Esports-ul se dezvoltă de la an la an, iar în 2025, în România, vor avea loc două turnee de Counter-Strike colosale, cu premii imense. Primul va avea loc la Cluj, în perioada 14-23 februarie, iar cel de-al doilea, în capitală, la București, între 6 și 13 aprilie.
Premiile totale la cele două evenimente organizate de PGL vor fi de câte 1,25 milioane de euro. Turneul de la Cluj se va desfășura în Sala Polivalentă BT Arena, iar biletele nu sunt deloc ieftine. Un tichet pentru marea finală, care va avea loc pe 23 februarie, costă 210 lei.
Totuși, împătimiții jocului Counter-Strike au ce vedea. La Cluj vor veni cele mai bune echipe din lume. La una dintre ele joacă și un român. Mihai Ivan este vedeta celor de la Natus Vincere și visează să câștige un trofeu în fața propriilor săi fani.
Emil Boc, primarul orașului Cluj, declara în 2024 că, în Ardeal, se va organiza în viitorul apropiat un astfel de eveniment. Cel mai recent turneu de Counter-Strike din orașul de pe Someș a avut loc în 2016 și a avut o popularitate uriașă.
„Dacă am creat această infrastructură pentru clujeni, haideți să aducem în continuare competiții de nivel național, european și mondial, de la handbal, baschet, gimnastică, dar și gaming, la alte activități care să ne susțină diversitatea sporturilor din Cluj.
Susținem organizarea unei competiții internaționale de gaming la noi în oraș pentru toți pasionații de e-sports. Alături de colegii mei, voi susține, în următorii doi ani, organizarea la Cluj-Napoca a unei competiții de nivel internațional în materie de gaming”, a explicat Emil Boc, primarul municipiului Cluj.
Jucătorii echipei Nexus, cea mai bună din România, au acordat în luna decembrie un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care au vorbit pe larg despre hobby-ul lor, care, între timp, a devenit o adevărată profesie. Ei au devenit campioni mondiali în turneul de la Riad.
„Da, este un sport electronic. În alte țări există reglementări serioase și este văzut foarte bine. La noi, lucrurile se mișcă mai greu, dar sperăm ca, din 2025, să avem mai multe investiții.
Gaming-ul a preluat multe elemente din sporturile tradiționale: program de antrenament, dietă și chiar suport psihologic”, a explicat Cătălin Stănescu, căpitanul echipei Nexus, într-un interviu pentru FANATIK.