News

România, groapa de gunoi a Europei. Alte 15 containere cu deșeuri din Germania, descoperite în Portul Constanța

10.05.2021 | 16:42
Romania groapa de gunoi a Europei Alte 15 containere cu deseuri din Germania descoperite in Portul Constanta
ADVERTISEMENT

România a ajuns groapa de gunoi a Europei. Alte 15 containere cu deșeuri din Germania au fost descoperite în Portul Constanța.

Poliția de Frontieră a anunțat că deșeurile au fost găsite după ce s-au derulat cercetări cu privire la un caz asemănător. La data de 7 mai, zece containere cu deșeuri au fost descoperite în portul Portul Constanţa Sud Agigea.

ADVERTISEMENT

În ambele cazuri, containerele au fost oprite în locul unde au fost depistate, nefiindu-le permis accesul pe teritoriul României. Ele urmează să fie trimise înapoi în Germania.

România, groapa de gunoi a Europei. Alte 15 containere cu deșeuri din Germania, descoperite în Portul Constanța

Poliția de Frontieră și Garda de Mediu Constanța au anunțat că au fost descoperite alte 15 containere cu deșeuri în Portul Constanţa Sud Agigea. Cercetările au fost efectuate în continuarea cazului din 7 mai, când au fost descoperite zece containere.

ADVERTISEMENT

„În continuarea cercetărilor din data de 07.05.2021 polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa, ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud şi a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au efectuat controlul fizic asupra a altor 15 containere aflate în Portul Constanța Sud Agigea, încărcate cu deșeuri din Germania,”  a transmis Poliția de Frontieră, printr-un comunicat.

„În data de 10.05.2021, în continuarea cercetărilor în cazul din 07.05.2021, polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud, și a unui reprezentant al Agenției FRONTEX, au identificat alte 15 containere sosite din Germania, pentru aceeași firmă de pe raza judeţului Prahova care efectuează activități de import în România,” a dăugat.

ADVERTISEMENT

În cele 15 containere descoperite, autoritățile au găsit aproximativ 300 de tone de deșeuri. Acestea constau în amestec de metal și hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii și bucăți de azbest.

De asemenea, au costatat că datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale nu corespundeau. Din acest motiv, nu pot fi puse în circulație pe teriroriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Ca și în cazul anterior, când au fost depistate aproximativ 200 de tone de deșeuri de același tip, care aveau aceeași destinație, gunoaiele vor fi trimise înapoi în Germania. „În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor folosirea de acte nereale și regimului deşeurilor,” mai anunță Poliția de Frontieră.

ADVERTISEMENT