Sport

România – Grecia 0-1. Edi Iordănescu, debut cu stângul pe banca echipei naționale

La primul meci al lui Edi Iordănescu pe banca „tricolorilor”, echipa națională a României a pierdut cu 0-1 amicalul cu Grecia, unicul gol fiind marcat de Bouchalakis în prima repriză
25.03.2022 | 22:00
Romania  Grecia 01 Edi Iordanescu debut cu stangul pe banca echipei nationale
Ionuţ Mitriță in meciul amical de fotbal dintre Romania si Grecia, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, vineri 25 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
25-03-2022
18:15

România - Grecia 0-1 (Bouchalakis 39)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 88: Radu Drăgușin i-a luat locul lui Adrian Rus.

Min. 75: Mihăilă și Toșca i-au înlocuit pe Bordeianu și Camora.

Min. 72: Corner executat de Cicâldău și Rus trimite din nou periculos cu capul, dar portarul grec respinge greu de lângă bară.

Min. 70. Lovitură liberă pentru „tricolori”, mingea este aruncată în acreu, de unde Rus trimite cu capul în bară.

Min. 61: Triplă schimbare efectuată de Edi Iordănescu. Au intrat Andrei Ivan, Florin Tănase și Octavian Popescu, au ieșit Pușcaș, Maxim și Mitriță.

Min. 57: Șutul puternic expediat de Răzvan Marin din afara careului mare trece puțin peste poartă.

Min. 39: GOOOL GRECIA! Bouchalakis deschide scorul cu o lovitură de cap din centrul careului mare.

Min. 33: După o minge pierdută de Rațiu, șutul lui Pelkas îl lovește pe Chiricheș în mână, însă arbitrul spaniol Bengoechea nu acordă penalty, în ciuda protestelor jucătorilor eleni.

Min. 22: Centrare în careul nostru, Rus deviază nefericit spre propria poartă, Niță intervine în prima fază miraculos, dar balonul ajunge apoi la Tsimikas, pasă pe 6 metri la Giakoumakis, care trimite în poarta goală. Arbitrul indică centrul terenului, însă se răzgândește după aproape un minut și anulează golul pe motiv de offside.

gol offside
Poziția lui Giakoumakis (nr. 7) la golul anulat grecilor în minutul 22. foto: captură Pro X

Min. 17: Mitriță trece frumos de un adversar, scapă singur spre poartă, dar din colțul careului mic șutează pe lung, puțin pe lângă bară.

Ionuţ Mitriță in meciul amical de fotbal dintre Romania si Grecia, desfasurat pe Stadionul Steaua din Bucuresti, vineri 25 martie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Min. 15: Același Pelkas are o ocazie bună de a marca, însă nu reușește să-l învingă pe Niță din situație de unu la unu cu acesta.

Min. 10: Șutul lui Pelkas din unghi este reținut fără probleme de Niță.

Min. 5: După un corner executat de Cicâldău, Chiricheș reia periculos cu capul puțin pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

Înaintea fluierului de start, s-a ținut un moment de reculegere în memoria victimelor războiului din Ucraina.

25-03-2022
17:20

Echipele de start la România - Grecia

  • România: Niță – Rațiu, Chiricheș, Rus, Camora – R. Marin, Bordeianu – Mitriță, Cicâldău, Maxim- Pușcaș. Rezerve: Aioani, Moldovan, Drăgușin, Nedelcearu, Sorescu, Ivan, Mihăilă, M. Marin, Burcă, Tănase, Oct. Popescu. Selecționer: Edward Iordănescu
  • Grecia: Vlachodimos – Rota, Mavropanos, Hatzidiakos, Tsimikas – Mantalos, Siopis, Bouchalakis – Limnios, Giakoumakis, Pelkas. Rezerve: Paschalakis, Athanasiadis, Lyratzis, Tzavellas, Kiriakopoulos, Goutas, Alexandropoulos, Koulouris, Bakasetas, Chatzigiovanis, Pavlidis, Douvikas. Selecționer: Gustavo Poyet

Meciul amical România – Grecia are loc vineri, 25 martie, cu începere de la ora 20:15, fiind primul joc pentru „tricolori” sub bagheta noului selecționer Edi Iordănescu. Este al doilea Iordănescu din istoria echipei naționale în postura de selecționer, după Anghel Iordănescu, nimeni altul decât tatăl actualului selecționer, care a avut mai multe mandate, cel mai important fiind din perioada CM din SUA și Franța, 1994-98.

Unde se joacă meciul amical România – Grecia

Întâlnirea amicală România – Grecia se dispută vineri, 25 martie, de la ora 20:15, pe noul stadion Steaua din Bulevardul Ghencea și reprezintă prima apariție a naționalei țării noastre sub conducerea lui Edi Iordănescu, omul care a preluat ștafeta de la predecesorul său Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

Fiind vorba de primul meci al lui Edi Iordănescu, un antrenor simpatizat de iubitorii fotbalului din România, este de așteptat ca în tribune să ia loc peste 20 de mii de spectatori, dornici să vadă cum arată naționala după ideile noului selecționer.

Cine transmite la TV partida amicală România – Grecia

Partida amicală România – Grecia se joacă vineri, 25 martie, de la ora 20:15, pe noul stadion Steaua și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe canalul PRO X. De asemenea, o veți putea urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București este un cer schimbător. Dimineață soarele a strălucit din plin iar maxima a ajuns până la 13-14 grade, după care s-a înnorat existând condiții de averse de ploaie. La ora startului jocului, se estimează în jur de 4 grade, dar fără precipitații. Va arbitra spaniolul Ricardo de Burgos Bengoetxea.

Ce jucători lipsesc din confruntarea amicală România – Grecia

Chiar de la debutul său Edi Iordănescu se confruntă cu mari probleme de lot, ca urmare a unei viroze care a pus la pat mai mulți dintre „tricolori”. Au fost nu mai puțin de opt cei care nu s-au putut antrena normal, fără a avea COVID.

ADVERTISEMENT

Dintre aceștia, patru nici nu au putut fi trecuți măcar pe foaie, pentru că starea lor nu permitea acest lucru. Este vorba de fundașul dreapta Cristi Manea, de cel stânga Nicușor Bancu, precum și de atacanții Dennis Man și Dennis Alibec, pe ultimul Iordănescu având intenția chiar de a începe cu el.

De asemenea, alt fundaș dreapta, Alin Rațiu, a început și el să acuze o stare gripală de vineri, ceea ce ar însemna ca pe acest post să joace noul chemat de urgență, Deian Sorescu, iar Rațiu să fie, cel mult, pe bancă. Și grecii au problemele lor, doi dintre cei selecționați zicând pas cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Prima provocare importantă pentru Iordănescu junior este  a treia ediție din Liga Națiunilor, competiție în care România face parte din divizia B, într-o grupă în care totul este posibil, cu Finlanda, Bosnia-Herțegovina și Muntenegru, o grupă care poate fi chiar câștigată.

Echipele probabile la România – Grecia

  • România: Niţă – Raţiu, Chiricheş, Burcă, Camora – Cicâldău, R. Marin, Fl. Tănase – Maxim, Puşcaş, Mihăilă. Selecţioner: Edi Iordănescu
  • Grecia: Vlachodimos – Rota, Mavropanos, Chatzidiakos, Tsimikas – Bouchalakis, Siopis, Mantalos – Limnios, Pavlidis, Bakasetas. Antrenor: Gustavo Poyet

Cote la pariuri la jocul amical România – Grecia

Pentru bookmakeri, amicalul România – Grecia este un meci deosebit de echilibrat, iar cotele fixate de ei ilustrează din plin acest lucru. Ca urmare și a absențelor din lotul nostru, grecii sunt ușor favoriți, cotă 2,75, în timp ce „tricolorii” au primit 2,90, iar semnul „X” este cotat la 3,00, destul de jos pentru un egal, pentru că se merge pe ideea unui astfel de deznodământ.

Istoricul meciurilor directe este foarte bogat și la general net favorabil României. Ultimele partide au fost în preliminariile EURO 2016, victorie a noastră cu 1-0 în deplasare și 0-0 acasă. ultima calificare a „tricolorilor ”la un turneu major. Înainte, pentru CM 2014, pierdusem barajul, 1-3 în Grecia și 1-1 acasă, dar amintirea cea mai importantă este din 1969, 2-2 la ei și 1-0 acasă, pentru calificarea la CM Mexic 1970.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,90 este cota pentru ”ambele marchează” la meciul România – Grecia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT