Sport

România rămâne în obiectiv doar cu victorie în ultimul meci! Suedia, egal cu Norvegia. Programul grupei şi clasamentul

Final fierbinte în grupa României, în lupta pentru sferturile de finală. "Tricolorele" îşi îndeplinesc obiectivul dacă bat Suedia. Norvegia şi Olanda, meci decisiv pentru calificare.
12.12.2021 | 00:20
Romania ramane in obiectiv doar cu victorie in ultimul meci Suedia egal cu Norvegia Programul grupei si clasamentul
ADVERTISEMENT
11-12-2021
21:19

România rămâne în obiectiv doar cu victorie în ultimul meci! Olanda - Norvegia, decisiv pentru sferturi

România a câştigat cu 43-20 meciul împotriva naţionalei din Puerto Rico. Obiectivul declarat de FRH este ca naţionala noastră să se claseze în primele 10 formaţii de la Campionatul Mondial. “Tricolorele” au ieşit din lupta pentru sferturile de finală, însă pot să încheie pe locurile 9 sau 10 cu o victorie în faţa Suediei. 

În acest moment, România se află pe locul patru în grupă, la două puncte de nordice. Cu un succes, echipa lui Adi Vasile egalează Suedia şi urcă pe locul 3, graţie meciului direct, primul criteriu de departajare la egalitate de puncte.

În competiţie rămân doar echipele clasate pe primele două locuri în grupele principale (top 8). Pentru celelalte se stabileşte clasamentul pe baza punctajului şi golaverajului. Cu o victorie în faţa Suediei, România încheie grupa pe 3 şi are şanse mari să fie chiar cea mai bine clasată echipă de pe poziţia a treia din grupele principale, ceea ce ar însemna locul 9. 

Va fi o misiune infernală, în condiţiile în care Suedia a încheiat la egalitate cu Norvegia, 30-30. Cu o victorie în faţa României, nordicele sunt calificate în sferturile de finală, în condiţiile în care Norvegia şi Olanda, la egalitate de puncte, se bat în meci direct pentru calificare.

Grupa 2 principală la CM de handbal feminin: 

Clasament grupa 2
Clasament grupa 2

Luni, 13 decembrie:
ora 16:30 Puerto Rico – Kazahstan
ora 19:00 Suedia – România
ora 21:30 Olanda – Norvegia

 

09-12-2021
16:08

Adio, sferturi de finală la CM! Înfrângerea cu Olanda ne lasă fără şanse de calificare

România a pierdut cu 30-31 meciul cu Olanda, după un final de infarct. Tess Wester a salvat echipa la ultimul atac şi batavele au mari şanse la calificarea în sferturile de finală. Deşi mai au de jucat două meciuri, româncele nu mai au nicio şansă de a ajunge în primele opt. 

Olanda are în acest moment 5 puncte şi unul dintre meciurile rămase de disputat este împotriva Kazahstanului, o simplă formalitate. Astfel, România nu mai poate ajunge echipa batavă, chiar dacă obţine patru puncte din meciurile cu Puerto Rico şi Suedia.

Norvegia este mare favorită să câştige grupa principală. Are patru puncte din primele două etape şi are o simplă formalitate cu Puerto Rico, meci care îi va aduce încă două puncte în ierarhie.

Clasament:

Clasament grupa principală
Clasament grupa principală

Programul ultimelor două etape:

Sâmbătă, 11 decembrie:
ora 16:30 România – Puerto Rico
ora 19:00 Kazahstan – Olanda
ora 21:30 Suedia – Norvegia

Luni, 13 decembrie:
ora 16:30 Puerto Rico – Kazahstan
ora 19:00 Suedia – România
ora 21:30 Olanda – Norvegia

07-12-2021
22:43

Când joacă România în grupele principale! S-au stabilit orele

Joi, 9 decembrie:

  • ora 16:30 Olanda – România
  • ora 19:00 Norvegia – Puerto Rico
  • ora 21:30 Kazahstan – Suedia 

Sâmbătă, 11 decembrie:

  • ora 16:30 România – Puerto Rico
  • ora 19:00 Kazahstan – Olanda
  • ora 21:30 Suedia – Norvegia 

 Luni, 13 decembrie:

  • ora 16:30 Puerto Rico – Kazahstan
  • ora 19:00 Suedia – România
  • ora 21:30 Olanda – Norvegia

România a pierdut meciul cu Norvegia, principala favorită la trofeu, scor 22-33, în ultimul meci din grupele preliminare. Astfel, naţionala noastră merge în faza următoare cu două puncte, graţie victoriei cu Kazahstan.

Cu cine joacă România în grupele principale la CM de handbal!

Iran a încheiat ultima în grupă, iar punctele obţinute de “tricolore” în faţa asiaticelor se şterg în faza următoare. După victoria cu echipa lui Adi Vasile, Norvegia este principală favorită la sferturi de finală, având patru puncte înainte de startul grupelor principale.

ADVERTISEMENT

România şi-a aflat toate adversarele din grupele principale. Va evolua împotriva Olandei, Suediei şi selecţionatei din Puerto Rico. Chiar dacă au două puncte, “tricolorele” au şanse la sferturile de finală.

Programul României în grupele principale la CM de handbal!

Din cealaltă grupă, rezultatul meciului Olanda – Suedia ne ajută. Cele două favorite au încheiat la egalitate, scor 31-31 şi merg în grupele principale cu câte trei puncte.

ADVERTISEMENT

“Tricolorele” vor evolua pe 9, 11 şi 13 decembrie în meciurile din grupele principale de la Campionatul Mondial de Handbal. Vom debuta joi împotriva Olandei, campioana mondială en-titre, un meci pe care dacă îl vom câştiga, vom lua o opţiune importantă pentru sferturi.

Programul României în grupele principale: 

  • 9 decembrie: România – Olanda 
  • 11 decembrie: România – Puerto Rico
  • 13 decembrie: România – Suedia
ADVERTISEMENT

Clasament înainte de grupele principale: 

  1. Norvegia – 4 puncte
  2. Olanda – 3 puncte
  3. Suedia – 3 puncte
  4. România – 2 puncte
  5. Kazahstan – 0 puncte
  6. Puerto Rico – 0 puncte

Calcule pentru calificarea în sferturile de finală!

Din grupele principale, primele două clasate merg în sferturile de finală. Norvegia a luat o opţiune serioasă şi are cele mai mari şanse la sferturile de finală. Pentru “tricolore”, calificarea este un pic mai complicată.

ADVERTISEMENT

Ne trebuie cel puţin o victorie în faţa Suediei sau Olandei şi de un joc favorabil al rezultatelor în care Norvegia să învingă contracandidatele noastre pentru locul secund. Pentru a fi sigure de un loc în sferturi, România se califică dacă obţine patru puncte cu Suedia şi Olanda.

O victorie cu Olanda ne deschide larg porţile sferturilor de finală

Este exclus să vedem surprize, cele patru formaţii din Europa vor învinge Kazahstan şi Puerto Rico, astfel că acolo nu putem să aşteptăm surprize. Hotărâtor pentru echipa lui Adi Vasile va fi meciul cu Olanda.

O victorie joi ne-ar deschide larg porţile sferturilor de finală, obiectivul pe care naţionala noastră îl are trasat la acest turneu final. Însă, atât Olanda, cât şi Suedia sunt formaţii puternice care vor fi greu de învins.

  • 2 puncte are România după grupele preliminare de la CM de handbal
  • 99 de goluri a înscris România în primele trei meciuri

 

ADVERTISEMENT