Sport

Controversă pe gheață! Naționala U13 de hochei a României a jucat în Canada cu stema Transilvaniei pe piept. Galerie foto

24.02.2019 | 16:18
Naționala U13 a României a jucat cu stema Transilvaniei pe tricou la turneul din Canada

Situație bizară în hocheiul românesc. Reprezentativa U13 a României joacă la la Turneul Internațional de Hochei „Pee-Wee” din Quebec, Canada cu un echipament diferit. Tinerii sportivi români au purtat la turneul de peste ocean numai stema Transilvaniei pe piept.

România se află printele 19 echipe care participă la turneul canadian și, potrivit blogului lui Dan Tănasă, echipa U13 este compusă în special din jucătorii echipelor Corona Brașov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni sau Felcsik. Deplasarea tinerilor sportivi în Canada s-a făcut cu sprijinul Fundației Țiriac și al clubului Corona Brașov. Turneul reprezintă unul dintre cele mai prestigioase competiții la acest nivel juvenili. Mulți jucători care au ajuns în NHL au evoluat în trecut la această competiție, printre care se numără legende ale hocheiului Mondial ,precum Wayne Gretzky, Mario Lemieux sau Patrick Roy. (Vezi galerie foto cu echipamentul selecționatei U13)

Stema cu care a jucat selecționata U13 a României în Canada

Reacția oficialilor, după ce România U13 a jucat în Canada cu stema Transilvaniei

Oficialii de la Federația Română de Hochei spun că nu au avut nicio contribuție în deplasarea peste ocean a tinerilor sportivi și că echipa care a mers la acest turneu este naționala României: „Nu este reprezentativa României! Am aflat şi eu astăzi despre acest lucru. Am convocat Biroul Federal pentru a lua o hotărâre vizavi de tot ce s-a întâmplat. În orice caz, e clar că nu sunt trimişi de noi! Federaţia nu are nicio implicare, n-a cheltuit niciun leu, absolut nimic! Nici nu ştiam… Sunt o selecţionată din Braşov şi din Academia de la Miercurea Ciuc, din ce am aflat şi eu”, a comentat Alexandru Hălăluca, președintele Federației Române de Hochei pe Gheață, pentru Pro Sport. Interesant este că naționala mare a României joacă având pe piept stema țării.

Naționala de seniori a României la hochei pe gheață poartă tricouri cu stema României
Naționala de seniori a României la hochei pe gheață poartă tricouri cu stema României

Nu este prima dată când hocheiul din România oferă momente mai tensionate. În aprilie 2017, la promovarea naționalei U18 în grupa valorică IB, jucătorii de etnie maghiară s-au filmat în timp ce cântau imnul secuiesc, la sfârșitul meciului.