News

România, înapoi la starea de urgență? Ludovic Orban, anunț de ultima oră

19.11.2020 | 07:19
Romania inapoi la starea de urgenta Ludovic Orban anunt de ultima ora
ADVERTISEMENT

România, înapoi la starea de urgență? Este întrebarea la care a răspuns premierul Ludovic Orban. Șeful Executivului afirmă că nu se pune problema unei reintroduceri a acestei situații, explicând că starea de alertă oferă autorităţilor instrumente pentru gestionarea crizei sanitare.

Mai mult de atât, Orban susține că învăţământul se va desfăşura în continuare în sistem online atâta timp cât nu se constată “o reducere semnificativă” a numărului de îmbolnăviri.

ADVERTISEMENT

 “Nu există nicio discuţie despre starea de urgenţă”, a afirmat şeful Guvernului la România Tv. În același timp, Orban a făcut apel la primari să colaboreze cu autorităţile centrale în aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Se întoarce România la starea de urgență?

“Mai avem o problemă cu primarii: noi nu putem, de exemplu, să suspendăm autorizaţia unei terase care s-a închis şi care nu respectă regulile.

ADVERTISEMENT

Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor.

Primarii trebuie să se implice şi să folosească toate pârghiile pe care le au la dispoziţie pentru (..) a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile”, a afirmat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT

Dacă ne raportăm strict la educație, atunci, şeful Executivului a susţinut că, “până la o reducere semnificativă a îmbolnăvirilor zilnice, învăţământul se desfăşoară online”.

Acesta a mai ținut să transmită că elevi se vor întoarce în bănci cu o singură condiție. Doar atunci când se va constata un “trend descendent consolidat”.

ADVERTISEMENT

Orban a adăugat că numărul elevilor care nu au acces la şcoala online “s-a redus constant” în ultima perioadă şi că Guvernul va găsi soluţii pentru elevii care nu au acces la învăţământul pe internet

 

 

 

ADVERTISEMENT