România, în urna a treia pentru preliminariile CM 2022. Cum arată o grupă de coșmar

Bogdan Ciutacu   
în Echipa nationala
16/10/2020, 14:15
România, în urna a treia pentru preliminariile CM 2022. Cum arată o grupă de coșmar
Romania in urna a treia valorifica in preliminariile CM. Cum arata o grupa de cosmar

După înfrângerile categorice cu Islanda, Norvegia și Austria, România a avut cea mai mare cădere în luna octombrie în clasamentul FIFA, unde se află pe locul 44, după ce în septembrie era pe 34.

Conform site-ului football-rankings.info, România a pierdut cele mai multe puncte în clasamentul mondial și anume 28, iar noua ierarhie va fi anunțată oficial de FIFA pe 22 octombrie.

Rezultatele din noiembrie vor definitiva stabilirea urnelor valorice pe tragerea la sorți a grupelor din Preliminariile Campionatului Mondial din Qatar, iar România poate avea o grupă de coșmar.

Înaintea meciului cu Islanda eram pe locul 20 în Europa, iar acum suntem pe 25

Dacă înainte de meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria, România era pe locul 20 în Europa, adică pe ultimul loc în urna a doua, acum tricolorii au căzut 5 poziții până pe 25, cu șanse minime să recupereze terenul pierdut în urma confruntărilor cu Norvegia și Irlanda de Nord.

De aceea, ultimele două meciuri din Liga Națiunilor, acasă cu Norvegia și în deplasare la Belfast, sunt extrem de importante pentru tricolorii lui Mirel Rădoi, care sunt obligați să câștige cele două meciuri dacă vor să rămână în urna a doua.

Ba mai mult, România este obligată să termine înaintea Irlandei de Nord, pentru a nu pica în liga C a Nations League, unde vom ajunge dacă terminăm pe ultimul loc.

Irlanda, Slovacia și Islanda sunt peste noi în clasamentul FIFA. Cum ar putea arăta grupe de coșmar a României în preliminariile CM Qatar

România mai are o problemă, dacă ținem cont că Slovacia, Islanda si Irlanda de Nord vor disputa barajul final pentru calificarea la Campionatul European, iar punctele din aceste meciuri sunt mult mai importante, decât cele 6 pe care ar putea România să le obțină, cu două victorii în meciurile cu Norvegia și Irlanda de Nord.

Dacă România va cădea din urna a doua, șansele la calificare la Campionatul Mondial din Qatar vor scădea considerabil, iar tricolorii pot întâlni unele dintre cele mai tari echipe din Europa.

Cum ar putea grupa de coșmar a României:

 • Franța – campioana mondială din Rusia
 • Polonia – echipa lui Lewandowski, Balonul de Aurd nedeclarat al anului 2020, care ne-a spulberat în preliminarii, scor 3-0
 • Finlanda – calificată deja la EURO

Cum ar putea arăta cea mai ușoară grupă pentru România:

 • Danemarca
 • Țara Galilor
 • Luxemburg

Cum arată urnele în acest moment pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022

 • Urna 1: Belgia, Franța, Anglia, Portugalia, Spania, Croația, Italia, Danemarca, Germania, Olanda
 • Urna 2: Elveția, Polonia, Suedia, Țara Galilor, Ucraina, Austria, Serbia, Turcia, Rusia, Irlanda
 • Urna 3: Slovacia, Islanda, Irlanda de Nord, Norvegia, Romania, Scotia, Cehia, Ungaria, Bosnia, Grecia
 • Urna 4: Finlanda, Slovenia, Muntenegru, Macedonia de Nord, Bulgaria, Albania, Georgia, Israel, Belarus, Luxemburg
 • Urna 5: Cipru, Armenia, Feroe, Estonia, Azerbaidjan, Kosovo, Kazahstan, Lituania, Letonia, Andorra
 • Urna 6: Moldova, Malta, Liechtenstein, Gibraltar, San Marino

 • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,13 este cota pentru ”ambele marchează şi peste 2,5 goluri” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

Închide ×