Sport

România – Germania 28-32. “Tricolorele” au încheiat Campionatul European pe locul 12. Cristina Neagu, bornă istorică!

Final pentru România la Campionatul European de handbal feminin. "Tricolorele" au pierdut cu 28-32 în faţa Germaniei şi vor încheia competiţia pe locul 12.
16.11.2022 | 18:01
Romania  Germania 2832 Tricolorele au incheiat Campionatul European pe locul 12 Cristina Neagu borna istorica
Secvenţă din meciul România - Germania. Sursa: Twitter EHF Euro
ADVERTISEMENT
16-11-2022
14:27

România - Germania 28-32

Vezi aici cele mai tari faze video

FINAL DE MECI şi de participare a României la Campionatul European. “Tricolorele” au cedat cu 28-32 şi vor încheia pe locul 12 turneul european. 

Min. 55: 26-30. Germania îşi conservă avantajul de 4 goluri. Misiune dificilă în ultimele cinci minute. 

Min. 50: 24-28. Nemţoaicele au patru goluri avans cu 10 minute înainte de final

Min. 45: 21-26. Nemţoaicele se desprind uşor la cinci goluri pe tabelă. 

Min. 42: 20-23. Neagu scrie istorie şi ajunge la borna de 300 de goluri în istoria Campionatelor Europene. Este cea mai bună marcatoare all-time

Min. 40: 19-22. Cristina Neagu este la o reuşită de golul 300 din istoria participărilor la Euro. 

Min. 35: 16-17. România se apropie la un gol de Germania. 

Start în repriza secundă! 

PAUZĂ! Nemţoaicele au două goluri avans: 16-14. 

Min. 26: 13-16! Sorina Grozav reduce din diferenţă, însă nemţoaicele au în continuare un avantaj consistent.

Min. 20: 11-12! România strânge din nou tabela, graţie unui gol spectaculos marcat de Pristăviţa. 

Min. 15: 6-9! Germania marchează şase goluri la rând. Din păcate, avansul bun din startul meciului a fost spulberat. 

Min. 11: 6-6! Nemţoaicele au reuşit să revină pe tabelă de la 2-5 la 6-6

Min. 7: 5-2! Neagu înscrie de două ori şi mai are nevoie de două reuşite pentru a ajunge la borna de 300 de goluri marcate la Euro. 

Min. 5: 3-0! România începe perfect meciul cu nemţoaicele. Diana Ciucă, trei parade în primele cinci minute. 

Start de meci!

Echipele:

Echipele în România - Germania
Echipele în România – Germania

Meciul România – Germania are loc miercuri, 16 noiembrie, cu începere de la ora 16:30, în etapa a 3-a, ultima, a grupei principale B de la turneul final al CE de handbal feminin. Pentru tricolore înfrângerea absolut nemeritată din fața Muntenegrului a năruit speranțele la semifinale, dar se dorește o victorie care să aducă o clasare cât mai sus în competiție, pentru un culoar mai bun la turneul preolimpic.

Unde se joacă meciul România – Germania

Întâlnirea România – Germania se dispută miercuri, 16 noiembrie, de la ora 16:30, în complexul Boris Trajkovski din Skopje, în etapa a 3-a, ultima din grupa principală B a turneului final al CE de handbal feminin. Cele două naționale ocupă ultimele două locuri, Germania locul 5, România locul 6, cu câte două puncte, dar în funcție de rezultatele din această ultimă rundă, în caz de victorie, pot avansa până pe locul 3, ceea ce ar da drept la un ultim meci, pentru locurile 5-6.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță cei până în 100 de suporteri români care au fost prezenți la meciurile tricolorelor se vor afla și acum în tribune, pentru a crea un suport moral echipei, iar de această dată mai mult ca sigur că nu vor mai fi înghițiți vocal de marea de fani ai echipei adverse, cum a fost la meciul cu Muntenegru, la care au asistat 600 de suporteri.

Cine transmite la TV partida România – Germania

Partida România – Germania se joacă miercuri, 16 noiembrie, de la ora 16:30, în Complexul sportiv Boris Trajkovski din Skopje, în etapa a 3-a din grupa principală B la turneul final al CE de handbal feminin și va fi transmisă în direct pe canalele Digi Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Este foarte multă tristețe, frustrare și furie în tabăra tricoloră după meciul cu Muntenegru, în care victoria adversarelor la un gol a fost enorm facilitată de modul rușinos în care au arbitrat austriecele Vranes și Wenninger, privând naționala României de victorie și de dreptul de a juca împotriva Germaniei meciul decisiv de calificare în semifinale. Cu toate acestea Cristina Neagu și colegele ei promit să adune rândurile, dorind o ultimă victorie, care să aducă o clasare cât mai sus și să nu repete locul 12 de la ediția precedentă.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea România – Germania

Singura problemă mai serioasă care ar putea exista în lotul României pentru meciul cu Germania ar putea fi extrema Saraficeanu, care s-a accidentat în ultimele zece minute ale partidei cu Muntenegru, fazâ la care, din brânciul primit de la o adversară a aterizat rău, lovind-o cu piciorul în cap, involuntar, pe Rajcevic, scoasă pe targă, dar din fericire, restabilită până la finalul jocului.

ADVERTISEMENT

Asta nu exclude existența oboselii sau a altor lovituri primite de fetele lui Florentin Pera în special din partea muntenegrencelor, care au jucat dur dar intrările lor de multe ori dincolo de limita regulamentului au fost doar de patru ori sancționate cu eliminări, în timp ce la noi abaterile au fost mult mai blânde, dar am avut parte de nouă eliminări, dintre care o fază în care am rămas în patru mai bine de un minut și jumătate!

Cote la pariuri la meciul România – Germania

Evoluția foarte frumoasă a tricolorelor în meciul cu Muntenegru a lăsat o bună impresie și bookmakerilor. Casele de pariuri văd România favorită la victorie, la cota de 1,90 în timp ce Germani are cotă de 2,15, deci destul de apropiată iar egalul e și el mai jos ca de obicei, cotă 8,50. Total goluri peste 52,5 are cotă 1,65, cun gol mai mult cotă 1,80.

ADVERTISEMENT

România și Germania au un istoric al meciurilor directe foarte stufos. E adevărat că sunt și foarte jocuri amicale, dar avem 16 întâlniri oficiale și scorul este egal, 8-8. Cu Germania ne-am întâlnit într-un meci amical chiar înainte de startul turneului final și partida s-a terminat la egalitate, 29-29.

ADVERTISEMENT