Fotbal intern

România îl caută de 20 de ani pe noul Hagi! Ei sunt cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc

01.03.2019 | 23:49
Romania il cauta de 20 de ani pe noul Hagi Ei sunt cei mai promitatori jucatori din fotbalul romanesc
Alexi Pitu in meciul de fotbal dintre reprezentantele U17 ale cluburilor FC Viitorul si CS Universitatea Craiova, contand pentru finala Ligii Elitelor U17, desfasurat pe terenul de iarba de la Centrul National de Fotbal din Buftea
ADVERTISEMENT

De aproape 20 de ani tot sperăm să îl găsim pe „noul Hagi”. Adică un „decar” valoros care să ne reprezinte la cel mai înalt nivel în fotbalul european şi să ne califice din nou la turneele finale mondiale și europene. Mulţi au purtat pe umeri „greutatea” numărului 10 de la echipa naţională după Gică Hagi, însă puţini s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor.

Academia Hagi îl dă pe „noul Hagi”?

România nu a dus niciodată lipsă de talente în fotbal, chiar dacă situaţia actuală a fotbalului de la noi nu este deloc roz. Suntem în urna a 4-a la tragerea la sorţi şi fără echipă în grupele europene, însă, culmea, viitorul… sună bine! Suntem calificaţi la turneul final (între 16 şi 30 iunie) al Campionatului European U21 din Italia, iar din urmă vin câţiva jucători care au arătat că au cu adevărat potenţial să devină nume importante în fotbalul european. FANATIK vă prezintă în continuare cei mai promiţători tineri jucători din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Viitorul este principala echipă din România care are ca scop promovarea tinerilor. Gică Hagi a declarat în repetate rânduri că țelul lui principal este să formeze jucători şi până acum planul i-a reuşit. Ianis Hagi, Florinel Coman, Radu Boboc sau Tudor Băluţă sunt oameni de bază în naţionala U-21, calificată la Euro 2019. Gică Hagi a declarat că mai are câţiva fotbalişti de mare perspectivă, care în câţiva ani ar putea juca la echipa naţională, obiectivul său declarat fiind acela ca în scurt timp naţionala mare să fie făcută pe scheletul jucătorilor crescuți de el la Viitorul. Adică, dacă vreți, Viitorul lui Gică Hagi să asigure viitorul fotbalului românesc.

România îl caută de 20 de ani pe noul Hagi! Ei sunt cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc
Arbitrul central Marcel Avram in discutii cu fotbalistii Viitorului Ionut Vina,Carlo Casap si Tudor Baluta in meciul de fotbal dintre FC Viitorul si CSM Politehnica Iasi, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu

Alexi Pitu nu e „noul Hagi”, ci „noul Rosicki”

Jucătorul în vârstă de 16 ani este poreclit „Rosicki” datorită asemănărilor fizice cu fostul fotbalist ceh. Mijlocaşul este unul dintre cei mai tehnici jucători din noua generaţie şi evoluează în naţionala U-17 a României: „Noi aşa gândim la Academie: dacă suntem campioni la juniori, putem să fim şi la seniori”, a spus Pitu într-un interviu acordat în Antalya.

ADVERTISEMENT

Nicolas Popescu n-a sărit departe de… trunchi!

Fiul lui Gheorghe Popescu a fost luat în cantonamentul din Antalya de Gică Hagi. În vârstă de 16 ani, Nicolas speră să îi calce pe urme tatălui său, care a scris istorie la Barcelona. Unchiul său, Gică Hagi, îl încurajează: „Poate deveni la fel ca Busquets”, a spus „Regele”.

Roberto Mălăele, peste… Dobrin!

Nepotul actorului Horaţiu Mălăele a fost trimis de Gică Hagi în teren în partida de Cupă împotriva lui CSM Şcolar Reşiţa la doar 14 ani, 6 luni şi 26 de zile! În comparație, Nicolae Dobrin a debutat în prima divizie din România la 14 ani și 10 luni. „Emoțiile au fost imense. Mi-a fost greu din cauza terenului și pentru că trebuia să alerg dublu decât ceilalți. Sunt încă mic de înălțime, chiar dacă am 1,71 metri”, a spus Mălăele după meciul de Cupă.

ADVERTISEMENT
România îl caută de 20 de ani pe noul Hagi! Ei sunt cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc
Alexi Pitu in meciul de fotbal dintre reprezentantele U17 ale cluburilor FC Viitorul si CS Universitatea Craiova, contand pentru finala Ligii Elitelor U17, desfasurat pe terenul de iarba de la Centrul National de Fotbal din Buftea

FCSB punctează şi la capitolul tineri

Spre deosebire de „naşul” Gică Hagi, „finul” Gigi Becali are altă filosofie despre fotbal. El vrea să facă bani şi a recunoscut asta. Însă, a fost nevoie de câţiva ani ca patronul FCSB să îşi dă seama de importanţa unei Academii de Fotbal. Acum FCSB are câteva nume interesante în propria Academie, pe care le propune pentru viitor.

Emilian Pacionel „vede fotbalul ca un fotbalist bun de 30 de ani”

A debutat la FCSB în meciul de Cupă din sezonul trecut cu Sănătatea Cluj. A plecat de la CS U Craiova la FCSB, tatăl său fiind nemulţumit de modul în care Emilian a fost tratat în Bănie. „Pacionel are 16 ani, figura unui copil de 9 ani și vede fotbalul ca un fotbalist bun de 30 de ani”, spunea Meme Stoica după debutul mijlocașului de 17 ani.

