News

România, în zona maximă de risc a pandemiei COVID-19. Graficul care ne plasează alături de SUA

10.05.2020 | 16:34
Romania in zona maxima de risc a pandemiei COVID19 Graficul care ne plaseaza alaturi de SUA
România, în zona maximă de risc a pandemiei COVID-19. Graficul care ne plasează alături de SUA. Sursa: INQUAM Photos/ Octav Ganea
ADVERTISEMENT

România se află în zona maximă de risc a pandemiei de COVID-19. Acest lucru reiese dintr-un studiu grafic al unei organizații internaționale care monitorizează evoluția pandemiei în statele lumii.

România, în zona maximă de risc a pandemiei de COVID-19. Graficul care ne plasează alături de SUA

Autoritățile din România, în frunte cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Șeful DSU, Raed Arafat, dar și medici renumiți precum Alexandru Rafila (membru OMS) sau Adrian Marinescu (Spitalul ”Matei Balș”) apreciază că evoluția coronavirus în țara noastră a intrat pe un platou.

ADVERTISEMENT

Zilnic, avem un număr de cazuri cuprins între 300-350 de infectări. Bilanțul nu este unul încă îngrijorător, însă nici nu ne arată o încheierea a transmiterii comunitare a acestui virus.

Recent, un studiu al site-ului EndCoronavirusOrg. a plasat țara noastră în zona maximă de risc pandemic, alături de zone lovite dur de COVID-10, precum Statele Unite, Suedia și Marea Britanie.

ADVERTISEMENT
Sursa foto: endcoronavirus.org

Un grafic rezultat dintr-o analiză matematică arată că de o lună stăm pe un vârf cu o medie zilnică a cazurilor între 300 și 350. Conform acestei analize, statele de pe Glob sunt împărțite în trei categorii:

  • state care sunt în curs de a învinge COVID-19: Australia, Austria, Croația, Grecia, Islanda, Slovenia etc
  • state în curs de a intra pe un făgaș pozitiv: Belgia, Cipru, Germania, Danemarca, Franța, Israel, Japonia, Italia etc.
  • state cu probleme, care au nevoie de măsuri: România, SUA, Marea Britanie, India, Brazilia, Belarus.
ADVERTISEMENT

Doctor epidemiolog: ”Situația nu e dintre cele mai bune”

Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, medicul Emilian Damian Popovici, avertizează că România nu a într-o situație tocmai încurajatoare. El semnalează faptul că de comportamentul populației în aceste zile depinde ce parcurs va urma curba infectărilor.

“Acest platou poate rămâne la acest nivel o perioadă mai lungă sau mai scurtă în funcție de măsuri și în funcție de răspunsul populației la aceste măsuri recomandate.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt cele mai importante aspecte, vedem acest platou, vedem de ce trebuie să fim extrem de responsabili față de această situație, care nu e dintre cele mai bune.

Aceasta este ideea, ca populația să rețină acest grafic roșu, care este pe platou, de noi va depinde dacă se va menține, dacă va avea o curbă Doamne ferește! ascendentă sau descendentă”, a spus medicul la Digi24.

ADVERTISEMENT