News

România, introdusă de Germania pe lista neagră. Ce-i așteaptă pe români când vor trece vama

07.10.2020 | 21:58
Romania introdusa de Germania pe lista neagra Cei asteapta pe romani cand vor trece vama
ADVERTISEMENT

Germania a introdus România pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat, după ce țara noastră a înregistrat 3000 de cazuri de infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore.

Persoanele care provin din aceste țări, inclusiv România, trebuie să intre în carantină până la testarea negativă.

ADVERTISEMENT

Potrivit Biziday.ro, Institutul Robert Koch a publicat ultima evaluare a riscului epidemic din țările Europene miercuri, 7 octombrie.

Germania a introdus România pe lista țărilor de risc epidemiologic

Pe lângă România, au fost adăugate pe lista neagră Georgia, Iordania, Tunisia, Olanda, Bulgaria, Croația, Lituania, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

ADVERTISEMENT

În schimb, insula Corsica a fost eliminată de pe listă, fiind considerată o zonă sigură după ultimele norme. Germanii consideră o zonă de risc o țară unde numărul de infectări depășește 50 de cazuri la 100.000 de locuitori pe zi, timp de 7 zile consecutive.

Conform sursei citate, conducătorul german Angela Merkel se teme că această toamnă poate aduce în Germania la peste 19.000 de cazuri zilnice.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale publicate de MAE, românii vor fi nevoiți să respecte următoarele reguli, când intră în Germania:

Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricând în ultimele 14 zile înainte de sosire sunt obligate să se deplaseze – cât mai direct, cu minimizarea contactelor – și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 14 zile de la sosire. Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale, conform DOCUMENTULUI OFICIAL.

ADVERTISEMENT

Călătorii din zonele de risc trebuie să completeze un „formular de debarcare” Public Health Passenger Locator Form și să îl transmită Autorităților locale de Sănătate în termen de o zi de la sosire, astfel încât acestea să fie informate și să monitorizeze respectarea carantinei.

Variantă în limba română a acestui formular poate fi regăsită la următorul link. CLICK AICI

Mai mult, cei care se află în Germania trebuie să fie la curent cu următoarele reguli, conform site-ului oficial MAE:

Unele autorități publice au reluat parţial activităţile cu publicul, cu asigurarea măsurilor de distanţare, în timp ce altele, admit, de la caz la caz, numai vizitele solicitanților unor servicii care nu comportă amânare.

Au fost reluate parţial cursurile şcolare şi, în unele landuri, grădiniţele. S-au redeschis unele muzee, expoziţii, grădini zoologice, bazinele de înot în aer liber (cu asigurarea unor măsuri specifice de distanţare şi protecţie sanitară).

Sunt permise unele manifestări publice, sportive, religioase şi recreative. Au fost redeschise magazinele şi restaurantele, în anumite condiţii. Este obligatorie purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun şi în magazine, precum și respectarea regulilor de igienă și păstrarea distanței sociale (1,5m) în spațiul public; masca trebuie purtată inclusiv în zonele publice în care nu este posibilă păstrarea distanței minime recomandate. Nerespectarea acestei obligativității este sancționată cu amendă de minimum 50 EUR.

ADVERTISEMENT