News

România introduce tratamente noi pentru bolnavii în stare gravă de coronavirus. Anunțul Ministerului Sănătății

15.04.2020 | 21:07
Romania introduce tratamente noi pentru bolnavii in stare grava de coronavirus Anuntul Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

România va introduce în curând tratamente noi pentru bolnavii în stare gravă de coronavirus, termenul prevăzut pe acest lucru fiind după Sărbătorile de Paște.

România introduce tratamente noi pentru bolnavii în stare gravă de coronavirus

Anunțul că bolnavii în stare gravă de coronavirus din România vor beneficia de noi metode de tratament a fost făcut de Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

”Suntem pe cale să introducem o terapie performantă, dată recent, acea terapie cu plasmă hiperimună. E o chestiune de zile. Presupun că după Paște vor intra cât mai repede”, a spus acesta la Antena 3.

Horațiu Moldovan a explicat că de la pacienții care s-au vindecat de infecția cu coronavirus se recoltează plasmă sanghină care conține o concentrație ridicată de anticorpi și e trecută printr-un proces de plasmafereză.

ADVERTISEMENT

”Am primit o donație de patru aparate de plasmafereză pentru așa ceva”

”Se injectează, se tratează această plasmă pacienții severi, aflați în terapie intensivă. Am primit o donație de patru aparate de plasmafereză pentru așa ceva”, a declarat Horațiu Moldovan.

”Este nevoie de asemenea verificarea acestei plasme, pentru a vedea dacă aceasta conține și alți viruși”, a mai afirmat în încheiere secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

ADVERTISEMENT

Primul pacient care s-a recuperat de coronavirus în Israel a donat plasmă la 1 aprilie, potrivit directorului general adjunct al serviciilor de sânge al MADA, profesorul Eilat Shinar. De atunci, alți șase pacienți au donat și, în ultimele două zile, unități de plasmă au fost furnizate la trei spitale diferite.

Shinar a explicat că plasma este folosită pentru a crea un ”vaccin pasiv”, presupunând că cei care s-au recuperat de COVID-19 au dezvoltat proteine ​​speciale sau anticorpi antivirus în plasma lor, ceea ce ar putea ajuta pacienții bolnavi să facă față bolii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, nemții tratează cu plasmă pacienții infectați cu COVID-19. Spitalul Universiar din Erlangen, Germania, a fost autorizat pentru a produce plasmă terapeutică, fiind prima unitate medicală care primește această autorizație specială.

ADVERTISEMENT