România-Elveţia în Fed Cup! Bine sau nu prea?

ANALIZA EXPERTULUI FANATIK
Dragos Suciu   
in Stiri sportive
13/02/2018, 13:20
România-Elveţia în Fed Cup! Bine sau nu prea?

Echipa României de Fed Cup reîncepe să confirme calculele hârtiei ce o dau drept una dintre marile favorite pentru a ajunge în fazele superioare ale competiţiei. După înfrângerile cu Cehia, Germania şi Belgia, ce au trimis echipa noastră destul de jos în ierarhia valorică a celei mai prestigioase competiţii dedicată echipelor naţionale din tenisul feminin, România a reuşit să lege două victorii, cu Marea Britanie şi Canada pentru a reveni în barajul pentru Grupa Mondială I.

În urma tragerii la sorţi efectuate în această dimineaţă, România nu a fost cap de serie şi putea întâlni 4 adversari: Elveţia, Belarus, Belgia şi Olanda. Probabil că Olanda ar fi fost cea mai simplă variantă, însă sorţii au scos în cale imprevizibila echipă a Elveţiei, învinsă în weekend-ul precedent de Cehia, la Praga, scor 3-1. Va fi cel de-al şaptelea meci direct între România şi ţara ce a oferit tenisului cel mai mare jucător din istorie, iar conform regulii din Fed Cup, meciul din aprilie se va juca în România (probabil la Cluj-Napoca), deoarece ultima partidă directă s-a jucat în Elveţia, în 2010.

România o aşteaptă pe Simona Halep pe zgură în Fed Cup!

Avantajul terenului propriu poate cântări enorm, urmând ca România să aleagă suprafaţa. Cel mai probabil vom juca pe zgură, la finalul lunii aprilie fiind plin sezon pe suprafaţa roşie, fapt ce ar însemna prezenţa aproape sigură a Simonei Halep. De asemenea am putea revedea un duel pe zgură între Simona şi Timea Bacsinszky, de asemenea jucătoare redutabilă pe zgură, dublă semifinalistă la Roland Garros. VEZI VIDEO 

Deocamdată însă, Timea Bacsinszky se reface după accidentarea suferită în 2017 la Roland Garros iar prezenţa ei nu pare o certitudine. Elveţia se mai bazează pe Belinda Bencic, campioană în 2015 la Toronto, acolo unde o învingea în finală pe Simona Halep, dar şi pe Viktorija Golbuic (cu titlu în carieră pe zgură) şi Jill Belen Teichmann (jucătoare tânără şi talentată, cu zgura ca suprafaţă predilectă). VEZI VIDEO 

Scorul meciurilor directe este 3-3, niciuna dintre întâlniri fiind însă relevantă pentru momentul actual. În 2010, în Portugalia, la Lisabona (Elveţia fiind creditată cu terenul propriu datorită clasamentului mai bun), scorul a fost 2-1 pentru Ţara Cantoanelor, însă componenţa echipelor era total diferită. România venea cu Raluca Olaru şi Alexandra Dulgheru, în timp ce Elveţia le folosea pe Amra Sadikovic şi Patty Schnyder. 

Cu siguranţă lucrurile se vor schimba, în condiţiile terenului propriu România devenind mare favorită (dacă vom juca pe zgură), dar cu Elveţia păstrând potenţialul unei surprize datorită calităţii lotului pe care îl poate alinia. Pare o tragere la sorţi favorabilă, însă se putea şi mai bine!

 

 

Ştirea MOMENTULUI

Dinamo – Voluntari 2-1. Video! Vezi rezumatul. “Câinii”, pe primul loc

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.