Fotbal intern

Grupă grea în Liga Naţiunilor! Prezentarea adversarelor României

Echipa naţională a României are parte de o grupă grea în Liga Naţiunilor, urmând să întâlnească Serbia, Muntenegru şi Lituania.
24.01.2018 | 14:15
Grupa grea in Liga Natiunilor Prezentarea adversarelor Romaniei

Deşi a fost cap de serie la tragerea la sorţi, naţionala României a picat probabil în cea mai grea grupă din Urna C, Serbia fiind calificată la Cupa Mondială din această vară, iar Muntenegru clasându-se peste noi în preliminariile pentru CM din Rusia. VEZI AICI TOATE GRUPELE DIN LIGA NAŢIUNILOR

Serbia, locul 37 în clasamentul FIFA, a câştigat grupa în preliminariile Mondialului, reuşind să se califice. Cu 21 de puncte adunate (golaveraj 20-10), sârbii au pierdut un singur meci, pe finalul campaniei, 2-3 în Austria. Echipa ideală a selecţionerul Mladen Krstajic este următoarea: Rajkovic – Tomovic, Maksimovic, Nastasic, Kolarov – Matic, Milinkovic – Markovic, Ljajic, Tadic – Mitrovic.

România va juca 4 amicale până la începerea Ligii Naţiunilor

Pe Muntenegru am întâlnit-o şi în preliminariile CM 2018. A fost 1-1 la Cluj-Napoca, într-un meci în care Nicolae Stanciu a ratat un 11 metri în prelungiri, şi 0-1 la Podgorica. Selecţionata Muntenegrului, locul 46 în clasamentul FIFA, a alternat evoluţiile bune, reuşind să câştige cu 1-0 în Danemarca, cu cele dezamăgitoare, fiind învinsă în Armenia, 2-3. Echipa ideală a selecţionerul Ljubisa Tumbakovic este următoarea: Poleksic – Marusic, Simic, Savic, Volkov – Vukcevic, Bakic – Jankovic, Ivanic, Haksabanovic – Jovetic.

Naţionala Lituaniei, locul 147 în clasamentul FIFA, a încheiat pe locul 5 preliminiariile CM 2018, cu o victorie şi trei remize. S-a aflat în spatele Angliei, Slovaciei, Scoţiei şi Sloveniei şi doar deasupra Maltei. De altfel, maltezii au obţinut o remiză în faţa Lituaniei, 1-1. Echipa ideală a selecţionerului Edgaras Jankauskas este următoarea: Karcemarskas – Vaitkunas, Freidgeimas, Klimavicius, Andriuskev – Kuklys, Zulpa – Papsys, Urbsys, Novikovas – Cernych.

Liga Naţiunilor debutează în luna septembrie a acestui an, iar până atunci “tricolorii” vor dipsuta patru partide amicale, unul dintre ele cu reprezentativa Suediei.