Sport

Denis Alibec – VAR 1-1 în Andorra – România. Arbitrajul video i-a anulat un gol în prima repriză, dar i-a confirmat reușita din partea a doua. Video

Denis Alibec a marcat în minutul 30, însă reușita a fost anulată de VAR pe motiv de ofsaid. A doua reușită a atacantului a fost validată după intervenția arbitrajului video.
25.03.2023 | 22:57
Denis Alibec  VAR 11 in Andorra  Romania Arbitrajul video ia anulat un gol in prima repriza dar ia confirmat reusita din partea a doua Video
România, gol anulat de VAR în partida cu Andorra din preliminariile Euro 2024. Sursă foto: as.ro.
ADVERTISEMENT
25-03-2023
21:00

A doua reușită a lui Denis Alibec, validată de VAR în Andorra - România

După golul anulat din prima repriză, Denis Alibec a spart gheața. Atacantul naționalei României a fost lansat de Răzvan Marin și l-a învins pe Alvarez în minutul 50. „Centralul” partidei a indicat ofsaid, însă VAR a întors decizia și i-a validat golul atacantului român. 

România a deschis scorul în minutul 35 prin Dennis Man care a trimis în plasa porții apărate de Alvarez cu o lovitură de cap după centrarea venită de la Olimpiu Moruțan. Totuși, „tricolorii” au băgat mingea în poartă cu cinci minute mai devreme, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid în construcția fazei.

România, gol anulat cu VAR în partida cu Andorra din preliminariile Euro 2024

Denis Alibec a interceptat excelent cu o lovitură de cap centrarea venită din partea stângă de la Man, însă execuția atacantului de la Farul a nimerit bara. Mingea a fost degajată de un fundaș al Andorrei în Alibec, iar mingea cu noroc a ajuns la Darius Olaru.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul celor de la FCSB i-a pasat înapoi lui Alibec care l-a învins pe Alvarez. Totuși, „centralul” Dario Bel a fost atenționat din camera VAR pentru o poziție suspectă de ofsaid la mijlocașul celor de la FCSB. În cele din urmă, arbitrul croat a anulat ceea ce ar fi însemnat prima reușită a „tricolorilor” în preliminariile Euro 2024. VEZI VIDEO AICI.

Denis Alibec a avut prima șansă de a înscrie în minutul 9. Atacantul liderului din SuperLiga a trimis un șut puternic de la marginea careului, însă mingea a trecut puțin pe lângă țintă.

ADVERTISEMENT

Marius Marin, convins că rezultatele înregistrate în grupa României îi avantajează pe „tricolori”: „Nu trebuie să ne gândim la asta”

Elveția și-a respectat statutul de favorită în meciul cu Belarus în prima etapă a grupei I din preliminariile Euro 2024. Selecționata lui Murat Yakin a câștigat cu 5-0 și s-a instalat pe prima poziție. În cealaltă partidă, Israel a remizat împotriva lui Kosovo, iar Marius Marin consideră că rezultatele avantajează România.

„Tricolorii” își încep aventura în calificările Euro 2024 contra Andorrei. Este ultimul meci din prima etapă care se dispută în grupa I a preliminariilor pentru turneul final din Germania. Marius Marin, rezervă în meciul cu ibericii, consideră că deși rezultatele îi avantajează pe „tricolori” principalul obiectiv în acest moment sunt cele trei puncte cu Andorra.

ADVERTISEMENT

„Este un nou început de drum pentru noi, pentru această generație, suntem foarte încrezători și sperăm ca în seara asta să aducem cele 3 puncte pe care ni le dorim cu toții.

Având în vedere că Israel a făcut egal cu Kosovo, este un rezultat care ne avantajează, dar nu trebuie să ne gândim la asta. Avem un meci foarte important cu Andorra și trebuie să luăm cele 3 puncte. Grupe ușoare nu mai există de foarte mulți ani, pentru că fiecare echipă națională dă totul pentru țara sa. S-a schimbat puțin fotbalul în ultimii ani. Important e să luăm meci cu meci”, a declarat Marius Marin, potrivit as.ro.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, titular pe postul de fundaș stânga în meciul cu Andorra

Deian Sorescu a fost varianta aleasă de Edi Iordănescu pe postul de fundaș stânga, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Fără Nicușor Bancu, Mario Camora și Raul Opruț, ultimul care a acuzat probleme medicale, selecționerul României a fost nevoit să-l treacă în defensivă pe fotbalistul de la FCSB, după ce antrenamentele au fost efectuate cu Sorescu în faza ofensivă.

Totodată, Edi Iordănescu a început campania de calificare la turneul final din 2024 cu Radu Drăgușin încă din primul minut în centrul defensivei, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. Fiul lui Anghel Iordănescu l-a debutat pe jucătorul celor de la Genoa într-un meci amical cu Grecia.

Fostul jucător al lui Juventus face pereche în centrul defensivei României cu Andrei Burcă. În atac, Edi Iordănescu a mizat pe varianta Moruțan, Man și Alibec.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,80 este cota pentru „ambele marchează și sub 5,5 goluri” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT