News

România, în stare de alertă pentru încă 30 de zile! Ce restricții rămân în vigoare

12.01.2021 | 10:29
Romania in stare de alerta pentru inca 30 de zile Ce restrictii raman in vigoare
ADVERTISEMENT

România rămâne în stare de alertă pentru încă 30 de zile! Decizia a fost aprobată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Hotărârea se aplică începând de miercuri, 13 ianuarie. De remarcat că absolut toate restricţiile anunţate deja, cum ar fi interdicţia de a organiza petreceri sau de a circula pe timpul nopţii, rămân în vigoare.

ADVERTISEMENT

„Se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul naţional, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.01.2021”, prevede art. 1 al Hotărârii CNSU nr. 3/2021.

România, încă 30 de zile în stare de alertă!

Sunt mai multe restricții de care cetățenii României trebuie să țină cont. De exemplu se consideră necesară menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, la locul de muncă, în spaţiile comerciale, precum şi în mijloacele de transport în comun.

ADVERTISEMENT

Se propune menţinerea interdicţiei desfăşurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private.

Se propune menţinerea interdicţiei organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise cum ar fi, fără a se limita la acestea, saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente.

ADVERTISEMENT

Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.

Se propune menţinerea interdicţiei de circulaţie în toate localităţile, pentru toate persoanele, în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00, cu excepţii motivate

ADVERTISEMENT

Activitățile de pregătire fizică în cadrul structurilor și bazelor sportive,constând în cantonamente, antrenamente și competiții sportive organizate pe teritoriul României pot fi desfășurate numai în condițiile stab ilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și ministrului sănătății

ADVERTISEMENT