ADVERTISEMENT

Ianis Stoica, pe urmele tatălui

Fiul fostului internaţional Pompiliu Stoica îi calcă pe urmele tatălui. A debutat la 14 ani la FCSB şi a marcat în meciul cu Sănătatea Cluj din Cupa României. Din această iarnă, este împrumutat la Dunărea Călăraşi şi va juca în Liga 1 Betano la numai 16 ani.

Cristian Dumitru, gol la debut

În vârstă de 16 ani, Dumitru a marcat la debut pentru FCSB în meciul de Cupă cu Dunărea Călăraşi, scor 1-2. Este considerat unul dintre cei mai promiţători jucători din Academia lui Gigi Becali: „Veţi vedea că de Cristian Dumitru se va vorbi foarte mult. Nu a împlinit încă 17 ani, dar are deja alură… de fapt, mai bine zis, simț de fotbalist adevărat. O mai spun odată, se va vorbi mult despre el”, ne „amenință” hotărât Mihai Stoica. Până la vară, Dumitru este împrumutat la Academica Clinceni, club care se luptă pentru promovarea în Liga 1.

România îl caută de 20 de ani pe noul Hagi! Ei sunt cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc
Stefan Pacionel in meciul de fotbal dintre reprezentantele U19 ale FCSB si Dinamo Bucuresti, in cadrul finalei Cupei Romaniei U19, desfasurata pe Arena Nationala din Bucuresti

Guvernul maghiar „creşte” viitorul naţionalei României?!

Cluburile din Ţinutul Secuiesc sunt sponsorizate anual şi de guvernul maghiar. Iar echipe precum Sepsi Sfântu Gheorghe şi FK Csikszereda au academii puternice, care au început să producă şi să transfere tineri jucători.

Călin Popescu renunțat la academiile englezești ca să joace în Liga 1 Betano

A dat probe la Academiile de la Nottingham Forest şi Sunderland, unde a fost acceptat pentru că este talentat, dar mai ales foarte serios și responsabil, însă a decis să semneze cu Sepsi pentru a putea juca la seniori de la vârsta de 17 ani.

Tupeistul Yasin Hamed

Mijlocaşul născut la Salonta în urmă cu 19 ani, adus de Sepsi de la CFR Cluj, a avut evoluţii solide în prima parte a campionatului la surprinzătoarea echipă din Sfântu Gheorghe şi clarviziunea, dar mai ales tupeul, în sensul bun al cuvântului, l-au impus deja în atenţia mai multor cluburi mari.

CFR Cluj, U Craiova şi Dinamo propun și ele câteva nume interesante

CFR Cluj este campioana României, însă se gândeşte şi la viitor. Ardelenii îl propun pe Claudiu Petrila, care a avut un debut exploziv în Liga 1 Betano cu Gaz Metan Mediaş. Universitatea Craiova are mari speranţe că Jovan Markovic şi Florin Borţa vor călca pe urmele atât de regretaților Ilie Balaci şi Costică Ştefănescu, iar din „New Dinamo” a rămas doar Marko Ehmann, un titular obişnuit al naţionalei U19.

Claudiu Petrila, talentat și polivalent

Atacantul în vârstă de 18 ani a debutat în meciul cu Gaz Metan Mediaş, scor 2-2. Este una dintre cele mai mari speranţe din fotbalul românesc: „În câțiva ani veți auzi de Claudiu Petrila. E născut în 2000. Joacă în banda stângă sau în banda dreaptă. E foarte polivalent. De multă vreme nu s-a văzut un jucător atât de talentat pentru vârsta lui”, spune despre el Cristi Bobar, fost oficial la CFR Cluj.

România îl caută de 20 de ani pe noul Hagi! Ei sunt cei mai promiţători jucători din fotbalul românesc
Claudiu Petrila, jucătorul lui CFR Cluj

Jovan Markovic, noua „perlă” din Bănie

Atacantul în vârstă de 17 ani, născut la Belgrad, dar cu cetățenie română, este una dintre cele mai mari promisiuni ale oltenilor. Din păcate, Markovic a suferit mai multe accidentări care i-au mai „potolit” ascensiunea fulminantă, dar are amibiție… oltenească și potențial să revină în forță.

Marko Ehmann, ultimul plecat din proiectul „New Dinamo”

Din proiectul „New Dinamo” care viza promovarea de tineri nu a mai rămas nimeni. Dar ultimul dintre ei a fost Marko Ehmann, care a plecat în această iarnă la Farul, împrumut. Fundaşul în vârstă de 18 ani este titular în naţionala U19 şi poate deveni unul dintre fundaşii de valoare din fotbalul românesc. Din vară, Ehmann va reveni la Dinamo şi se va bate pentru un post de titular în echipa lui Rednic.

Marko Ehmann, transfer de la Dinamo la Farul
Marko Ehmann, transfer de la Dinamo la Farul
  • 16 ani şi 1 lună avea Alexi Pitu la debutul în Europa League împotriva lui Racing Union, fiind cel mai tânăr român care joacă în Europa
  • 14 ani, 6 luni şi 26 de zile avea Roberto Mălăele când a debutat în Cupa României în meciul Viitorul – Reşiţa
  • 17 milioane de euro a investit Gică Hagi în Academia de Fotbal, din 2009 până acum
  • 2,5 milioane de euro a investit Vasi Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, în Academia FCSB

„În 2020, sunt sigur că vor fi 11 jucători din Academie la echipa naţională. În circuitul echipei naţionale, nu titulari, în lotul acela lărgit, de 30-35. Aşa, câte unul pe fiecare post”, Gheorghe Hagi în 2014

„Ianis Stoica are 15 ani jumăte și mi-a spus MM că diferența la antrenamente nu se vede. În 3 ani o să-i pun 500 de milioane clauză! Păi eu sunt prost?”, Gigi Becali

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: