News

România, în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu

Statisticile Eurostat arată că România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu. Țara noastră ocupă locul al patrulea, după Germania, Polonia și Franţa
13.01.2022 | 16:10
Romania in topul tarilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu
România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu, potrivit statisticilor Eurostat. sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu, arată statisticile Eurostat. Potrivit ultimelor date, primele trei locuri sunt ocupate de Germania, Polonia și Franţa.

România, în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu

Ultimele date oferite de Eurostat au arătat faptul că țara noastră se situează în topul statelor în care au fost cele mai multe accidente de tren, în ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

România ocupă locul al patrulea în acest clasament. Potrivit statisticilor, în țara noastră, au avut loc 102 accidente feroviare în ultimul deceniu.

Aceasta a fost depășită de Germania, Polonia și Franța.

Pe primul loc, cu cel mai mare număr de accidente de tren, 294 la număr, se află Germania. Aceasta este urmată de Polonia, unde au avut loc 179 de accidente feroviare.

ADVERTISEMENT

“Împreună, aceste două țări au înregistrat mai mult de o treime (36 %) din toate accidentele feroviare semnificative din UE în 2020”, arată statisticile Eurostat.

Locul al treilea în acest top este ocupat de Franța, cu 104 accidente de tren.

Accidente feroviare
Statisticile Eurostat arată că România se află în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare. sursă foto: Eurostat

 

După cum se poate vedea și în imagine, la polul opus, cu cele mai puține accidente de tren se află Luxemburg, unde a avut loc un singur eveniment de acest fel în ultimii zece ani.

ADVERTISEMENT

Apoi, pe penultimul loc în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare se află Estonia și Slovenia, fiecare cu câte cinci accidente.

Poți vedea AICI mai multe date oferite de Eurostat.

România, în topul deceselor la un milion de locuitori

Țara noastră nu se află doar în topul țărilor cu cele mai multe accidente feroviare din ultimul deceniu, ci și în clasamentul deceselor de pe calea ferată, la un milion de locuitori.

ADVERTISEMENT

Astfel, potrivit statisticilor, în România au fost înregistrate 4,1 decese la un milion de locuitori, ocupând locul al doilea în acest top.

Singura țară care a avut mai multe decese decât țara noastră, la un milion de locuitori, este Slovacia.

Număr decese
Statisticile Eurostat arată că România se află în topul țărilor cu cele mai multe decese pe calea ferată din ultimii zece ani. sursă foto: Eurostat

 

La fel ca în clasamentul anterior, și în acesta, Luxemburg se situează cel mai bine. Niciun deces nu a fost înregistrat în urma accidentelor feroviare, potrivit statisticilor.

ADVERTISEMENT
Tags: