna iunie spre exemplu, să avem o capacitate de 50%-60%. Rămâne de văzut și cum va continua campania de vaccinare”, a spus, marți, Răzvan Burleanu, în cadrul Comitetului Executiv al FRF.

România face parte din grupa J preliminariilor pentru Cupa Mondială 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein.

Când se vor vaccina jucătorii naţionalei României

După Comitetul Executiv al FRF, Răzvan Burleanu a susţinut că speră ca jucătorii naţionalei României să fie vaccinaţi până la meciul cu Germania.

ADVERTISEMENT

“Planurile noastre sunt să vaccinăm jucătorii naţionalei până la meciul cu Germania. Deocamdată aşteptăm, e o chestiune de soft pentru a ni se permite ca noi, ca federaţie, să putem crea un cont pe platforma de vaccinare. Team-managerii de la fiecare lot se vor ocupa de programarea jucătorilor şi vor ţine legătura cu ei.

Încercăm să identificăm cu cluburile din străinătate cele mai bune date astfel încât jucătorii români să facă şi vaccinul şi rapelul. Vaccinarea este cea mai scurtă cale spre normalitate, iar în ceea ce mă priveşte mă voi vaccina în momentul în care îmi va veni rândul. Din păcate nu fac parte din niciun staff tehnic al unei echipe naţionale şi prin urmare rândul meu va veni pe undeva prin aprilie sau final de martie”, a spus Răzvan Burleanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri