Fotbal international

România insistă pentru organizarea Euro 2028! Ministrul Ionuț Stroe, întâlnire cu un reprezentant al sportului din Grecia + prima reacție

10.01.2020 | 15:10
Romania insista pentru organizarea Euro 2028 Ministrul Ionut Stroe intalnire cu un reprezentant al sportului din Grecia  prima reactie
ADVERTISEMENT

România insistă pentru o candidatură comună cu alte țări din zonă pentru organizarea turneului final al Euro 2028.

România insistă pentru organizarea Euro 2028

Tema organizării Euro 2028 în Balcani, printre care și în România, a fost discutată și de Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, cu Lefteris Avghenakis, ministrul adjunct pentru sport din Grecia.

ADVERTISEMENT

”Am vorbit despre perspectiva candidaturii comune la Euro 2028, o candidatură care ne va permite să continuăm procesul de îmbunătăţire a stadioanelor şi a infrastructurii sportive”, a declarat Ionuț Stroe despre organizarea Euro 2028 în România.

”Ne putem folosi de experienţa pe care o vom dobândi cu organizarea Euro 2020”

”În plus, ne putem folosi de experienţa pe care o vom dobândi cu organizarea Euro 2020 pentru a construi un dosar solid de candidatură, contribuind astfel la sustenabilitatea proiectelor sportive şi la dezvoltarea pe termen lung a sportului românesc”, a afirmat ministrul.

ADVERTISEMENT

”Am discutat şi despre proiecte de colaborare bilaterală în sport şi am stabilit că vom face un memorandum pentru schimburi în domeniul sportului, care să vizeze mai ales partea legată de pregătire”, a continuat Stroe.

Cei doi oficiali au discutat și pe alte teme

”În lunile de iarnă, când vremea la noi este neprietenoasă, să ne putem trimite sportivii în cantonament în climatul mai prielnic din Grecia, iar sportivii eleni să vină la noi, în funcţie de felul stagiului pe care îl au, astfel maximizăm si capacitatea de pregătire a tinerilor noştri”, a precizat el.

ADVERTISEMENT

”Un alt subiect foarte important atins este cel al proiectelor de cooperare transfrontalieră pe fonduri europene, iar deschiderea arătată ne dă speranţe că putem mişca lucrurile şi în acest sens”, a încheiat Ministrul Tineretului şi Sportului.

Burleanu crede în proiectul Euro 2028

Fostul Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, anunța anul trecut că România vrea să organizeze Campionatul European din 2028 sau Campionatul Mondial din 2030 și s-a întâlnit în acest cu reprezentanți din Grecia, Serbia și Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că țara noastră nu este pregătită să organizeze un turneul final mondial, dar este încrezător că proiectul pentru Euro 2028 poate să fie dus la final.

ADVERTISEMENT
Tags: