News

România, în fața unei creșteri uriașe a infectărilor: ”Vom avea 600-700 de cazuri pe zi”. Anunțul medicului Emilian Imbri

08.07.2020 | 16:44
Romania in fata unei cresteri uriase a infectarilor Vom avea 600700 de cazuri pe zi Anuntul medicului Emilian Imbri
ADVERTISEMENT

Miercuri, 8 iulie 2020, este data la care România a raportat cele mai multe cazuri zilnice de infectare cu Covid-19 de la startul pandemiei: 555 de îmbolnăviri.

Recordul era deținut de ziua de 11 aprilie, în perioada stării de urgență, când Grupul de Comunicare Strategică anunța 523 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Se pare că în viitorul apropiat vom avea alte doborâri de recorduri. Specialiștii anticipează până la 700 de cazuri pe zi în săptămânile ce vor urma.

România s-ar putea confrunta cu creșteri uriașe a infectărilor: ”Vom avea 600-700 de cazuri pe zi”

Medicul Emilian Ioan Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, vine cu cea mai pesimistă prognoză cu putință pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

În contextul intensificării pandemiei de coronavirus din România, doctorul din București face o previziune mai mult decât sumbră: ”vom ajunge la 600-700 de cazuri pe zi”.

”Vă aduc aminte că astăzi este miercuri. Putea să fie o cifră care putea fi mai mică. Oamenii încep să se îmbolnăvească mai mult, să nu respecte minimele măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

Dacă în zilele următoare, cifrele cresc sau se mențin la nivelul din prezent, ne așteaptă ceea ce ne atenționează epidemiologul sau infecționistul care face calcule: vom ajunge la peste 600-700 de cazuri pe zi.

 Această creștere va însemna un aflux spre spital și o imposibilitate de a mai face față în sistemul de sănătate.”, a spus Dr. Imbri la Digi24.

ADVERTISEMENT

Emilian Imbri anunță când va fi îngrijorat de evoluția Covid-19

Paradoxal, deși sistemul de sănătate e aproape sufocat de bolnavi, Emilian Imbri spune că încă nu e îngrijorat. Medicul spune că va intra în alertă atunci când cei care desconsideră pandemia vor fi îngrijorați.

”Deocamdată eu nu mă îngrijorez. Mă voi îngrijora în momentul în care cei care acum încă spun că nu e nicio problemă, că sunt minciuni, că oamenii primesc bani ca să se dea bolnavi, că nu moare nimic și așa mai departe; când aceste persoane, acești  doctori » angajați ai unor instituții sau instituții de media, vor înceta să mai spună ce spun acum, atunci mă voi îngrijora.

Atunci o să iau în calcul că acești oameni au început să înțeleagă pericolul și că au început să se teamă de faptul că vor fi trași la răspundere de unul ca mine, care îi va întreba: Ce ați realizat în aceste săptămâni în care ați hulit și ați negat și ați îndemnat oamenii să nu respecte nimic pentru că, de fapt, nimic nu este real? .

Până nu încetează acești oameni să vorbească, încă nu mi-e teamă. Cam acesta este mesajul pe care îl transmit eu”, a mai spus dr. Emilian Imbri la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT