Sport

Toate informațiile despre amicalul România – Grecia. Mario Camora contestat de fanii echipei naționale. Ce mesaj au afișat

România va întâlni Grecia vineri, de la ora 20:15. Edi Iordănescu debutează astfel pe banca ”tricolorilor” la exact două luni de la instalarea în funcția de selecționer.
25.03.2022 | 21:14
Toate informatiile despre amicalul Romania  Grecia Mario Camora contestat de fanii echipei nationale Ce mesaj au afisat
ADVERTISEMENT
25-03-2022
19:51

Apărătorul Mario Camora continuă să fie contestat de fanii României

Mario Camora a bifat contra Greciei meciul cu numărul 7 în tricoul echipei naționale a României, dar nu a avut prea multe motive de bucurie.

Lusitanul naturalizat nu a fost văzut cu ochi buni încă de la primul meci pe care l-a jucat sub ”tricolor”. La meciul cu Grecia, ultrașii din facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un mesaj ironic la adresa fotbalistului.

”Am întrebat 99 de români și pe Camora. Internaționala României?”, au scris suporterii naționalei României.

Sursa foto: GSP.ro
25-03-2022
19:14

Suporterii „tricolori”, show pirotehnic în tribune

În tribune, grupul de suporteri „Uniți sub tricolori” a făcut un adevărat show pirotehnic, cu mai multe torțe aprinse. Totodată, a fost afișat un banner cu mesajul: „Fără compromisuri”.

25-03-2022
18:02

Cozi imense la intrarea în stadion

Fanii naționalei au luat cu asalt stadionul din Ghencea pentru partida amicală cu Grecia, prima sub comanda lui Edi Iordănescu, iar aceștia au format cozi imense cu un sfert de oră înaintea începerii confruntării.

Cozi mari la intrarea în stadion
Cozi mari la intrarea în stadion
25-03-2022
18:00

Peluza Sud Steaua, scandări împotriva FRF

Ultrașii de la Peluza Sud Steaua și-au făcut apariția pe stadion și s-au făcut remarcați printr-un banner uriaș, dar și prin scandări împotriva Fedeației Române de Fotbal.

„Vrem Steaua în A!”, a fost mesajul suporterilor CSA Steaua.

Mesajul ultrașilor de la Peluza Sud Steaua
Mesajul ultrașilor de la Peluza Sud Steaua
25-03-2022
17:22

Suporterii echipei naționale în început spectacolul. Deocamdată în afara arenei

Se încinge atmosfera în rândul suporterilor echipei naționale a României. Grupuri importante de fani au intrat deja pe stadion, în timp ce alții participă ad hoc la un show în afara arenei. 

Suporterii care încă nu au intrat pe stadion fac spectacol pe esplanada arenei din Ghencea. Aceștia cântă și dansează și promit că vor face același lucru în în timpul partidei contra Greciei.

25-03-2022
16:58

Naționala României a ajuns la stadion

Cu două ore înainte de startul partidei cu Grecia, echipa națională a României a ajuns la stadionul Steaua. De asemenea, și vestiarul echipei naționale este pregătit pentru meciul care va consemna debutul lui Edi Iordănescu pe banca „tricolorilor”.

25-03-2022
16:09

Fanii echipei naționale sosesc la stadion

Suporterii echipei naționale a României încep să sosească la stadionul din Bulevardul Ghencea, deși mai sunt două ore până la primul fluier al arbitrului.

Există premisele unei asistențe importante, la casele de bilete formându-se cozi. Alături de fanii ”tricolori”, la Stadionul Steaua și-au făcut apariția și primii fani ai Greciei.

25-03-2022
15:32

Magazinul mobil al naționalei, prezent la stadionul „Steaua”

Suporterii prezenți la partida România – Grecia își vor putea achiziționa produse cu însemnele echipei naționale de la magazinul mobil, care va fi amplasat între Tribuna 2 și Peluza Nord a stadionului „Steaua”.

 

25-03-2022
12:04

Informații utile pentru suporterii care merg la meci

Federația Română de Fotbal a oferit informații importante pentru suporterii care vor fi prezenți la meciul din această seară. Pentru evitarea blocajelor în trafic, se recomandă sosirea la stadionul Ghencea cu ajutorul mijloacelor de transport în comun, după cum urmează:

  • Liniile de tramvai 41 (legătură directă cu Stadionul Arcul de Triumf, unde joacă naționala U21) și 47, direcția Ghencea;
  • Liniile de autobuz 122, 185, 232 și 385.

Te îndemnăm să ajungi la stadion mai devreme, pentru a evita aglomerația. Nu uita să ai la tine biletul la meci (digital sau printat) și actul de identitate.

Porțile stadionului se vor deschide cu 2 ore și jumătate înaintea fluierului de start (17:45) și, alături de sponsorii noștri, ți-am pregătit o mulțime de activități înaintea meciului. Mascota Ronny va fi alături de noi și gata pentru a se poza cu suporterii, iar toboșarii tricolori vor întreține atmosfera!”, a transmis FRF.

De asemenea, vor exista 26 de puncte de vânzare pentru mâncare și băuturi, distribuite în fiecare sector al stadionului, în zona inelului 1:

  • Peluza Nord – 6 puncte​
  • Peluza Sud – 6 puncte​
  •  Tribuna 1 – 4​ puncte
  •  Tribuna 2 – 10​ puncte
25-03-2022
07:46

FRF a invitat la meci 15 copii ucraineni

 15 copii ucraineni, jucători ai echipei Athletic Odesa, vor putea asista din tribune la amicalul România – Grecia. Invitația a fost lansată de Federația Română de Fotbal.

De asemenea, aceștia au primit echipamente şi mingi de fotbal. Cu toții sunt cazați împreună cu familiile lor la Complexul Cultural Sportiv Studenţesc Tei din Bucureşti.

Mesajul nostru este unul ferm, de sprijin şi solidaritate faţă de copii şi de familiile lor, care se vor afla aici în perioada următoare. Cât veţi fi aici, noi o să încercăm să fim cât mai aproape.

Fotbalul este pentru noi o familie internaţională şi acesta este motivul pentru care ne implicăm. Ca să ajutăm copiii să se simtă cât mai bine aici, ne-am gândit să-i ajutăm să joace fotbal, pentru că acest lucru îi va aduce împreună cu alţi copii”, le-a transmis președintele FRF, Răzvan Burleanu.

24-03-2022
19:57

Câte bilete mai sunt disponibile pentru România - Grecia

Federația Română de Fotbal a anunțat că mai sunt disponibile doar 3000 de bilete pentru amicalul dintre România și Grecia, care se va juca pe Ghencea, vineri, 25 martie, de la ora 20:15.

Ultimele tichete pot fi achiziționate de pe bilete.frf.ro sau de la caseria stadionului, începând cu ora 12:30.

24-03-2022
17:57

Trei dintre fotbaliștii lui Iordănescu, absenți de la antrenamentul oficial

Gripa a făcut ravagii la prima acțiune a lui Edi Iordănescu în calitate de selecționer al naționalei României.

Iordănescu debutează în noul mandat, vineri, 25 martie, în amicalul cu Grecia, dar antrenorul nu a avut trei jucători importanți la antrenamentul oficial: Cristi Manea, Dennis Man și Nicușor Bancu.

Despre primii doi, FANATIK a anunțat în exclusivitate că sunt fotbaliștii care acuză cele mai grave simptome din cauza gripei.

24-03-2022
17:09

Gustavo Poyet, răspuns surprinzător când a fost întrebat cine este cel mai bun fotbalist român

Gustavo Poyet, selecționerul Greciei, a declarat faptul că, în opinia sa, cel mai bun fotbalist român a fost Dan Petrescu. Totodată, acesta a recunoscut faptul că este subiectiv, deoarece „Bursucul” i-a fost coleg la Chelsea.

„Dan Petrescu. Poate sunt puțin influențat de relația pe care o am cu el”, a declarat Gustavo Poyet.

Întrebat cum ar fi fost să-l aibă adversar, în meciul de vineri, pe Dan Petrescu, având în vedere că antrenorul CFR-ului a fost pe lista FRF pentru postul de selecționer, Poyet a răspuns: „Cu siguranță ar fi fost ceva special, am vorbit ieri, vom vorbi și azi. Ne vedem, suntem prieteni. Am amintiri foarte frumoase cu el, ultima mea vizită în București a fost la nunta lui”.

„Pe Alibec și Mitriță îi cunosc, i-am văzut chiar și pe viu. Depinde dacă vor juca sau nu. În general, România are jucători buni, i-am analizat. Cu Răzvan Lucescu nu am mai vorbit de când am plecat din Grecia. 

În ciuda faptului că e amical, nu e un meci amical obișnuit. Ambele echipe încep cu un nou antrenor, vom vedea diferențe. Ne dorim să câștigăm”, a mai spus selecționerul Greciei.

24-03-2022
12:04

Răzvan Lucescu, alături de Edi Iordănescu: „România n-a fost campioană mondială sau europeană! Lăsați-l să construiască!”

Înaintea partidei de debut a lui Edi Iordănescu la cârma primei reprezentative, Răzvan Lucescu și-a exprimat susținerea pentru selecționer și a afirmat răspicat că acesta va avea nevoie de timp pentru a construi o echipă capabilă să-și asigure prezența la următoarele turnee finale.

Să aibă succes, să aibă noroc în primul rând… că de aici urmează şi succesul! El trebuie doar să înţeleagă ce înseamnă echipa naţională, nu are presiunea imediată a unui rezultat.

Sper ca cei care sunt în fotbal să nu-i creeze o presiune inutilă în acest moment. Trebuie să-și contureze ideea despre potențialul echipei, a grupului. Să înţeleagă cum e cu pregătirea echipei la 2-3 zile că nu are mai mult timp.

Să înţeleagă fiecare jucător ce poate să-i dea, care este reacţia fiecăruia. Atât, nimic mai mult deocamdată! România n-a fost campioană mondială sau europeană.

Noi ne visăm mai buni decât suntem. Trebuie să avem echilibru ca să construim ceva solid. Dacă tot schimbăm, nu ajungem nicăieri. Uitați-vă la Liga 1 cu schimbările de antrenori, sau în general cu echipele care schimbă mereu. Trebuie să avem un echilibru, trebuie făcută o analiză, o strategie… şi urmată!”, a declarat Răzvan Lucescu.

24-03-2022
10:07

Răzvan Marin și Tavi Popescu au făcut spectacol la antrenament. Parade de senzație ale lui Horațiu Moldovan

A fost spectacol la antrenamentul de joi dimineață al echipei naționale. Provocați de selecționerul Edi Iordănescu, Alexandru Mitriță, Răzvan Marin și Octavian Popescu și-au reglat tirul cu super execuții din lovitură liberă.

Nici Horațiu Moldovan nu s-a lăsat mai prejos. Aflat în așteptarea debutului, la fel ca noua „perlă” a FCSB-ului, portarul Rapidului s-a remarcat prin câteva parade de senzație.

24-03-2022
09:14

Biletele pentru România - Grecia sunt disponibile și la case

Federația Română de Fobal a anunțat, în această dimineață, că biletele pentru meciul de debut al lui Edi Iordănescu pe banca primei reprezentative pot fi achiziționate și de la Stadionul Ghencea. Până acum, acestea au fost disponibile doar online.

Suporterii sunt așteptați la casele de bilete ale arenei atât joi, în intervalul 11:00 – 19:00, cât și în ziua meciului, de la 12:30 până la fluierul de start. Copiii cu vârsta sub 14 ani se bucură de acces gratuit în zona destinată familiilor, „Tribuna 2 Family Zone”.

Partida marchează și revenirea suporterilor pe stadion, după un an în care echipa națională a fost nevoită să evolueze cu tribunele goale. Decizia de renunțare la starea de alertă a făcut ca toate restricțiile privind accesul spectatorilor la evenimente sportive să fie ridicate.

23-03-2022
16:54

Grecia vine la București fără doi jucători de la Olympiacos

Naționala Greciei va aborda amicalul cu România, de pe stadionul „Steaua”, fără doi dintre cei trei jucători convocați de la prima clasată din Super Ligă, Olympiacos. Selecționerul Gustavo Poyet (54 de ani) nu se va putea baza pe serviciile mijlocașilor Marios Vrousai și Giorgos Masouras. Ambii au fost depistați pozitiv la noul cornavirus.

În schimbul celor doi, antrenorul uruguayan a convocat un singur jucător, pe Tasos Chatzigiovanis (24 de ani), o extremă dreapta de la Panathinaikos. Incert este și Dimitris Limnios. Mijlocașul lui Twente nu s-a antrenat marți din cauza unui virus.

Lotul elen deplasat de Poyet la București cuprinde doi fotbaliști care vor juca în sferturile Ligii Campionilor: goalkeeperul Odysseas Vlachodimos (Benfica) și apărătorul stânga Konstantinos Tsimikas (Liverpool).

23-03-2022
15:11

Marin vs. Marin, duelul licitațiilor

Deși nu au nicio legătură de rudenie, Răzvan Marin (25 de ani) și Marius Marin (23 de ani) au același nume de familie și ambii joacă în Italia. Răzvan în Serie A, la Cagliari, iar Marius în Serie B, la Pisa. Cei doi mijlocași sunt convocați de selecționerul Edi Iordănescu pentru amicalele cu Grecia și Israel și au stat față în față într-un duel care le-a testat spontaneitatea.

Răzvan Marin și Marius Marin s-au întrecut în a răspunde cât mai rapid la „Câte echipe din Liga 1 știu?”, „Câți termeni fotbalistici cunosc în limba italiană?”, „Câți fotbaliști români au jucat în Italia?” sau „Câți cântăreți de muzică populară cunosc?.

23-03-2022
09:35

„Tricolorii” se îmbracă în haine noi la debutul lui Edi Iordănescu

Naționala de fotbal a României pleacă la un nou drum, odată cu instalarea lui Edi Iordănescu în funcția de selecționer. El își va face debutul cu ocazia meciurilor amicale cu Grecia și Israel.

Acest nou început al naționalei va fi făcut în haine noi. Un reprezentant Kigili, fashion partner FRF, a luat măsurătorile pentru noile costume de prezentare ale tricolorilor, care vor fi îmbrăcate încă de la partida cu elenii.

22-03-2022
17:10

Primul antrenament în efectiv complet al „tricolorilor”

România a efectuat primul antrenament în efectiv complet sub comanda lui Edi Iordănescu, iar „tricolorii” au lucrat fizic, apoi s-au duelat cinci contra doi.

Singurul jucător care a lipsit de la antrenament a fost Dennis Man, despre care FANATIK a scris în exclusivitate de ce va absenta la amicalul cu Grecia.

22-03-2022
11:20

Ianis Hagi, mesaj pentru Edi Iordănescu și „tricolori”

Chiar dacă nu va putea participa la această acțiune a echipei naționale, Ianis Hagi a ținut să transmită un mesaj special pentru Edi Iordănescu – aflat în fața debutului ca selecționer – , colegii „tricolori” și, nu în ultimul rând, suporterii primei reprezentative.

Bun venit noului staff! Sper să avem parte numai de succese împreună și să reușim să-i facem pe suporterii echipei naționale fericiți. În același timp, vreau să vă salut pe toți cei care sunteți acum la Mogoșoaia. Îmi este dor de voi și de abia aștept să ne vedem.

Jucătorilor le doresc mută baftă, să înceapă cu dreptul acest an și după aceea clar că îmi doresc să revin cât mai repede la echipa națională, pentru asta muncesc zi de zi. Sper să mă recuperez așa cum trebuie și să ne revedem cât mai repede  pe teren, alături de suporteri. Îmi este dor de toată lumea și, încă o dată, vă doresc multă baftă”, a transmis mijlocașul lui Rangers, printr-un mesaj video.

22-03-2022
09:53

Peluza Nord, pentru prima dată pe Stadionul Ghencea

România – Grecia îi va oferi Peluzei Nord prilejul de a păși pentru prima dată pe Stadionul Ghencea. 100 de ultrași și-au anunțat prezența la meciul de debut al lui Edi Iordănescu în postura de selecționer.

Dorința mea este să sărbătorim titlul de campioni în Ghencea. Să nu creadă cineva că am renuțat. Până atunci, vineri, Peluza Nord va fi pe stadionul Steaua. Prima dată în mod organizat.

Vom fi 100 de membrii ai Peluzei Nord. Așa cum am anunțat, îl vom susține pe Edi Iordănescu necondiționat, mai ales că e vorba de România”, a declarat liderul singurei facțiuni rămase alături de FCSB, Gheorghe Mustață, la Realitatea Sportivă.

22-03-2022
08:22

Deian Sorescu s-a supărat, dar...nu s-a supărat că nu a fost convocat. Răspuns hilar al fostului căpitan dinamovist.

Deian Sorescu s-a supărat, dar… nu s-a supărat că nu a fost convocat la echipa națională pentru primele meciuri sub comanda lui Edi Iordănescu. Chestionat pe marginea subiectului, fostul căpitan dinamovist – actualmente la KS Rakow, echipă aflată pe locul al doilea în campionatul Poloniei – a oferit un răspuns hilar.

M-aș bucura, dar asta este, nu-i problemă. Muncim în continuare și vedem. Nu chiar (n.r. dezamăgit), am fost, să zic așa, supărat, dar e un lucru normal.

E un antrenor care decide și n-am cum să fiu supărat sau dezamăgit. Pentru mine e un lucru pozitiv că am reușit să plec și să mă bat într-un campionat bun”, a declarat Sorescu.

Transferat de la Dinamo, în schimbul a 800.000 de euro, acesta a marcat un gol și a oferit o pasă decisivă în cele cinci meciuri bifate până acum. Pentru Rakow evoluează și fostul apărător al lui FC Botoșani, Bogdan Racovițan.

21-03-2022
19:38

Burgos Bengoetxea, delegat la amicalul România - Grecia

Amicalul România – Grecia va fi condus de o brigadă iberică de arbitri, care îl va avea la centru pe Ricardo de Burgos Bengoetxea. „Centralul” în vârstă de 36 de ani va fi ajutat conaționalii  săi, asistenții Juan Carlos Yuste și Iker De Francisco.

Bengotxea este de meserie dentist și a fost promovat în LaLiga în 2015. Trei ani mai târziu, arbitrul a primit și ecuson FIFA. Primul său meci internațional oficial a fost pe 10 octombrie 2019, Belarus – Estonia, din preliminariile lui Euro 2020.

21-03-2022
17:46

Cum s-au antrenat „tricolorii” sub comanda lui Edi Iordănescu

E bună dispoziție la antrenamentele selecționerului Edi Iordănescu. În această seară, „tricolorii” s-au pregătit cu zâmbetul pe buze, după cum se poate observa și în fotografiile făcute publice de Federația Română de Fotbal. Iordănescu și staff-ul său i-au antrenat pe fotbaliști în funcție de starea fizică pe care fiecare dintre aceștia o avea în urma ultimelor partide disputate.

„Antrenament diferențiat, funcție de starea fizică după ultimele partide la club. De mâine se intră în linie dreaptă cu pregătirea la ritm maxim! Intrăm în 2022 cu victorie!

România – Grecia, vineri, ora 20:15, stadionul Steaua”, a fost mesajul postat de FRF, pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale.

21-03-2022
14:30

Veteranii Camora, Bordeianu și Burcă, învinși de cel mai tânăr debutant din echipa națională, într-un duel de cultură generală

Cristi Manea, Andrei Burcă, Mihai Bordeianu și Mario Camora au fost protagoniștii unei provocări de tipul ”adevărat” / ”fals” în cantonamentul echipei naționale.

Bordeianu a ieșit primul din concurs, iar Mario Camora a ratat toate răspunsurile din runda a doua. În ultimul act ”s-au calificat” Andrei Burcă și Cristi Manea.

A învins cel mai tânăr debutant din istoria echipei naționale, Manea, care a greșit răspunsurile decât la 2 din cele 15 întrebări / afirmații.  Apărătorul de banda al CFR-ului a triumfat în ciuda unor ezitări. La final a fost aplaudat de coechipieri.

21-03-2022
10:57

Horațiu Moldovan îi ia locul lui Florin Iacob la echipa națională

Portarul Rapidului Horațiu Moldovan a fost convocat de selecționerul Edi Iordănescu la echipa națională pentru meciurile amicale cu Grecia și Israel. Giuleșteanul îi ia astfel, locul lui Florin Iacob de la UTA, accidentat în ultimul meci de campionat.

Horațiu Moldovan s-a aflat și pe lista preliminară a fotbaliștilor convocați, însă a ieșit pozitiv la unul dintre testele anti-COVOD și a fost obligat să intre în izolare. 

Rapidistul a efectuat între timp alte două teste, unul rapid și unul de tip PCR, iar rezultatele au fot negative. În aceste condiții selecționerul a anunțat că îl așteaptă în cantonamentul echipei naționale, imediat ce va ieși din carantină.  

iDebutul selecționerului Edi Iordănescu pe banca echipei naționale va avea loc vineri, 25 martie, odată cu partida amicală dintre primele reprezentative de fotbal ale României și Greciei. Cele două naționale s-au mai întâlnit de 34 de ori.

”Tricolorii” se întorc în Ghencea pentru amicalul cu Grecia. Edi Iordănescu își face debutul pe banca echipei naționale

Meciul de debut al lui Edi Iordănescu pe banca echipei naționale se va disputa pe noul stadion Steaua, vineri, 25 martie, de la ora 20:15. Ultima partidă jucată de ”tricolori” pe arena din complexul sportiv al Armatei s-a disputat pe 11 noiembrie 2021, când România remiza cu Islanda 0-0, într-un meci din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

ADVERTISEMENT
Stadion Steaua
Stadion Steaua

De altfel, selecționerul Edi Iordănescu și-a exprimat dorința ca primul său meci pe banca ”tricolorilor” să se dispute în Ghencea, acolo unde a copilărit, în vremea în care tatăl său, fostul antrenor al echipei naționale Anghel Iordănescu evolua sau o antrena pe Steaua.

Suporterii echipei naționale revin în tribune. Cât costă biletele

Prima partidă din 2022 a echipei naționale se va disputa cu fani în tribune. Autoritățile au ridicat starea de alertă și au anulat restricțiile în ceea ce privește participarea la evenimentele sportive, astfel că ”tricolorii” se vor bucura de susținerea suporterilor pe care îi așteaptă în număr cât mai mare. Odată cu eliminarea restricțiilor nu mai este necesară prezentarea certificatului digital COVID.

ADVERTISEMENT

În acest moment, tichetele pentru partida România – Grecia sunt disponibile doar online pe site-urile bilete.frf.ro și bilete.ro, dar în zilele premergătoare jocului acestea vor fi scoase la vânzare și la casele de bilete ale arenei din Ghencea.

  • Joi, 24 martie, între orele 11:00 – 19:00
  • Vineri, 25 martie, între 12:30 și până la startul meciului
ADVERTISEMENT

În funcție de locul ales pe stadion, pentru a urmări pe viu evoluția ”tricolorilor”, suporterii vor plăti pentru un bilet între 35 lei (la peluze) și 60 lei ( la tribună).

Sursa foto: FRF.ro

Copiii cu vârsta sub 14 ani au acces gratuit în zona destinată familiilor ”Tribuna 2 Family Zone”, alegând tipul biletului (copil) în efectuarea comenzii.

ADVERTISEMENT

Trebuie spus că datele copiilor trebuie introduse în comandă pentru a le fi eliberate bilete cu valoare zero, iar accesul pe stadion al fiecărei persoane, indiferent de vârstă, se face în baza unui bilet valabil în format digital sau printat.

Calificarea la EURO 2024, obiectivul lui Edi Iordănescu

Noul selecționer al României debutează în această calitate la exact două luni de la instalare și are ca obiectiv calificarea la turneul final al Campionatului European din 2024.

Sursa foto: FRF.ro

Până să intre în preliminarii, ”tricolorii” își fac încălzirea cu cele două partide amicale programate în această lună, cu Grecia, respectiv Israel, iar în iunie și septembrie vor disputa meciurile din Liga Națiunilor, competiție în urma căreia România poate obține biletele pentru următorul EURO.

În ediția din acest an a Ligii Națiunilor, ”tricolorii” vor evolua în Divizia B, alături de Bosnia-Herțegovina, Finlanda și Muntenegru. Competiția este extrem de importantă întrucât România poate să-și asigure un loc în barajul pentru calificarea la EURO 2024, așa cum s-a întâmplat și la precedenta ediție a Campionatului European.

Lotul convocat de Edi Iordănescu, pentru dubla cu Grecia și Israel

Selecționerul Edi Iordănescu a convocat 26 de jucători pentru cele două jocuri test, cu Grecia și Israel. Dintre aceștia, portarul Florin Iacob de la UTA a declarat forfait după ce s-a accidentat în ultimul meci de campionat.

Sursa foto: FRF.ro

Astfel, lotul pe care Iordănescu îl are la dispoziție este următorul:

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1);

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Palmaresul întâlnirilor directe dintre România și Grecia

Echipele naționale ale României și Greciei se vor afla, în Ghencea, fața în față pentru a 35-a oară. ”Tricolorii” au un palmares net favorabil obținând nu mai puțin de 18 victorii.

De asemenea, 10 întâlniri s-au încheiat la egalitate, iar reprezentativa elenă și-a trecut în palmares 6 victorii în fața naționalei țării noastre.

25 mai 1930 este data la care s-au înfruntat pentru prima oară România și Grecia, într-un meci din Cupa Balcanică, victoria revenind ”tricolorilor” cu 8-1

7 septembrie 2015 este data la care s-a disputat ultimul meci între cele două naționale, în preliminariile Campionatului European din 2016. Partida s-a încheiat la egalitate 0-0


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,90 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT