News

România inaugurează un tronson de autostradă până la finele anului: ”S-au folosit două tehnologii de execuție noi pentru România”

Țara noastră inaugurează un nou tronson de autostradă și se laudă cu acest lucru, chiar dacă e vorba de 13 kilometri de drum.
30.10.2022 | 22:16
Romania inaugureaza un tronson de autostrada pana la finele anului Sau folosit doua tehnologii de executie noi pentru Romania
Autostrada Sibiu - Pitești. Foto: Ziare.com
ADVERTISEMENT

”S-au folosit două tehnologii de execuție noi pentru România”, transmit autoritățile, mândre de acest progres.

România inaugurează 13 kilometri de autostradă

Oficialii CNAIR au prezentat mai multe detalii referitoare la stadiul lucrărilor la unul dintre noile sectoare de autostradă construite în România. Mai exact, lotul 1 Sibiu -Boița, în lungime de 13,17 kilometri, al autostrăzii Sibiu – Pitești.

ADVERTISEMENT

În condițiile în care e primul drum de mare viteză, prima autostradă, care va traversa munții Carpați, acest proiect e așteptat cu sufletul la gură de șoferii din întreaga țară.

Conform Ziare.com, care citează șeful de șantier al firmei Porr, se estimează că lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 90%, astfel că șantierul are toate șansele să fie predat înainte de termen.

ADVERTISEMENT

”S-au folosit două tehnologii de execuție noi pentru România. Cea mai complexă lucrare este viaductul de la Tălmăcel”, au mai transmis reprezentanții Porr.

Florin Cîțu, fost lider PNL, vorbea în 2021 despre o autostradă peste Carpați care să fie gata până în 2026.

ADVERTISEMENT

”Vreau ca românii să se urce pe autostradă la Constanța și să ajungă lejer la Viena să bea o cafea. Vreau să trecem Carpații cu autostrada, e foarte important pentru mine. Trebuie să unim România: și Ardealul, și Moldova, și Muntenia să fie unite și prin autostrăzi. E important, că așa le dezvoltăm pe toate”, transmitea Cîțu.

Actualul ministru al transporturilor Sorin Grindeanu mărturisea că e rușinos că țara noastră nu are până în prezent o autostradă peste Carpați.

ADVERTISEMENT

“Hai să luăm anii, măcar anii de când am intrat în Uniunea Europeană, în 2007, vorbim de 15 ani. După 15 ani, să fii capabil tu, ca stat, diverse guverne, diverşi miniştri, de toate culorile, după aproape sau după 15 ani, mai bine de 15 ani să fii în stare de abia atunci sau acum să scoţi la licitaţie, să se înceapă efectiv prima autostradă care traversează Carpaţii, e o ruşine pentru statul român. Şi-mi asum acest lucru.

Am avut diverse poziţii în aceşti ani, am fost prim-ministru şi ministru şi pe alt portofoliu, şi în administraţia locală. Sunt lucruri care pare că nu au mers cum trebuie”, afirma Grindeanu.

ADVERTISEMENT
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste...
Prețurile de pe litoralul românesc au luat-o razna. Cât au ajuns să coste produsele obișnuite din supermarket
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat...
Gestul uriaş făcut de Valentina Pelinel! Soţia lui Cristi Borcea nu s-a uitat la bani
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
AMENDĂ de 4.500 de lei dacă FACI asta! E total INTERZIS!
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Zodii puse pe scandal în iunie. Își vor pune relațiile în pericol
Zodii puse pe scandal în iunie. Își vor pune relațiile în pericol
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă